Hoe vul ik mijn ochtendroutine in?

Een ochtendroutine hebben is heel belangrijk. Wat jij doet zodra je wakker wordt, zet de toon voor de rest van jouw dag. Begin je de dag energiek en positief dan is de kans groot dat jij de rest van de dag lekker in je vel zit. Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Ik leg je uit hoe jij het beste kan beginnen met het invullen van jouw ochtendroutine

Wat is je routine nu?

Om aan je ochtendroutine te gaan werken is het belangrijk dat je eerst je huidige routine in kaart brengt. Noteer voor jezelf de tijd waarop je wekker gaat en de tijd dat je daadwerkelijk uit bed komt. De volgende stap is simpel: kijk kritisch naar de tijd die nog “even” in bed blijft liggen. De tijd die je snoost ‘s ochtends gaat je geen energiek ochtend gevoel geven, dus wat helpt dan wel?

Schema: eerder opstaan

Eerder opstaan

Als je wekker gaat spring je meteen uit bed. Lichten aan en gaan! Begin eerst klein door bijvoorbeeld je wekker 15 minuten eerder te zetten. In deze link vind je een schema die je helpt om bewust te worden van het eerder opstaan. Schrijf de eerste week heel bewust op hoe laat je wekker gaat en wat je met de extra tijd in de ochtend doet. Met alleen al 15 minuten extra op een dag kan je bijvoorbeeld 10 bladzijdes van een boek lezen, het huis opruimen of een korte workout doen.

Schema: ochtendroutine

Je ochtend bijhouden

Lukt het eerder opstaan? TOP! Dan is het nu tijd voor de volgende stap. Via deze link ga je jouw ochtendroutine in kaart brengen. Schrijf in het schema op hoe laat je wat doet, zoals in de foto hierboven. Als je in het begin je ochtend zo gestructureerd mogelijk bijhoudt, kan precies zien wat voor jou beste werkt. Pas de dingen aan waar je geen energie uit haalt en finetune jouw routine, totdat jij tevreden bent. Waarschijnlijk ga je nu al snel merken dat je niet alleen ‘s ochtends veel energie hebt, maar ook de rest van de dag. Hoe heerlijk is dat?

Don’t break the chain

Het duurt gemiddeld 66 dagen voordat een ochtendroutine ook daadwerkelijk helemaal een routine is. Via deze link vind je een schema waarin je 66 ochtenden kan afstrepen. Het klinkt misschien lang, maar geloof me: de tijd die vliegt voorbij. Dan gaat het allemaal vanzelf!

Ben je opzoek naar meer schema’s die jou in de ochtend op weg helpen? Neem dan hier eens een kijkje. Uiteraard staat in het boek van Dear Good Morning aanvullende informatie die jij nodig hebt om het maximale uit de ochtend te halen.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij maandelijks of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!