Hoe blijf je fit met een kantoorbaan?

De vakantie is nu echt voorbij en de meesten van ons zijn weer begonnen met werken. Voor velen betekent dat je nu weer lange dagen op kantoor of thuis achter jouw werkplek zittend spendeert. Helaas, werkt een zittende baan niet mee voor je gezondheid, daarom lees je in deze blog een aantal tips over hoe je fit kan blijven met een kantoorbaan.

Trotse houding

De meest voorkomende blessure die mensen met een kantoorbaan oplopen, hebben te maken met rug- en nekklachten. En dat is niet gek! Als je veel uren achter elkaar zittend spendeert is het namelijk verleidelijk om lekker onderuit gezakt te werken. Helaas, zijn je rug en nek hier dus een stuk minder blij mee. Zorg er daarom voor dat je in een trotse houding achter jouw werkplek zit. Het is vrij lastig om dit jezelf zomaar even aan te leren, daarom kan het fijn zijn om een Posture Trainer om te doen. Deze posture trainer van BLACKROLL kan je makkelijk om doen onder je kleding. Perfect als je een op jouw houding wil letten, zonder dat het opvalt.

Ga eens staan!

Als je de kans hebt, probeer dan af en toe even staand te werken. Gelukkig, hebben de meeste werkplekken tegenwoordig al tafels waar je staand aan kan werken. Maar als je dat nog niet hebt, probeer het dan voor jezelf te creëeren. Een Smoove Board is een fijne druk verlagende ondergrond, die het staand werken een stuk aangenamer voor je maakt. Daarnaast bevat dit Smoove Board ook een massagebal, twister en een mini foam roller, zodat je jouw spieren goed kan ontspannen tijdens het werken.

Rise and shine

Werken kan onwijs vermoeiend zijn. Zeker, als je ook nog tijd met je familie wil doorbrengen, leuke dingen wil doen met vrienden, lekker wil eten en fit wil blijven. Door jouw sportmoment naar de ochtend voor werktijd te verplaatsen, weet je zeker dat je in iedergeval al hebt gesport. Daarnaast zorgt sporten in de ochtend ervoor dat jij jouw werkdag met enorme energieboost begint. Om je te stimuleren om te sporten in de ochtend, geven we in de DGM Hub vijf ochtenden per week een te gekke live les om 06.00 of 06.30. Zo kan je makkelijk vanuit huis een half uurtje sporten en ben je daarna klaar om de rest van jouw dag te knallen.

Maak die spieren los

Heb je een lange dag achter jouw werkplek gezeten dan is het belangrijk dat je net zo hard weer even ontspant. Een Foam roller is de beste tool die je hierbij kan helpen. Deze foam roller van BLACKROLL is hiervoor mijn favoriet. Deze helpt me om de spieren in mijn rug en benen zelf te masseren. Lees hier wat welke oefeningen met een foam roller kan doen na een lange dag.

Dit zijn mijn tips die je helpen om fit te blijven als je een kantoorbaan hebt waarbij je veel zit. Heb jij nog een aantal tips die je aan dit lijstje wil toevoegen? Laat het dan hieronder in een reactie achter.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek