Hoe overleef ik… kerst?

Gezonde kerst 4

Yesss, bijna kerst! De leukste tijd van het jaar! Maar voor een fitgirl kan het ook een tegenstrijdige periode zijn. Het is zo makkelijk om in de verleiding te komen en alles te eten wat los en vast zit. De schappen liggen vol met lekkers en de enorm lekkere toetjes en tussendoortjes vliegen je om de oren. Hoe ga je daarmee om?

Balance is the key

Mag je dan helemaal geen kerstkransjes, tiramisu of gourmet eten? TUURLIJK WEL! Balance is the key. You know that! Kerst is niet de periode om strikt te leven op bakjes rijst met kip. Je mag echt wel even genieten. Na Kerst pakken we de draad weer op. Wil je toch gezond blijven eten en je niet helemaal laten gaan? Kies dan bewust voor één ‘ongezonde’ optie per dag. De ene dag een heerlijk toetje, maar een gezond ontbijtje en de andere dag iets lekkers bij de koffie en een wat minder uitgebreide lunch. Wees niet te streng voor jezelf.

Gezonde kerst 1

Beweeg

Begin je dag met een work-out! Zorgt gegarandeerd voor een beter gevoel de hele dag. Start bijvoorbeeld met één van deze vijf korte HITT-work-outs, met een fijne wandeling of met een half uurtje hardlopen. Het hoeft niet veel tijd te kosten, maar heeft groots resultaat. Je stofwisseling komt sneller op gang en jij voelt je beter én gezonder!

Gezonde kerst 3

Sla geen maaltijden over

Het ontbijt overslaan zodat je met het diner extra veel kunt eten? Geen goed idee! Je lichaam heeft minimaal drie maaltijden per dag nodig. Zorg liever voor balans, zoals ik eerder aangaf. Let tijdens de Kerstdagen wel extra op je waterinname. Drink je wel genoeg? Begin elke maaltijd met een vol glas water. Extra gezond en het zorgt voor een vol gevoel waardoor je iets minder eet. Win-win!

Gezonde kerst 2

Geniet zonder schuldgevoel

Echt wel het allerbelangrijkste: GENIET! Kerst is dé periode van het jaar waarin je lekker moet genieten van je familie, vrienden en jezelf. Geniet bewust en zonder schuldgevoel! Nergens voor nodig. Ook niet als fitgirl.

Fijne Kerst!

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots