Hoe overleef je de after-holiday dip?

Overleef de after holiday dip

De after-holiday dip. Daar kan ik zo enorm last van hebben! Het begint eigenlijk al op de laatste dag van mijn vakantie. De koffers worden weer ingepakt en het normale leventje staat weer voor de deur. De to-do-lijsten stapelen zich langzaam weer op in mijn hoofd en ik krijg weer een haat-liefdeverhouding met mijn wekker.

Enorm balen, want zo verlies ik gelijk het relaxte gevoel dat ik tijdens mijn vakantie had gevonden! Dat moest dit jaar anders, dus ben ik op zoek gegaan naar de beste tips tegen de after-holiday dip!


Overleef de after holiday dip, offline, herinneringen, nieuwe trip

Hou vast aan je herinneringen

Je hebt waarschijnlijk de mooiste foto’s gemaakt tijdens je trip. Doe daar wat mee! Print de mooiste exemplaren en hang ze op in je huis. Heb je mooie souvenirs gekocht? Zoek dan ook daar een mooie plek voor. Zo word je in huis omringd door je herinneringen en kan je beter vasthouden aan dat relaxte gevoel.

Boek een nieuwe trip

Dit is wat voor mij het allerbeste werkt! Zodra ik weer thuis begin ik met het plannen van mijn volgende trip. Natuurlijk is het niet altijd financieel mogelijk om gelijk een nieuwe reis te boeken. Maar het fysiek boeken hoeft ook nog helemaal niet. Ga op zoek naar je nieuwe bestemming, een fijn hotel en maak vast een google maps aan vol met tips. De voorpret van die nieuwe reis en het uitzicht daarop overschaduwt vaak de blues van het thuiskomen. Want hoewel het misschien nog 164 dagen weg is, je kan toch vast beginnen met aftellen ?.

Overleef de after holiday dip, offline, herinneringen, nieuwe trip

Stay offline

Een van de redenen waarom je zo relaxed was op vakantie is waarschijnlijk omdat je telefoon vele malen vaker in je tas bleef zitten. Niet elke vijf minuten updates checken, mailtjes beantwoorden en niet op de hoogte zijn van elk nieuwtje. Hierdoor creëerde je (misschien onbewust) meer rust in je hoofd. Probeer ook in je dagelijks leven meer offline momenten te plannen. Blijf offline tot na het ontbijt of zet je telefoon uit na 20.00 uur ’s avonds.

Overleef de after holiday dip, offline, herinneringen, nieuwe trip

Vind je passie

Sta eens stil bij het feit waarom je er zo van baalt om weer thuis te zijn. Ben je niet tevreden met de plek waar je woont of zie je enorm op tegen je eerste werkdag? Schrijf deze dingen op en kijk of je er in de komende maanden wat aan kan veranderen. Zo geef je jezelf gelijk een doel en ga je de volgende keer misschien wel lachend naar huis (ok, ok, dat is overdreven, maar in ieder geval zonder after-holiday blues).

Vind jij het ook altijd zo lastig om na een vakantie weer in het normale ritme te komen? Ik ben benieuwd naar jouw tips!

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra motivatie in je MAILbox?

Meld je dan nu aan voor de Dear Good Morning-nieuwsbrief

Wat kan je verwachten?

  • Unieke workouts en updates over mijn e-books
  • Korting op producten uit mijn shop
  • Nieuwtjes
  • Persoonlijke motivatietips om elke ochtend te knallen!

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots