Hoe zorg je voor rust in je hoofd? TIPS

Rust in je hoofd

Heb jij dat ook? Dat je hoofd soms overuren maakt? Je gedachten staan nooit even stil. Boodschappenlijstjes, to-do’s, belafspraken en herinneringen malen maar door je hoofd. Ook als je daar even niet aan wilt denken. Met deze vijf tips maak jij je hoofd leger, zodat er weer plaats is voor écht belangrijke dingen!

Rust in je hoofd? Hoe dan?

Zorg voor een opgeruimd huis

Je huis een troep = je hoofd een troep. Als jij ervoor zorgt dat je je niet druk hoeft te maken over de bende in je huis, kun je totaal focussen op wat jij belangrijk vindt. Een dikke tip: neem voordat je gaat slapen een kwartiertje de tijd om je huis op te ruimen. Afwas doen, rommel van tafel, stapel kleding van de stoel en misschien zelfs een stofzuiger erdoorheen. Dan kun jij je ’s ochtends bezighouden met de dingen die jij wilt!

Rust in je hoofd2

Maak een to-dolijstje

Het ligt misschien wat voor de hand, maar is OH ZO belangrijk! Maak een to-do-lijstje. En dan niet in je hoofd, maar echt op papier (of online). Het moet zichtbaar zijn. En maak ‘m dan het liefst voordat je naar bed gaat voor de volgende dag. Dat zorgt ervoor dat je ’s nachts niet hoeft te piekeren over wat er allemaal op je planning staat voor morgen. Een goede nachtrust is belangrijk!

Rust in je hoofd3

Focus op nu

De grootste valkuil is denken aan de toekomst op het moment dat je je op iets in het nu moet focussen. Wil je veel gedaan krijgen vandaag? Kijk dan niet naar morgen, maar alleen naar wat echt NU gedaan moet worden. Komen er toch gedachten over morgen in je op? Schrijf die dan op een lijstje. Hup, uit je hoofd, zodat jij weer kunt focussen.

Rust in je hoofd4

Steek energie in de juiste dingen

In je hoofd kun je uren en uren piekeren over grote en kleine zaken. Ga steeds bij jezelf na of jij invloed kunt hebben op de dingen waar je over blijft piekeren. Zo ja, steek daar dan je energie in. Zo nee, dan moet je het echt los leren laten.

Rust in je hoofd5

Beweeg

Ja ja, inkoppertje! Beweging is ALTIJD goed voor je! Lukt het je niet om rustig in je hoofd te worden. Ga dan lekker sporten. Lekker de sportschool in, een rondje hardlopen of gewoon een half uurtje buiten wandelen. Het zal je goed doen.

Rust in je hoofd6

Wat doe jij om rust in je hoofd te creëren? Deel je tips in de comments.

Dit vind jij vast ook leuk:

One Response to “Hoe zorg je voor rust in je hoofd? TIPS”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

  • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
  • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
  • Altijd een persoonlijk bericht
  • Kortingen en extra win-acties

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots