Iedereen moet plannen, omdat…

Ik ben gek op to-dolijstjes. Elke dag een nieuwe en ik heb duidelijk overzicht in wat ik moet doen. Geen gezeur, geen gestress. Daarom ben ik ook zo blij met mijn nieuwe planners. Ik gebruik ze om mijn sportieve ochtenden te plannen, mijn ochtendroutine nog beter te maken en om me goed te kunnen focussen op mijn doelen met Dear Good Morning. Het werkt zo goed! Plan jij je dagen/weken/maanden/leven nog niet? Oke, ik ga jou NU overtuigen.

Planner Dear Good Morning
Foto: Vera Dokter

1. Omdat je productiever wordt

Geen planning betekent veel niet-productieve uren. Je doet maar wat, want je hebt eigenlijk geen idee waar je mee aan de slag moet. Het staat niet op papier en dus staat er geen druk achter. Ik ken het. Als jij vandaag je werk inplant van 09.00 uur tot 13.00 uur, dan ga je die uren ook echt productief aan de slag. Je weet dat je daarna vrij bent en kunt doen wat je wilt. Zonder planning zou je wel eens de hele dag bezig kunnen zijn, met wat ook in vier uren had gekund.

2. Omdat structuur je rustig maakt

Je kunt echt niet alles onthouden, dat is onmogelijk. Als jij op zondagavond alvast een planning maakt voor de hele week, ga je veel geruster slapen. Er schieten je niet 100 dingen te binnen. Je hoeft op zondagavond ook helemaal niet te weten wat je donderdag gaat doen. Dat staat in je planning en zie je donderdagochtend wel. Heerlijk, een opgeruimd hoofd.

Dear Good Morning fitplanner plannen
Foto: Vera Dokter

3. Omdat je hierdoor teleurstellingen voorkomt

Mensen die plannen en inschatten hoeveel tijd elke taak op hun to-dolijst ongeveer kost, weten precies wat ze wel en niet afkrijgen op een dag. Oke, eerlijk is eerlijk, dit gaat af en toe nog wel eens mis, maar je wordt echt beter in het inschatten van de tijd. Zonder planning heb je geen idee. Dat betekent geheid een teleurstelling aan het einde van de dag. In je hoofd kon je die tien taken makkelijk afhebben vandaag, maar dat bleek niet reëel. Ik vind het zo chill dat dit mij niet meer overkomt.

4. Omdat vrije tijd dan echt vrije tijd is

Hoe relaxt is het als je precies weet wanneer je vrije tijd hebt? Nooit meer afspraken op het terras met vriendinnen hoeven afzeggen, omdat je werk niet af is? Als je plant, weer je exact wanneer je vrij hebt en wanneer niet. ZO FIJN!

5. Omdat je prioriteiten leert stellen

Door te plannen, leer je wat het belangrijkst is. Welk werk moet er eerst gedaan worden? Wat kan nog wel even wachten? Enne, nog belangrijker, urenlang Netflixen is wel fijn, maar draagt niet bij aan jouw belangrijkste doel. Dus dat doe je maar in het weekend. Zo heb je eerder echt je doel behaald. Dat wat prioriteit heeft, komt eerst.

PS Ik gebruik mijn planners nu al een paar weken en merk dat ik ze op verschillende manieren gebruik. Ik zal je uitleggen hoe. Klik op de planners voor meer uitleg.

Ochtendroutine planner Dear Good Morning

Doelen planner Dear Good Morning

Sportplanner Dear Good Morning

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  1. Hoi,
    Kan helaas de planners niet downloaden, ik krijg foutmelding 404
    Zijn ze ergens te vinden of te koop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek