Hoe zorg je voor rust in je hoofd? TIPS

Heb jij dat ook? Dat je hoofd soms overuren maakt? Je gedachten staan nooit even stil. Boodschappenlijstjes, to-do’s, belafspraken en herinneringen malen maar door je hoofd. Ook als je daar even niet aan wilt denken. Met deze vijf tips maak jij je hoofd leger, zodat er weer plaats is voor écht belangrijke dingen!

Rust in je hoofd? Hoe dan?

Zorg voor een opgeruimd huis

Je huis een troep = je hoofd een troep. Als jij ervoor zorgt dat je je niet druk hoeft te maken over de bende in je huis, kun je totaal focussen op wat jij belangrijk vindt. Een dikke tip: neem voordat je gaat slapen een kwartiertje de tijd om je huis op te ruimen. Afwas doen, rommel van tafel, stapel kleding van de stoel en misschien zelfs een stofzuiger erdoorheen. Dan kun jij je ’s ochtends bezighouden met de dingen die jij wilt!

Rust in je hoofd2

Maak een to-dolijstje

Het ligt misschien wat voor de hand, maar is OH ZO belangrijk! Maak een to-do-lijstje. En dan niet in je hoofd, maar echt op papier (of online). Het moet zichtbaar zijn. En maak ‘m dan het liefst voordat je naar bed gaat voor de volgende dag. Dat zorgt ervoor dat je ’s nachts niet hoeft te piekeren over wat er allemaal op je planning staat voor morgen. Een goede nachtrust is belangrijk!

Rust in je hoofd3

Focus op nu

De grootste valkuil is denken aan de toekomst op het moment dat je je op iets in het nu moet focussen. Wil je veel gedaan krijgen vandaag? Kijk dan niet naar morgen, maar alleen naar wat echt NU gedaan moet worden. Komen er toch gedachten over morgen in je op? Schrijf die dan op een lijstje. Hup, uit je hoofd, zodat jij weer kunt focussen.

Rust in je hoofd4

Steek energie in de juiste dingen

In je hoofd kun je uren en uren piekeren over grote en kleine zaken. Ga steeds bij jezelf na of jij invloed kunt hebben op de dingen waar je over blijft piekeren. Zo ja, steek daar dan je energie in. Zo nee, dan moet je het echt los leren laten.

Rust in je hoofd5

Beweeg

Ja ja, inkoppertje! Beweging is ALTIJD goed voor je! Lukt het je niet om rustig in je hoofd te worden. Ga dan lekker sporten. Lekker de sportschool in, een rondje hardlopen of gewoon een half uurtje buiten wandelen. Het zal je goed doen.

Rust in je hoofd6

Wat doe jij om rust in je hoofd te creëren? Deel je tips in de comments.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek