Hoe stress je minder om eten tijdens kerst?

pexels-photo-196648

De feestdagen staan voor de deur en vaak hoor ik om me heen mensen helemaal in paniek zijn over het eten. Waarom?! Kerst is om te genieten met elkaar en ook van al het lekkers!

Vind je het toch moeilijk om je gedachten niet over het eten te laten gaan? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor je je minder druk maakt over het kerstdiner.

Gezonde opties

Heb jij dit jaar de leiding over het kerstmenu? Maak dan voldoende gezonde opties! Natuurlijk verwacht de familie een tafel vol met lekkers, maar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. In plaats van voorverpakte sausjes kun je ze bijvoorbeeld zelf maken, zet een aantal lekkere salades op tafel en maak een toetje van vers fruit!

Maak keuzes

Heb je niet de vrijheid om zelf je kerstmenu samen te stellen? Ook dan zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om relaxter te genieten. Alcohol bijvoorbeeld gaat er vaak sneller doorheen met de Kerst. Kies bewust voor een glas wijn bij het eten en drink verder voldoende water. Dat scheelt echt al een hele hoop! Geniet verder van alles wat op tafel staat, maar ga voor kleine porties en eet rustig. Je zit vaak uren aan tafel, hoe sneller je bord leeg is hoe sneller je geneigd gaat zijn om meer te eten!

Kerst

Sport

De sportschool is waarschijnlijk beide Kerstdagen gesloten. Maar laat dit geen excuus zijn om je workout over te slaan! Sta vroeg op voor een rondje hardlopen of doe een snelle HITT workout in de woonkamer. Gewoon elke dag even knallen en je voelt je een stuk minder schuldig als je je tanden in al dat lekkers zet.

Geniet

Het aller aller belangrijkste is… GENIET! Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw. Gun jezelf het lekkere eten en waag het niet je er druk om te maken. Het zijn maar twee dagen in het jaar en het is veel te zonde om juist dan te gaan stressen.

Hoe ga jij om met al het lekkers tijdens Kerst? Laat je je gewoon lekker gaan of probeer je toch te letten op je voeding?

Liefs, Lienke

One Response to “Hoe stress je minder om eten tijdens kerst?”

Avatar

december 22, 2017 at 3:05 pm, J said:

De 24e en 25e moeten we op vier verschillende plaatsen zijn en ik ga er met volle teugen van genieten! Wel probeer ik het gezond evenwicht te behouden door ’s morgens nog wat te gaan hardlopen en ook de dag na Kerst weer hard te trainen, weinig alcohol te drinken (doe ik sowieso zelden dus heb ook totaal niet veel nodig) en als voorgerecht een (licht) soepje te maken! Maar laat die kaasschotel en dat dessert ook maar komen hoor, voor die twee daagjes mag dat!

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots