Hoe sluit je een lastig jaar toch positief af?

Je kunt niet elk jaar shinen. Soms gebeuren er dingen die je leven even helemaal overhoop gooien. Gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt, maar die bepalend zijn geweest voor dit afgelopen jaar. En daardoor kun je niet wachten op een nieuw begin. Een schone lei en er weer helemaal voor gaan.

Maar hoe zorg je ervoor dat je niet enkel negatief terugkijkt op het afgelopen jaar? Met dit stappenplan sluit je het jaar toch positief af en begin je januari vol met positive vibes!

Deal with the bad

Goed, er zijn dingen gebeurd waar je niet blij mee bent en die een schaduw over je jaar hebben gegooid. Maar uit elke nare gebeurtenis kun je dingen leren. Probeer er eens op die manier bij stil te staan. Ga op zoek naar de leermomenten uit deze negatieve periode. Ben je bijvoorbeeld ontslagen omdat je een project helemaal hebt verknald? Schrijf op waarom dit gebeurde en wat je er aan kunt doen om herhaling te voorkomen. Ga een cursus doen of een opleiding en pak het probleem aan!

lastig jaar positief afsluiten

Focus on the positive!

Een jaar is nooit 365 dagen naar geweest. Pak je telefoon er eens bij en scroll terug naar begin 2017. Wat waren de mooie momenten? Maak een speciaal mapje aan en zet daar elke positieve foto in die je tegenkomt. Dus ook die geslaagde work-out, je eerste behaalde 5k of die gezellige bak koffie met een vriendin. Je zult zien dat je echt ook veel toffe momenten hebt gehad. Zo krijg je vanzelf weer een beetje een goed gevoel bij dit jaar!

lastig jaar

Accept and move on

Goed, afgelopen jaar was gewoon kut. Soms is dat toegeven al een heel ding! Maar om het komende jaar fris te beginnen is het belangrijk dat je het accepteert en loslaat. Geef het een plek en sta jezelf niet langer toe om je er druk over te maken. Nieuw jaar, nieuwe kansen en wat geweest is, is geweest. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar er bewust mee bezig zijn is al stap 1.

lastig jaar positief afsluiten

Heb jij een lastig jaar achter de rug? Hoe ga je er zelf mee om en zorg je ervoor dat je volgend jaar weer gaat knallen? Deel je tips in de comments of met #deargoodmorning zodat we elkaar een handje kunnen helpen!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search