Hoe blijf ik gemotiveerd?

Begin je vol goede moed aan 2021? Lekker bezig! Toch hoor ik vaak in de eerste week van januari al de eerste geluiden van mensen die deze goede voornemens toch maar laten zitten. Toen ik laatst hoorde dat 12 januari er om bekend staat dat 50 procent van de Nederlanders hun goede voornemens laten vallen, schrok ik enorm! Waar is de passie waarmee we het nieuwe jaar begonnen?! Tijd om een blog te schrijven met tips hoe je gemotiveerd kan blijven, zodat jij ook na 12 januari gewoon nog aan je goede voornemens kan werken.

Doelen stellen

De belangrijkste stap om gemotiveerd te blijven is om realistische doelen voor jezelf op te stellen. Het is prima dat je één groot hoofddoel hebt waar je naar toe wilt werken, maar om dit doel te halen moet je eerst kleine subdoelen voor jezelf stellen. Bijvoorbeeld: als jij in september 2021 een marathon wil kunnen rennen, dan moet je eerst beginnen met het volhouden van 5 km. Door je hoofddoel op te splitsen in kleine doelen, ervaar je allemaal kleine successen tussendoor.

Vertel het je omgeving

Vertel iedereen in je omgeving wat jij dit jaar wilt gaan bereiken. Als je anderen vertelt over je doelen, dan worden ze werkelijkheid. Daarnaast is het ook moeilijker om je doelen snel te laten vallen. Je wilt immers niet ook weer aan iedereen uitleggen dat je na een paar dagen al gestopt bent met het volgen van je dromen. En wie weet is er iemand uit je omgeving met de zelfde doelstelling, dan kan je elkaar motiveren ;).

Om complimentjes vragen

Vraag je beste vriend, vriendin of partner of ze jou af en toe willen motiveren als het even tegenzit. Bespreek met hen hoe je deze motivatie het liefste wilt ontvangen. Als tegenprestatie stuur jij natuurlijk lieve berichten terug.

Zorg dat het een routine wordt

Als je met iets nieuws begint, dan is het belangrijk dat het een onderdeel van je (ochtend)routine wordt. Maak een planning met vaste dagen en tijden waarop jij aan je doelstelling gaat werken. Uiteindelijk zal je merken dat het vanzelf gaat. Sta bijvoorbeeld een half uur eerder op, zodat je jouw dag meteen begint met het werken aan je eigen doelen.

Lukt het ondanks alle motivatietips toch even niet? In de Dear Good Morning community motiveren we elkaar iedere ochtend door het posten van leuke berichtjes. Hopelijk geeft dat je het extra steuntje in je rug.

En onthoud: Morgen is het weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek