Hoe kom ik uit mijn chagrijnige mood?

Iedereen heeft wel eens een chagrijnige mood. Niet elke ochtend is een Dear Good Morning (hoe graag ik dat ook wil!!). Je hebt nergens zin in, wilt het liefst onder de dekens kruipen, met niemand praten en chocolade eten. Herkenbaar? Natuurlijk mag je jezelf even zielig vinden, maar je moet ook weer uit die chagrijnige mood zien te komen. Hoe doe je dat? Ik geef je 8 tips! Kies jij maar welke voor jou werkt.

Chagrijnige mood 1

Doe een workout

Ben je chagrijnig? Doe dan een korte workout. En deze tip staat er echt niet alleen in omdat ik superblij word van sporten. ECHT NIET. Als je sport komt namelijk het stofje endorfine vrij, het gelukshormoon. Sporten maakt je dus echt vrolijker. Doe gewoon even een korte HITT-workout in je slaapkamer. Wedden dat je je beter voelt?

Kijk een feelgood-film

Voel je je echt zo chagrijnig dat je vandaag onder de dekens, inclusief chocolade, wilt blijven liggen? Ga dan een vrolijke film kijken. Dirty Dancing, Home Alone of Finding Nemo. Na het kijken van een van deze films is die chagrijnige mood geheid verdwenen.

Chagrijnige mood 2

Ga koffie drinken met een vriendin

Door je chagrijnige mood kan je je helemaal opvreten vanbinnen. Gooi het er gewoon uit! Spreek af met een vriendin en vertel haar onder het genot van een kopje koffie wat je dwars zit. Sowieso is het fijn om je gedachten even op een rij te zetten. Misschien kom je er wel achter dat het allemaal minder erg is dan het lijkt.

Ga naar buiten

Van te veel binnen zitten word je ook chagrijnig. Mensen hebben zonlicht nodig. Voel je je chagrijnig, dan kun je het best naar buiten gaan. Even wandelen naar de supermarkt of een rondje wandelen of hardlopen, want dan vang je meteen twee vliegen in een klap (punt 1).

Chagrijnige mood 3, chagrijnig, workout, 8 tips

Ga een dutje doen

Ik word altijd oerchagrijnig als ik moe ben. Misschien is dat wel de reden dat je je niet zo top voelt. Ben je druk geweest afgelopen tijd? Drukte op je werk, een druk sociaal leven of heb je een hectische periode achter de rug? Misschien moet je gewoon even bijslapen. Wat extra uurtjes slaap kan nooit kwaad.

Richt je op dingen die je in de hand hebt

Als ik achteraf terugdenk aan de reden waarom ik chagrijnig was, is het vaak door iets dat ik zelf niet eens in de hand heb. Dan word ik chagrijnig van een vervelend gesprek met een opdrachtgever, het feit dat ik geen zin heb om in de regen te fietsen of de trein die voor mijn neus wegrijdt. Kan je niets aan doen, dus het heeft ook geen zin om erover te mokken. Richt je liever op dingen die je wel in de hand hebt.

Chagrijnige mood 4, chagrijnig, workout, 8 tips

Kook iets lekkers voor jezelf

Niet alleen de afleiding zal je goed doen, wie wordt er nou niet blij van een lekkere maaltijd? En dan nu niet een vette hap maken, want dan voel je je weer schuldig achteraf. Maak een voedzame salade met je lievelingsingrediënten of bak bijvoorbeeld een heerlijk bananenbrood.

Spreek met jezelf af dat je vandaag chagrijnig mag zijn

Al die tips zijn leuk en aardig, maar soms werkt het gewoon niet. Wat je ook doet, je blijft chagrijnig. En dat is gelukkig soms helemaal niet erg. Spreek met jezelf af dat vandaag een baaldag is en dat je best die hele reep chocolade in een keer mag opeten. Morgen is die chagrijnige mood voorbij en laat je je niet meer meeslepen door je emoties. Vaak doet een nachtje slapen wonderen, toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.