Hoe overleef ik… kerst?

Yesss, bijna kerst! De leukste tijd van het jaar! Maar voor een fitgirl kan het ook een tegenstrijdige periode zijn. Het is zo makkelijk om in de verleiding te komen en alles te eten wat los en vast zit. De schappen liggen vol met lekkers en de enorm lekkere toetjes en tussendoortjes vliegen je om de oren. Hoe ga je daarmee om?

Balance is the key

Mag je dan helemaal geen kerstkransjes, tiramisu of gourmet eten? TUURLIJK WEL! Balance is the key. You know that! Kerst is niet de periode om strikt te leven op bakjes rijst met kip. Je mag echt wel even genieten. Na kerst pakken we de draad weer op. Wil je toch gezond blijven eten en je niet helemaal laten gaan? Kies dan bewust voor één ‘ongezonde’ optie per dag. De ene dag een heerlijk toetje, maar een gezond ontbijtje en de andere dag iets lekkers bij de koffie en een wat minder uitgebreide lunch. Wees niet te streng voor jezelf.

Gezonde kerst 1

Beweeg

Begin je dag met een work-out! Zorgt gegarandeerd voor een beter gevoel de hele dag. Start bijvoorbeeld met één van deze vijf korte HITT-work-outs, met een fijne wandeling of met een half uurtje hardlopen. Het hoeft niet veel tijd te kosten, maar heeft groots resultaat. Je stofwisseling komt sneller op gang en jij voelt je beter én gezonder!

Gezonde kerst 3

Sla geen maaltijden over

Het ontbijt overslaan zodat je met het diner extra veel kunt eten? Geen goed idee! Je lichaam heeft minimaal drie maaltijden per dag nodig. Zorg liever voor balans, zoals ik eerder aangaf. Let tijdens de kerstdagen wel extra op je waterinname. Drink je wel genoeg? Begin elke maaltijd met een vol glas water. Extra gezond en het zorgt voor een vol gevoel waardoor je iets minder eet. Win-win!

Gezonde kerst 2

Geniet zonder schuldgevoel

Echt wel het allerbelangrijkste: GENIET! Kerst is dé periode van het jaar waarin je lekker moet genieten van je familie, vrienden en jezelf. Geniet bewust en zonder schuldgevoel! Nergens voor nodig. Ook niet als fitgirl.

Fijne kerst!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken