Hoe zorg je voor minder vooroordelen?

Iedereen heeft ze wel: vooroordelen. En dat is zo zonde, want 9 van de 10 keer klopt er helemaal niets van. Aan de hand van iemands kleding bepalen wij al hoe iemands gedrag is. Aan de hand van een profielfoto op Facebook schetsen wij een beeld van die persoon. Na het lezen van de uitnodiging voor een feestje vul jij al voor jezelf in of het feestje leuk wordt of niet. Zo zonde! Door die vooroordelen loop jij een hoop leuke momenten mis!

“Ah, zij drinkt geen alcohol en gaat nooit uit. Vast een saai mens. Daar kan ik het niet mee vinden verwacht ik. Ik ga het niet eens proberen.”

Herken je deze situatie? NIET LEUK! Want misschien is het wel een hele toffe chick en loop je door jouw vooroordeel een hele fijne vriendschap mis. Maar wat doe je eraan?

Vooroordelen2

3 stappen!

Wees bewust van jouw vooroordelen

Het niet meer hebben van vooroordelen is vrijwel onmogelijk. Het is menselijk om te snel een mening te vormen. Maar gelukkig kun je wel iets doen aan de manier waarop je daarmee omgaat. Eerst moet je je dus bewust worden van je vooroordelen. Dat is stap 1 en meteen de allermoeilijkste.

Hoe doe je dat dan? Kijk bijvoorbeeld een week lang elke avond terug op je dag en bedenk aan welke vooroordelen je je schuldig hebt gemaakt.

Vooroordelen3

Focus op jouw vooroordelen

Zodra je weet waar jouw valkuilen liggen, ga je proberen ze te herkennen. Zijn er bepaalde situaties waar je van tevoren altijd al een mening over hebt? Bepaalde eigenschappen van mensen? Bepaalde uiterlijke kenmerken? Merk ze op, dan ben je al een heel eind.

Vooroordelen4

Buig je vooroordelen om

En wat moet je dan, zodra je herkent dat je al een mening vormt over die oude mevrouw (vast slecht met computers), dat meisje van het platteland (vast wereldvreemd) of die man met bril (vast een enorme nerd)? Probeer je vooroordeel om te buigen naar iets positiefs. Ga een open gesprek aan. Daar wordt niet alleen de ander, maar ook jij blijer van!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek