blog

Hoe vind ik de perfecte sportlegging?

Wil jij ‘s ochtends graag het maximale uit jouw sportsessie halen? Dan is een goede sportlegging van levensbelang. Een perfecte sportlegging zakt niet af, schijnt niet door, sluit goed aan en moet ook nog eens lekker zitten, zodat je goed kan bewegen. Maar hoe vind je zo’n perfecte sportlegging nou? Wij geven je een aantal tips.

Squatproof

Misschien wel de belangrijkste eis voor een goede sportlegging is dat hij squatproof is. Squatproof houdt in dat de legging tijdens het uitvoeren van een squat niet doorschijnt en niet afzakt. Dit kan je uiteraard maar op één manier testen. Trek je nieuwe sportlegging aan en doe voor de spiegel 20 squats. Doe de squat vanuit allerlei verschillende posities en houdt de spiegel goed in de gaten. Blijft alles goed zitten en schijnt er niks door? Gefeliciteerd, jouw legging is squatproof! En je hebt meteen een mini workout er op zitten ;) Ikzelf film mezelf wel eens, dan zie je het nog beter.

Model

Voordat je een legging besteld, kan het model van de legging al veel zeggen over hoe de legging zit. Zo hebben de meeste leggings voor vrouwen tegenwoordig een extra band, zoals op de foto hierboven. Deze band zorgt ervoor dat de legging mooi hoog over je buik aansluit. Door deze hoge aansluiting weet je in ieder geval zeker dat je legging niet zo makkelijk afzakt.

Check ook altijd even de maattabel van de sportleggings. Hierin staan vaak de exacte maten aangegeven over hoe de legging om je middel aansluit. Zo voorkom je dat de legging afzakt of juist doorschijnt. Daarnaast staat in de maattabel ook altijd de lengte van de legging. Dit is vooral handig voor de vrouwen met lange benen, die geen zin hebben in koude enkels ;)

Kleuren

Sportleggings hebben tegenwoordig de meest toffe prints en kleuren, waardoor je echt de show kan stelen in de sportschool. Toch is het verstandig om wat meer voor de donkere kleuren te kiezen. Donkere kleuren schijnen minder vaak door en zorgen ervoor dat je zweetplekken niet zo makkelijk te zien zijn, als je lekker aan het sporten bent.

Liefde op het eerste gezicht

Heb je de perfecte legging gevonden? Koop er dan meteen nog één, maar dan in een andere kleur. Het is namelijk verleidelijk om een perfecte sportlegging dag in, dag uit te dragen. Dit zorgt ervoor dat de legging sneller verslijt. Waardoor je legging uiteindelijk niet meer zo squatproof is, zoals in het begin.

Mijn favorieten

Ik ben gek op de leggings van Myprotein. Ze hebben een uitgebreide collectie voor de fanatieke krachtsporters, maar ook voor de vrouwen die liever een rustige ochtendroutine doen. De nieuwste Velocity collectie is absoluut mijn favoriet. Deze leggings voldoen voor mij aan alle eisen voor een perfecte sportlegging. Ze sluiten mooi hoog aan, zijn squatproof en zitten ook nog eens extreem lekker! En ze zijn ook nog eens in deze prachtige kleuren te verkrijgen.

Het vinden van een perfecte sportlegging is een hele klus en soms ook nog eens een hele investering. Met de kortingscode DEARGOODMORNING krijg je 35% op de sportcollectie en dus ook de leggings van Myprotein.

Wij verloten 1 legging die Lienke op de bovenstaande foto’s draagt.
Hoe doe je mee? Vertel ons hoeveel kleuren er van de twee soorten leggings zijn die Lienke draagt, en laat dat achter in een comment. De winnaar maken we 25 februari bekend.

2 reacties

  1. Die Curve legging zit zo fijn! De Composure trui had ik een tijdje geleden ook besteld. Super fijne stof, maar ik wilde hem toch nét een maatje groter. Helaas inmiddels bijna alles van Compusere strak uitverkocht, hoop dat deze lijn nog terugkomt zodat ik meteen een complete outfit kan scoren! Enig idee? Beide leggings zijn er normaal gesproken in 3 kleuren trouwens ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: