Hoe stress je minder om eten tijdens Kerst?

De feestdagen staan voor de deur en vaak hoor ik om me heen mensen helemaal in paniek zijn over het eten. Waarom?! Kerst is om te genieten met elkaar en ook van al het lekkers. En dan zijn er voldoende gezonde opties!

Vind je het toch moeilijk om je gedachten niet over het eten te laten gaan? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor je je minder druk maakt over het kerstdiner.

Gezonde opties

Heb jij dit jaar de leiding over het kerstmenu? Maak dan voldoende gezonde opties! Natuurlijk verwacht de familie een tafel vol met lekkers, maar kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken. In plaats van voorverpakte sausjes kun je ze bijvoorbeeld zelf maken, zet een aantal lekkere salades op tafel en maak een toetje van vers fruit!

gezond eten, eten tijdens kerst, eten, Kerst, gezonde opties
Gezond eten tijdens kerst is best mogelijk. Maar vooral…geniet!

Maak keuzes bij het eten

Heb je niet de vrijheid om zelf je kerstmenu samen te stellen? Ook dan zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om relaxter te genieten. Alcohol bijvoorbeeld gaat er vaak sneller doorheen met de Kerst. Kies bewust voor een glas wijn bij het eten en drink verder voldoende water. Dat scheelt echt al een hele hoop! Geniet verder van alles wat op tafel staat, maar ga voor kleine porties en eet rustig. Je zit vaak uren aan tafel, hoe sneller je bord leeg is hoe sneller je geneigd gaat zijn om meer te eten!

gezond eten, eten tijdens kerst, eten, Kerst, gezonde opties

Sport gewoon tijdens de feestdagen

De sportschool is waarschijnlijk beide Kerstdagen gesloten. Maar laat dit geen excuus zijn om je workout over te slaan! Sta vroeg op voor een rondje hardlopen of doe een snelle HIIT workout in de woonkamer. Gewoon elke dag even knallen en je voelt je een stuk minder schuldig als je je tanden in al dat lekkers zet.

gezond eten, eten tijdens kerst, eten, Kerst, gezonde opties

Geniet tijdens de Kerst

Het aller aller belangrijkste is… GENIET! Je wordt niet dik tussen Kerst en Oud & Nieuw. Gun jezelf het lekkere eten en waag het niet je er druk om te maken. Het zijn maar twee dagen in het jaar en het is veel te zonde om juist dan te gaan stressen.

gezond eten, eten tijdens kerst, eten, Kerst, gezonde opties

Hoe ga jij om met eten tijdens Kerst? Laat je je gewoon lekker gaan of probeer je toch te letten op je voeding?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

  1. De 24e en 25e moeten we op vier verschillende plaatsen zijn en ik ga er met volle teugen van genieten! Wel probeer ik het gezond evenwicht te behouden door ‘s morgens nog wat te gaan hardlopen en ook de dag na Kerst weer hard te trainen, weinig alcohol te drinken (doe ik sowieso zelden dus heb ook totaal niet veel nodig) en als voorgerecht een (licht) soepje te maken! Maar laat die kaasschotel en dat dessert ook maar komen hoor, voor die twee daagjes mag dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek