0
Hoe word je fitter? by Dear Good Morning

Hoe overleef ik een jetlag?

Niets zo irritant als de eerste paar dagen van je vakantie niet kunnen slapen. Midden in de nacht urenlang wakker liggen. Of wat dacht je van die dagen na je vakantie. Eigenlijk moet je keihard knallen op je werk, maar jij zit alleen maar te knikkebollen. Wat doe je ertegen? 5 tips om een jetlag te voorkomen!

Nieuwe tijd

Houd vanaf het moment dat je het vliegtuig instapt, de nieuwe tijd aan. Niet alleen qua slaaptijden, maar ook qua eten en drinken. Ook als dat betekent dat je nog een keer moet ontbijten of op een onmogelijke tijd je avondeten moet oppeuzelen. Het helpt je echt. Bye jetlag!

jetlag 5, niet kunnen slapen, 5 tips, vakantie

Doe geen extra dutjes

Het is super verleidelijk om even te gaan slapen in de middag, maar doe het niet. Je wordt gegarandeerd vermoeider wakker dan toen je ging slapen. En niet geheel onbelangrijk: het zorgt er alleen maar voor dat je nog langer last hebt van die vervelende jetlag. Geef de eerste dag niet toe aan je vermoeidheid.

jetlag 3, niet kunnen slapen, 5 tips, vakantie

Goed drinken

Drink veel water tijdens de vlucht en vermijd juist koffie en alcoholische dranken. Je lichaam verliest door de droge lucht in het vliegtuig namelijk meer vocht door normaal. Alcohol zal nog meer vocht aan je lichaam onttrekken. Drink dus liever wat extra water om goed gehydrateerd te blijven.

jetlag 4, niet kunnen slapen, 5 tips, vakantie

Geen slaappillen

Het klinkt misschien verleidelijk om een slaappil te nemen, zodat je als een roosje slaapt tijdens de vlucht. Eenmaal aangekomen op de eindbestemming ben je goed uitgerust en niets aan de hand? Of toch wel?

jetlag 2, niet kunnen slapen, 5 tips, vakantie

Blijf sporten

YES! Hier word ik blij van. Uit onderzoek blijkt dat mensen die fit zijn, minder last hebben van een jetlag dan mensen die niet fit zijn. Onder fit zijn valt niet alleen lichamelijk fit zijn, maar ook stressvrij op reis gaan helpt een jetlag voorkomen. Ook tijdens de reis bewegen helpt goed. Loop elk uur een rondje door het gangpad en je jetlag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Heb jij nog extra tips tegen een jetlag? Deel ze met ons!

Dit vind jij vast ook leuk:

Dear Good Morning Hoe word je fitter?
Story about:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.