Hoe krijg ik voldoende eiwitten binnen?

Eiwitten zijn een veel besproken term in de sportwereld. Of je nou gaat hardlopen, graag in de sportschool staat of liever mee doet aan één van de live lessen uit de DGM Hub, eiwitten heb je altijd nodig. Maar hoeveel heb je dan nodig? En hoe krijg je voldoende eiwitten binnen? Wij helpen je op weg met een aantal praktische tips.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten ofwel, proteïnes, spelen een essentiële rol in het opbouwen en herstellen van spieren. Iedere keer wanneer jij een workout doet, beschadigen jouw spieren een klein beetje. Over het algemeen is dat helemaal niet erg, maar het kan er wel voor zorgen dat je spierpijn krijgt. Gelukkig repareert het lichaam de spierschade zelf, toch spelen proteïnes een belangrijke helpende hand gedurende dit proces. Eiwitten leveren namelijk de bouwstenen aan voor het spierherstel. Wanneer je te weinig proteïne binnenkrijgt, wordt jouw herstelproces geblokkeerd en vergroot je de kans op nog meer spierpijn. En laat dat nu net niet zijn wat we willen. Lees hier wat je kan doen om van spierpijn af te komen.

Hoeveel eiwitten heeft mijn lichaam nodig?

Spierpijn na het sporten is nooit fijn, maar hoe zorg je er dan voor dat jouw lichaam voldoende proteïne binnenkrijgt? Om voldoende eiwitten binnen te krijgen, is de hamvraag eerst: hoeveel heb ik nodig? Voor ieder lichaam is dit anders. Gelukkig kan je dit gemakkelijk zelf berekenen met de volgende berekening:

  • Eiwitbehoefte bij 0 – 2 keer sporten per week: Gemiddeld heeft een lichaam 0,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig.
  • Eiwitbehoefte bij 2 – 5 keer per week sporten: Sport je regelmatig? Dan heeft jouw lichaam tussen de 0,8 gram en 1,2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig.
  • Eiwitbehoefte bij 5 + keer sporten per week: Wanneer je regelmatig intensieve trainingen doet dan heeft jouw lichaam tussen de 1,2 en 1,8 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht nodig.

Hoe krijg ik voldoende eiwitten binnen?

Om voldoende proteïne binnen te krijgen is een gevarieerd en gezond eetpatroon erg belangrijk. Deze voedingsstof zit in dierlijke producten, zoals eieren, vis en vlees, maar ook in veel groentes zoals peulvruchten.

Hoe zorg jij ervoor dat je aan jouw dagelijkse eiwitbehoefte komt? Laat het ons in de reacties weten.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken