Hoe overleef ik een yogales?

Waar de een naar uit kijkt als een momentje van rust is het voor de ander iets waarvan gelijk het zweet over de rug gaat lopen. Een yogales! Dé manier om tot rust te komen en tegelijk te werken aan je flexibiliteit en balans. Ben je van plan om binnenkort in het diepe te springen en je aan een lesje yoga te wagen? Dan hebben wij een aantal tips voor je zodat je goed voorbereid de klas instapt.

Klok kijken

De eerste keer een yogastudio binnenstappen kan best spannend zijn. Op tijd zijn is een van de beste tips om die drempel wat omlaag te krijgen. Zo kun je de ruimte even in je opnemen en kiezen voor een plek die voor jou relaxt voelt. Geef daarnaast ook altijd even bij de docent aan dat je nieuw bent. Een goede docent zal je de eerste lessen wat extra ondersteuning bieden en je op je gemak laten voelen.

DearGoodMorning - hoe overleef ik yoga 3 - yogales - yoga - focus - tips

Vind jouw klas

De ene yogales is de andere niet. Yoga is er in vele verschillende vormen en maten dus geef het een kans! Bevalt een les je totaal niet, kijk dan eens naar een ander type yoga. Je kan het vergelijken met hardlopen, de een houdt van sprinten en de ander loopt het liefst een marathon. Geen idee met welk type je het beste kan beginnen? Deze test van Women’s Health kan je op weg helpen!

DearGoodMorning - hoe overleef ik yoga 4- yogales - yoga - focus - tips

Verwacht geen wonderen van je eerste yogales

Yoga is zwaarder dan je denkt, dus leg de lat voor jezelf niet te hoog. Het mag er dan misschien makkelijk uitzien, maar schijn bedriegt. Tijdens je eerste lessen zal je merken dat het een hoop kracht kost en je sommige bewegingen nog niet kan uitvoeren. Laat je hierdoor niet overvallen en ontmoedigen maar stel je erop in. Voor elke sport moet je trainen om beter te worden, zo ook voor yoga.

DearGoodMorning - hoe overleef ik yoga 2- yogales - yoga - focus - tips

Focus op jezelf

Misschien wel het allerbelangrijkste tijdens de les, focus op jezelf. De kunst is om zo met je eigen lichaam bezig te zijn dat je geen afleiding meer hebt van de mensen om je heen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer je gedachten te sturen. Merk je dat je je toch gaat irriteren aan de ademhaling, neusophalingen of gesteun van je mede yogi’s? Probeer dan telkens je aandacht terug te brengen naar je ademhaling. Again, practise makes perfect. Zie het als een uitdaging om te leren al die afleidingen buiten te sluiten!

Ik hoop dat ik je met deze tips heb overtuigd om yoga toch eens een kans te geven. Yoga kan echt zo fijn zijn!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek