Hoe combineer je ondernemen en reizen?

Ruim twee maanden geleden zegde redacteur Eleni haar huis op en vertrok met een backpack en haar vriend naar de andere kant van de wereld voor een wereldreis van zeven maanden. Ze heeft haar eigen bedrijf als redacteur en blogger. Klinkt als een droom, toch? Met een cocktail naast je laptop aan de mooiste stranden ter wereld je geld verdienen. Hoe werkt dat?

Via Dear Good Morning geef ik Eleni een platform om haar avonturen op reis te vertellen. Dit keer: ondernemen en reizen!

Bijna twee jaar geleden liep mijn fulltime contract af bij mijn loondienstbaan en dat vond ik een mooi moment om eens te kijken of freelancen iets voor mij zou zijn. Ik was het zat om dag in, dag uit met dezelfde mensen hetzelfde stuk met de bus te reizen. Het ging me steeds meer tegenstaan.

Ik wilde meer vrijheid. Werken in een koffietentje als ik dat wilde. Op zondagochtend werken als ik daar zin in had. Werken vanuit bed als dat goed voelde. En zo zette ik de eerste stappen naar een eigen bedrijf als redacteur.

hoe combineer je ondernemen en reizen, digital nomad 1

Beste keuze ever

En nu zou ik echt niet meer anders willen. Nooit niet! Dit was de beste keuze ever. Ik kan nu namelijk met een cocktailtje in mijn hand, kijkend naar een prachtige zee, mijn werk doen. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik vaker de binnenkant van een koffiebarretje zie, maar dat terzijde haha!

Om je een idee te geven van wat voor opdrachten ik zoal doe vanaf de andere kant van de wereld: ik schrijf onder andere blogs voor Dear Good Morning, blogs voor Travel Rumors, flyers en webteksten voor NTI, maak Instagram Stories voor Zoover, schrijf blogs voor Red Bull en ben marketing- en communicatiemedewerker voor een kinderdagverblijf. Afwisselend, hè?

hoe combineer je ondernemen en reizen, digital nomad 3

Digital nomad

Ik ging op reis en dat maakte me een digital nomad. Een hip woord dat gebruikt wordt voor iedereen die locatie-onafhankelijk kan werken. Het maakt voor mij niet uit of ik in Nederland, Spanje, Vietnam of Australië ben. Mijn werk kan doorgaan.

Locatie-onafhankelijke banen

Niet elk werkveld leent zich voor een locatie-onafhankelijke baan. Ik werk als redacteur en blogger, maar er zijn meer banen die je als digital nomad kunt uitvoeren. Onder andere:

  Marketeer
♦  Online trainer
♦  Video-editor
♦  Webdesigner
♦  Socialmediamanager
♦  Blogger
♦  Websitebouwer

hoe combineer je ondernemen en reizen, digital nomad

Droom of toch niet?

Het klinkt natuurlijk als een droom om reizend je geld te verdienen, maar is dat het ook? Dit zijn mijn ervaringen na ruim twee maanden reizen.

1. Van wekelijks op een andere locatie zijn, word je ontzettend creatief! Pluspunt voor mijn onderneming.
2. Het is soms best lastig om je te focussen op je werk als je op een prachtige plek bent. Ik moet steeds bedenken dat ik niet even op vakantie ben, dit leven is mijn lifestyle nu. Iets langer op een plek verblijven, helpt heel goed. Een paar dagen werken en een paar dagen eropuit trekken om de omgeving te verkennen.
3. Je hebt geen baas die vertelt hoe laat jij op je werk moet zijn. Net als eigen baas zijn in Nederland moet je ook als eigen baas in het buitenland gemotiveerd genoeg zijn om op tijd je bed uit te komen en werk te verzetten. Dat gaat me gelukkig heel goed af.
4. Ik kan me voorstellen dat het lastig kan zijn om nieuwe opdrachtgevers te vinden vanuit het buitenland. Omdat ik alleen maar langdurige klussen heb, werk ik nog steeds voor dezelfde opdrachtgevers als voor mijn reis. Ideaal.
5. Wifi kan een struikelblok zijn. Is er geen wifi, dan kan je niet werken. Gelukkig zijn in Azië de simkaartjes heel goedkoop (5 tot 10 euro voor 10 tot 20 GB), probleem opgelost! Ook lees ik altijd goed in de reviews van de hostels en hotels of de wifi er goed is. En koffietentjes zijn natuurlijk altijd een oplossing.

Is het een droom om ondernemen en reizen te combineren? Yes, voor mij zeker!

Heb jij vragen over het combineren van reizen en werken? Laat ze hieronder weten, dan kom ik er zo snel mogelijk op terug.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek