Hoe overleef ik bootcamp?

Mijn eerste bootcamp kan ik nog goed herinneren. Ik was doodsbang dat ik af zou gaan. Mijn conditie was namelijk verre van goed en al die bootcampers in het park zagen er super energiek uit. Heb jij een proefles bootcamp gepland? Met deze tips ga jij wel vol vertrouwen je eerste les in. Succes!

Neem genoeg water mee

Zorg ervoor dat je niet alleen voor en na je training genoeg drinkt, maar ook tijdens de training. Zelfs al loop je met gemak tien kilometer zonder waterstop, bootcamp is toch een ander verhaal. Steeds een paar slokjes tussendoor doen wonderen.

Hoe overleef ik bootcamp 3, proefles, tips, vertrouwen

Draag de juiste kleding

Heel belangrijk: vermijd katoen! Hierin ga je enorm zweten en omdat het niet goed vocht doorlaat, raak je oververhit. Kies het liefst voor speciaal materiaal dat extra vochtafdrijvend is en snel droogt. Neem bij wat kouder weer ook een sportjack mee, die je eventueel tijdens je training weer uit kunt doen als je het warm krijgt.

Hoe overleef ik bootcamp 2, proefles, tips, vertrouwen

Op het juiste moment eten

Sporten met een volle maag is echt niet fijn. Neem daarom zo’n twee uur voor je bootcamples je laatste grotere maaltijd. Eventueel kun je een uurtje voor je les wel nog een snack nemen, zoals een banaan voor wat extra energie.

Hoe overleef ik bootcamp 1, proefles, tips, vertrouwen

Neem rust

Het zou superfijn zijn als je meteen mee kunt komen met de groep, maar dat is niet altijd reëel. Het is jouw eerste bootcamples, terwijl de anderen misschien al een jaar wekelijks trainen. Niet gek dus dat jij af en toe even een stapje terug moet doen. Schaam je daar echt niet voor. Waar de anderen 10 squats doen, is 7 voor jou prima. Neem halverwege tijdens het planken even 5 seconden extra rust. Geen probleem! Maar onthoud goed: je kunt écht meer dan je denkt! Geef niet te snel op.

Hoe overleef ik bootcamp 4, proefles, tips, vertrouwen

Uitwandelen

Spierpijn hoort erbij. Helemaal niet gek als je de volgende dag enorm stijve spieren hebt. Wil je er zo snel mogelijk vanaf? Ga dan even een extra rondje wandelen, zodat alle afvalstoffen uit je lichaam kunnen worden afgevoerd. Een warme douche kan trouwens ook goed helpen.

Heb jij nog extra tips voor beginnende bootcampers? Laat ze hieronder weten, zodat we elkaar kunnen helpen en motiveren!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken