Mijn hooikoorts is over dankzij tape

Ik vind het dus echt ongelooflijk, maar het werkt! Tape op je schouderbladen en voilà, je hooikoorts is over. Voor het eerst een zomer zonder rode ogen of een loopneus. Ik ben mega gelukkig. 

Ik moet wel zeggen dat ik het tape nog maar vijf dagen op mijn schouders heb zitten, dus of de belofte uitkomt dat ik het hele seizoen geen hooikoorts meer heb blijft de vraag. Toch heb ik er voorlopig alle vertrouwen in, zeker na dit weekend. Ik kon echt urenlang in het gras zitten/liggen.

Ben je stoned Lienke?

In de zomermaanden heb ik vuurrode ogen en moet ik mezelf echt bedwingen om niet voortdurend in mijn ogen te wrijven. Als ik mascara op doe loop ik er helemaal als een pandabeertje bij. Ik heb dan ook al een aantal keer de vraag gehad of ik stoned was.
Euh.. dit noem je hooikoorts. Mijn hooikoorts is vooral: jeukende ogen, loopneus en jeukend gehemelte. En soms kan ik me dan echt mega grieperig voelen als het echt erg is.

Ik durf soms zelfs niet naar buiten

Soms is het zo erg, dat ik liever binnen blijf. Festivals red ik nog, maar na een aantal uur voel ik me zo belabberd en heb ik zoveel zakdoekjes er doorheen gejaagd, dat ik eigenlijk gewoon op bed wil liggen.
Vorig jaar gaf ik een aantal bootcamps in het park. Ik bereidde me die avond en nacht er al op voor dat ik amper zou kunnen slapen door de vreselijke jeuk. Daar moest echt eens verandering in komen.

Hey oud collega

Via een oud collega kwam ik tot de ontdekking dat medical tape zou kunnen helpen. Ik zag vorig jaar een foto van hem op Instagram met de tape op zijn rug en hoe gelukkig hij was. Ik nam zijn verhaal toen niet zo heel serieus, maar moest daar twee weken terug toch weer aan denken. Toen begonnen bij mij weer de klachten en zat ik aan de Etos hooikoorts pillen, die me ook nog eens duf maakten.

Via Facebook zocht ik contact met hem. “Hee ja, ik heb je een jaar niet meer gesproken, en ik kom maar meteen to the point: vertel me alles over die tape!” Dezelfde dag zat ik nog bij zijn Fysio!

Wanneer komt het?

Op de fiets naar huis voelde ik me gek: voel ik al iets? Wordt mijn snotneus al minder? En mijn ogen? Iedere minuut keek ik in de spiegel. Na een uur had ik nog steeds jeukende ogen en had ik de hoop al opgegeven. Ik had namelijk van de fysio begrepen dat het wel direct zou moeten helpen. Dat de medical tape bij 70% van de mensen werkt. Tja, zul je net zien dat ik bij die 30% hoor. Ik kon wel janken.
Na twee uur begon ik rustiger te worden. Het viel me ineens op dat mijn ogen niet meer jeukten en ik amper mijn neus hoefde te snuiten.

And so on and so on.. Mijn hooikoorts werd minder. De volgende dag begon het te regenen en ik vond dat geen eerlijke manier om mijn tape te testen. “Gelukkig” – al klinkt dat een beetje raar – was de volgende dag en de dag erna de zon volledig terug én had ik een bootcamp in een park. De ultieme manier om het te testen, want zo’n uurtje park zou ik normaliter niet overleven. Dramaqueen.

Hoe dan, tape?!

Ik kon het gewoon niet geloven, maar ik had helemaal nergens last van. Mijn hooikoorts is zo goed als verdwenen. Ik heb in geen jaren normaal door het park kunnen lopen en nu zocht ik direct weer een park op. En terrasjes. Ik wilde genieten. Hop naar buiten, mee achterop de scooter van mijn vriend.

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De tape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. Vermoedelijk heeft de spanning van de fascia en/of de prikkeling van de sensoren in de huid een positief effect op het stofje dat hooikoorts veroorzaakt. Je kunt hier meer over lezen op www.fysiotape.nl.

Uit de eerste onderzoeken is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna kan een nog beter resultaat opleveren, maar de daling van klachten bij een derde tape is minder significant. De tape moet ongeveer vijf dagen per keer blijven zitten. Ik heb er al vier keer mee gedoucht en het zit gelukkig nog steeds.

Ik ben OM! YES! Dit kan je dus gewoon doen bij de Fysio. Check wel even of het in je verzekeringspakket zit en anders… zelf betalen is het he-le-maal waard!

Liefs, Lienke

PS: nee, dit is geen gesponsord artikel! Ik ben gewoon rete enthousiast!

13 Responses to “Mijn hooikoorts is over dankzij tape”

Avatar

april 04, 2017 at 6:28 am, Nancy said:

Ik word helemaal enthousiast door je artikel! Ik heb zelf ook al jaren last van hooikoorts en wil dit ook gaan proberen!

Reply

Avatar

april 05, 2017 at 8:19 am, Lienke said:

Wat onwijs leuk om te horen Nancy!

Reply

Avatar

april 04, 2017 at 9:12 pm, Lesley said:

Woow dat is zeker het proberen waard! Thnx Lienke.

Reply

Avatar

april 05, 2017 at 7:18 am, Isabella said:

Jeetje wat super! Ik moet dit ook proberen. Bij welke fysio heb je het laten zetten?

Reply

Avatar

april 05, 2017 at 8:18 am, Lienke said:

Hee Isabella, dat kan bij best veel, ik zou gewoon in je buurt iemand bellen en vragen of hij/zij dat doen! Ik belde er drie in Amsterdam en 2 er van deden het!

Reply

Avatar

mei 02, 2017 at 8:29 pm, Eldert said:

Mijn vriendin en ik vroegen ons af hoe het nu met je hooikoost gaat. Afgelopen weekend was het beter weer. Heb je nog last gehad?

Reply

Avatar

mei 03, 2017 at 7:01 am, Lienke said:

Heb nog steeds geen hooikoorts gehad gelukkig!!!

Reply

Avatar

mei 05, 2017 at 8:31 am, Anja said:

Ik heb dit jaar gelukkig nog weinig last gehad, maar door jouw post heb ik vandaag een afspraak bij de fysio om me (preventief) te laten tapen. Zooo benieuwd!!! Bedankt voor het delen! 🙂

Reply

Avatar

april 12, 2018 at 10:42 pm, Cindy said:

Moet je die tape dan het hele hooikoortsseizoen blijven vernieuwen? Of echt maar 2keer in het jaar (en dan achter elkaar)?
Klinkt echt supergoed, na alweer een week van ‘tranen van vreugde dat het voorjaar begonnen is’.

Reply

Avatar

april 17, 2018 at 9:16 am, Lienke said:

Hee! Vorig jaar heb ik het 3x opnieuw gedaan. Toen was het over! Dit jaar (afgelopen twee weken) twee keer opnieuw gedaan maar het helpt nog niet echt!! Vooral blijven proberen!! xx

Reply

april 23, 2018 at 10:29 am, Hoe overleef ik hooikoorts? Tips! - DEAR GOOD MORNING said:

[…] Dit heb ik vorig jaar (met onwijs veel succes) gedaan. Lees hier mijn blog hoe blij ik daarmee was. Helaas werkt het dit jaar […]

Reply

maart 04, 2019 at 2:59 pm, Alle behandelingen en tips tegen hooikoorts op een rij said:

[…] zeer goedkoper manier om je hooikoorts tegen te gaan! Op 3 april 2017 postte ik een superenthousiaste blog over medical taping. Mijn hooikoorts was over! Medical taping is tape dat op je rug wordt geplakt. […]

Reply

Avatar

april 18, 2019 at 9:29 am, Sanne said:

Ahhh eindelijk! Ik heb al jaren hooikoorts en dit jaar is het HORROR! Stemloos, jeukende ogen en gehemelte, loopneus etc etc

Een vriendin wees me op jouw verhaal dus ik heb t ff gegoogled! Over 2 uurtjes zit ik bij de fysio voor een tape! Hoop zo dat het werkt! Kom maar door met dat festivalseizoen!

Groeten uit Leeuwarden 🙂

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra ochtendmotivatie in je MAILbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties
 • doelen planner Dear Good Morning 3d

  Planner – Elke week een doel

  12,95 incl. BTW
  In winkelmand
 • DGM Webshop Sokken 01 1

  Sokken – Morning Madness

  14,95 incl. BTW
  Opties selecteren
 • planner drievoor actie3

  Combideal – 3 planners

  32,50 incl. BTW
  In winkelmand
 • ebooks webshop fitjourney v2

  E-book – Maak je fitplan

  4,95 incl. BTW
  In winkelmand

Een ochtendmens is..

Goedeslaper
Betere slaper
Doelen
Gemotiveerd
Fitter
Fitter

Je ochtend besteden aan..

hotspots icon
Workouts
Challenges
Challenges
Gekheid
Hotspots