Hoe zoet is jouw keuken?

Wist je dat wij in Nederland elke dag gemiddeld 30% te veel suiker binnenkrijgen en daardoor een groter risico lopen op overgewicht en diabetes type 2? WOW, ik schrok van dat getal.

Vorige week was ik op Curaçao en een van de deelnemers van de reis had een zak truffelkruidnoten mee voor in het vliegtuig. Na een handje vol wilde ik nog een handje pakken. Ik keek voor de zekerheid toch eerst eens op de ingrediëntenlijst. Dat kruidnoten niet gezond zijn dat wist ik natuurlijk. Maar dat er in één handje al 12 gram suiker zit, daar schrok ik toch wel van.

Wow, 40 kilo suiker per jaar!

Vooral omdat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om dagelijks maximaal 12,5 suikerklontjes/50 gram suiker (vrouwen) of 15 suikerklontjes/60 gram vrije suikers (toegevoegde suikers + de suikers uit honing, vruchtensap en vruchtenconcentraat) te consumeren. Meestal blijft het niet bij één handje, dus reken maar uit hoeveel suiker je al opeet in een paar minuten.

Nog zo’n bizar getal. Gemiddeld krijgen we 40 kilo suiker per jaar binnen. Holy moly. Stel je even 40 pakken suiker voor. Dat stop je ieder jaar weer in je mond. 

Thuissuiker-campagne

Toen Philips mij vroeg om iets te delen over de Thuissuiker-campagne van het Diabetes Fonds was ik dan ook meteen enthousiast. De week van 18 november (vanaf maandag al!) gaan we met zijn alle de strijd aan tegen thuissuikers: suiker in je koelkast en keukenkastjes. Van alle toegevoegde suikers consumeren wij namelijk 77% thuis. Reden genoeg om de gezonde keuze makkelijker te maken. 

Als je meedoet, krijg je dagelijks handige tips over hoe je je keuken ontsuikert, hoe je een gezond boodschappenlijstje maakt en hoe je ongezonde producten vervangt voor gezonde alternatieven. Meedoen is gratis! Doe jij, net als ik, ook mee met de Thuissuiker-campagne? Ik ben zelf ontzettend benieuwd naar verstopte suikers. Waar valt er winst te behalen? Ik namelijk totaal geen idee hoeveel suiker ik exact per dag binnenkrijg.

Meld je hier aan voor de Thuissuiker-campagne. Extra leuk: je maakt ook kans op leuke prijzen, zoals een Philips food processor, een geheel verzorgd diner of een Philips-keukenapparaat naar keuze.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek