Hoe je leven in 1 minuut totaal verandert

Arena Moves, Amsterdam, 25-06-2017 lienke ambassadeur dear good morning

Hij stuurde mij “Ik ben jaloers op je energie” en het enige wat ik kon zeggen was “ah, ik stuur wat energie naar jou!” Ik wist me geen raad. Ik vond het zo onwerkelijk om zijn verhaal te horen. Dit moet ik aan jou kwijt over de vreselijke ziekte MS.

Hij was bij de zoveelste voetbalwedstrijd in de Amsterdam Arena. Met drie biertjes in zijn hand liep hij terug naar zijn klapstoeltje op de tweede ring. Precies daar, op de tribune, bleef zijn been haken. Hij struikelde en mensen begonnen te vloeken (weer zo’n irritante man!). Met horten en stoten bereikte Thomas zijn stoel. Hij dacht nog: ach, een zwaar weekend achter de rug, daar ligt het aan. De volgende dag gebeurde hetzelfde. Vanaf dat moment was zijn leven voorgoed veranderd. Inmiddels zit Thomas al meer dan 6 jaar in een rolstoel.

Arena Moves met Thomas Sanders Dear Good Morning

Thomas Sanders met zijn kinderen tijdens ArenA MoveS

Die hij, dat is Thomas. Co-Founder van MoveS. Want wat er gebeurde op die ene dag in de Amsterdam Arena op de tribune was het begin van zijn MS. Uit het niets. Zonder reden. Kerngezond en fit. Zijn benen hielden ermee op. Thomas was op dat moment 28 jaar.

MS, een ziekte met duizend gezichten

MS betekent Multiple Sclerose en is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Het centrale zenuwstelsel is opgebouwd uit miljoenen zenuwcellen. Zij zenden vanuit de hersenen informatie naar het lichaam waardoor jij als persoon normaal kan functioneren, bijvoorbeeld je arm omhoogtillen of lopen.

Bij MS beschadigt er een deel in het zenuwstelsel waardoor je lichaam de informatie niet goed kan doorspelen. Het meest merkwaardige van deze ziekte is dat de ziekte bij iedereen totaal anders is. Daarom wordt het ook wel “ziekte met duizend gezichten” genoemd. Meest voorkomende symptomen zijn langdurige vermoeidheid, oogproblemen, tintelingen, duizeligheid. Lees hier meer over de ziekte.

Dichterbij dan je denkt

Waarom het verhaal van Thomas mij zo raakt? Omdat zijn leeftijd zo dicht bij de mijne ligt. Omdat hij een doodnormaal persoon is en ook nog eens gezond was. Gewoon een echte fitguy. Net zoals wij fitgirls zijn. Het idee dat ik zomaar op een dag ineens niet meer om 07:00 uur naar de gym kan, zet me wel aan het denken.

Al is het maar dat ik het iets meer waardeer dat ik dat gewoon kan doen, dat is al voldoende. Want er verdrietig om worden heeft geen zin en dat is ook het laatste wat Thomas wil. Gewoon in actie komen én positief zijn. “Daar heb je veel meer aan in het leven” !

Alle fitgirls verzamelen

En dat is dus precies wat ik wil. Uit onderzoek blijkt dat juist blijven bewegen voor MS-patiënten onwijs goed is. Thomas heeft daarom enkele jaren geleden MoveS opgericht. Dé organisatie die zoveel mogelijk mensen wil inspireren om in beweging te komen voor MS. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer funding MoveS kan generen voor onderzoek. Door dit te doen komt een oplossing voor MS steeds sneller dichterbij. Samen de wereld veranderen in… een MS-vrije wereld.

Arena Moves, Amsterdam, 25-06-2017 lienke ambassadeur dear good morning

Afgelopen week ben ik bij MoveS op gesprek geweest en ik voel me enorm vereerd dat ik “hét” gezicht word voor de 3e editie van ArenA MoveS. In de Johan Cruijff Arena (waar Thomas zijn verhaal begon…) zijn er op 8 juli de hele dag allemaal toffe sportactiviteiten. Voor iedereen die wil laten zien dat hij of zij ook wil helpen om een een MS-vrije wereld te bereiken. Daarom wil ik me de komende weken knetterhard inzetten om zoveel mogelijk fitgirls & fitguys te verzamelen die samen met mij op 8 juli naar de Johan Cruijff Arena komen.

Arena MoveS, The Ultimate Summer Workout

Om het nog toffer te maken, ga ikzelf een workout geven. Voor ieder niveau, want daar draait het om. Kan jij 1 burpee? Top! Kan jij er 10 of 20? Super! Er zullen ook mensen met MS zijn en elke stap die zij maken is dé overwinning van de dag. Bijzonder hé?!

Ik hoop met heel mijn hart dat jij naar dit grote sportevenement in de Arena komt. Überhaupt is de Arena van binnen zien onwijs uniek en… er komt zelfs een trap-challenge. Oftewel: 3 routes over de tribune heen. De tofste run van je leven!

Kom samen met mij in beweging en meld je via deze link aan.

Ik hoop je te zien op 8 juli!

Arena Moves, Amsterdam, 25-06-2017 lienke ambassadeur dear good morning

Liefs, Lienke

P.S.: De komende weken ga ik meer over deze ziekte bloggen. Ken jij iemand met MS? Deel je verhaal via lienke@deargoodmorning.com 

4 Responses to “Hoe je leven in 1 minuut totaal verandert”

Avatar

juni 04, 2018 at 6:57 pm, Tijm said:

Super trots op je!!!!!!

Reply

Avatar

juni 05, 2018 at 10:34 am, Lienke said:

Liefde! <3

Reply

Avatar

juni 06, 2018 at 4:32 pm, Marloes said:

Mijn man heeft sinds november 2017 de diagnose MS. Was altijd kern gezond, 28 jaar en waren net ouders van een dochtertje van 1. Het geluk kon ons niet op. Totdat zijn diagnose kwam! De wereld verdween onder onze voeten en ziekenhuis bezoekjes waren voortaan onze “dates”. Wij zullen zeker de stichting gaan volgen!

Reply

juni 19, 2018 at 6:52 am, Mariëlle: elke ochtend wakker worden voor rust - DEAR GOOD MORNING said:

[…] toen kreeg je de diagnose MS. Mijn ochtenden zijn totaal veranderd sinds ik de diagnose MS heb gekregen. In 2009 heb ik de diagnose MS gekregen. De eerste MS klacht kreeg ik in 2007. Dit […]

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra motivatie in je MAILbox?

Meld je dan nu aan voor de Dear Good Morning-nieuwsbrief

Wat kan je verwachten?

  • Unieke workouts en updates over mijn e-books
  • Korting op producten uit mijn shop
  • Nieuwtjes
  • Persoonlijke motivatietips om elke ochtend te knallen!

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots