blog

Hoe beperk je spierpijn na een gymsessie?

Wat is het heerlijk dat de sportscholen weer open zijn! Het trainen met gewichten is echt weer even wennen en dat voelen jouw spieren ook. Lees hier daarom een aantal tips om jouw spierpijn te verminderen na een gymsessie, zodat jij weer snel back on track bent met jouw oude trainingsroutine.

Dear Good Morning myprotein water
Foto: Vera Dokter

Drink voldoende

Tijdens het sporten verlies je natuurlijk veel vocht door het zweten. Als je lichaam te veel vocht verliest kan je nare klachten ervaren. Zo krijg je een drukkende hoofdpijn of vervelende spierkrampen. Neem tijdens het trainen daarom altijd een grote bidon mee. Na het trainen kan je Clear Whey Isolate door je water mengen. Hiermee vul je niet alleen je vochttekort aan, maar krijg je ook meteen wat eiwitten binnen. De nieuwste Clear Whey van Myprotein heeft de lekker verfrissende smaak van Blue Raspberry. Wil je liever de vegan variant van Clear Whey Blue Raspberry? Kies dan deze.

Dear Good Morning myprotein snacks

Eiwitten

Na een zware sportsessie hebben jouw spieren behoefte aan extra eiwitten. Zeker als je meerdere uren per week met gewichten traint in de gym. Een effectieve manier om snel eiwitten te nemen is door eiwitshakes. Bij Myprotein hebben ze Impact Whey in de lekkere smaken: Brownie, chocolade hazelnoot, karamel zeezout en strawberry Cream. Naast de shakes zijn er ook heel veel andere leuke en lekkere alternatieven om extra eiwitten binnen te krijgen. Zo hebben bij Myprotein ook eiwitrijke: Chocolade pasta, wafels, pannenkoeken en Rocky road repen. JUMM!

Dear Good Morning planning

Plannen

Nu je eindelijk weer naar de sportschool kan is het verleidelijk om meteen iedere dag te gaan. DOE HET NIET! Je lichaam moet namelijk ook gewoon herstellen van alle trainingen die je doet. Maak dus iedere week een trainingsschema voor jezelf en plan je rustdagen ook in. Draag tijdens de rustdagen een lekkere comfortabele trui en joggingsbroek om je spieren goed warm te houden voor herstel. En test deze nieuwste eiwitrijke crispy layered bar van Myprotein terwijl je rust neemt. YES! Dat is nog eens jezelf fijn voorbereiden op een volgende gymsessie

Vitamines en Mineralen

Na een gymsessie kan je spierpijn beperken door goed voor je lichaam te zorgen. Dit doe je door naast een eiwitrijk eetpatroon ook veel groente en fruit te eten. Vitamines en mineralen helpen jouw lichaam om zich snel te herstellen. Kan je toch wel een extra handje gebruiken om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen? Kies dan voor de volgende producten:

  • Multivitamines– In deze lekkere gummies zitten 11 essentiële vitamines en mineralen.
  • Clear Collageen poeder – Collageen is een eiwit die je huid, haar en nagels versterkt. Deze collageen poeder is eiwitrijk en kan je zo in shaker met water mixen. Clear Collageen is verkrijgbaar in de lekkere smaak blue raspberry.
  • Omega 3 – Dit is onmisbaar voor het herstellen van jouw cellen en het bevorderen van jouw bloedcirculatie.
  • Calcium en magnesium – Dit draagt bij aan een goede werking van jouw spieren
  • Vitamine B-12 – Deze vitamine is onmisbaar als je een plantaardige levensstijl volgt.

Heb je al deze tips gelezen, maar is de spierpijn al te ver gevorderd? Lees dan deze tips over hoe je spierpijn kan verminderen.

Myprotein is net als wij onwijs blij dat de sportscholen weer open zijn! Daarom krijg je met de kortingscode DEARGOODMORNING niet 36% maar zelf 40 % korting als je deze week (21 t/m 31 mei) iets bij de online webshop besteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: