Hoe blijf je gezond ondanks een druk leven?

We hebben het druk. Iedereen is druk. En druk zijn is een lekker excuus om niet te sporten en om ongezond te eten. Zo zonde, want je wordt er niet gelukkiger van. Met deze vijf tips blijf je gezond ondanks een druk leven. Zo moeilijk is het niet, je kan het!

Prioriteiten verleggen

We zetten onze gezondheid niet op nummer 1. Zijn we druk, dan skippen we de sportschool en bestellen we vaker via Thuisbezorgd dan ons lief is. Ik heb nog nooit iemand zijn werk horen afbellen, omdat hij druk is. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is ook gek. Want waarom heeft je eigen gezondheid geen prioriteit op zo’n moment? Waarschijnlijk omdat je denkt dat de consequenties groter zijn als je een dag niet naar je werk gaat dan als je een dag de sportschool overslaat. True, dat is waar. Je baas zal niet blij zijn als je ‘druk zijn’ als excuus gebruikt om niet te komen werken. Gelukkig werken de meeste van ons zo’n 8 uur per dag, wat betekent dat er nog 16 uur over zijn om andere dingen te doen, bijvoorbeeld een gezonde lunch maken of een korte HIIT-workout te doen. Maak je eigen gezondheid prioriteit. Je werk moet, werken aan je gezondheid moet ook.

Vraag niet teveel van jezelf

Lukt het je niet om te sporten of gezond te eten? Probeer met kleine veranderingen op het rechte pad te komen in plaats van alles in één te willen veranderen. Niet vier keer per week een uur naar de sportschool, maar drie keer per week een 7 minuten HIIT-workout thuis of een kwartiertje yoga met een les van Youtube. Leg niet teveel druk op jezelf. Je hoeft niet ineens topsporter te worden. Alle extra beweging ten opzichte van vorige week is mooi meegenomen. Hetzelfde geldt voor je voeding. Elke gezonde keuze is weer een stap vooruit. Je komt er wel. Leg de lat niet te hoog, maar zorg voor vooruitgang.

Planning is the key

Yes, gewoon plannen. Het makkelijkst is om dat in het weekend alvast te doen voor de hele week. Pak je agenda erbij op zondagavond. Welke dagen ga jij sporten? Plan het in. Welke dagen eet je thuis? Plan in wat je gaat eten. En dan komen we meteen bij het volgende puntje als we het over voeding hebben…

Boodschappen laten bezorgen

Laat je boodschappen bezorgen of haal slechts één keer week boodschappen. We weten allemaal dat hoe vaker je in de supermarkt bent, hoe vaker je in de verleiding komt om iets ongezonds mee te nemen. Heb je het niet in huis, dan eet je het niet. Ook voorkomt het vooraf bestellen of halen van je weekboodschappen dat je ’s avonds moet uit werk komt, geen zin hebt om te kopen en toch maar kiest voor een afhaalpizza. Sinds ik dit doe, eet ik een stuk gezonder.

Vergeet je mentale gezondheid niet

Gezond zijn is meer dan alleen gezond eten en sporten. Mentale gezondheid is net zo belangrijk. Je drukke leven kan voor veel stress en weinig tijd voor jezelf zorgen. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: sta elke dag een uurtje eerder op dan normaal en doe iets waar je blij van wordt. Je mentale gezondheid is zo belangrijk!

Hoe blijf jij gezond ondanks een druk leven? Heb je goede tips?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

  1. Mooi artikel en fijne tips !
    Zelf heb ik misschien een handig, goedkoper alternatief voor het laten bezorgen van de boodschappen, voor degene waar dit niet makkelijk gaat (of het te duur vinden). Als ikk onderweg ben check ik nu vaker https://www.kupino.nl/ dan check ik onderweg gewoon mijn folders zodat ik gericht en goedkoop boodschappen kan halen !
    Kreeg zelf de tip van een goede vriend, en werkt echt relaxed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken