Ik ben niet mijn brand

Als het over Dear Good Morning gaat, voel ik me persoonlijk aangesproken. Dat is natuurlijk niet zo gek. Dear Good Morning was een persoonlijke blog, het was mijn verhaal, ik was simpelweg Dear Good Morning. Maar door de jaren heen ben ik dit anders gaan zien. Tijd voor verandering.

Na vijf jaar kan ik zeggen: ik ben niet Dear Good Morning (DGM), maar DGM is mijn business. Als je mijn business niet leuk vindt, betekent het niet dat je mij als persoon niet leuk vindt. Zelfde vergelijking: het kan dat ik jouw sieradenmerk niet mooi vindt. Ik zou het zelf niet dragen. Maar daarnaast vind ik je wel een hele toffe chick. Heel eerlijk, heeft me dit vijf jaar gekost.

Wakker liggen van reacties

Aan het begin van DGM vertelde ik alleen persoonlijke verhalen. Ik begon als een blogger, vertelde mijn ochtendroutine en elke morgen deelde ik een selfie. Ik was DGM en dat bleek ook uit reacties die ik kreeg van nieuwe volgers, zoals: hoe heet je eigenlijk in het echt? Ik vond dat leuk, alsof het mijn artiestennaam was. Toch merkte ik ook de keerzijde. Omdat ik zo persoonlijk was en ik simpelweg DGM was, kon ik wakker liggen van negatieve reacties. Al had ik twintig vrolijke reacties en één negatieve, ik kon er weken vanaf liggen. Waarom was diegene negatief? Ik ben toch gewoon enthousiast en vrolijk? Waarom mag je me niet? Oh, als ik nu alle gesprekken, mailtjes, spraakmemo’s met mijn vrienden en relaties kan teruglezen, zou ik er nu om kunnen lachen. Waar maakte ik me druk om? Mensen die me niet in het echt kenden, hadden een negatieve mening. Waarom trok ik het me zo aan?

Van persoonlijke blog naar brand

De afgelopen jaren ben ik bezig geweest om mijn persoonlijke blog om te zetten in een brand. Het werden niet alleen meer persoonlijke verhalen, maar ook artikelen met tips over hoe jij een ochtendmens kan worden en welke stappen je kan ondernemen om eerder uit bed te gaan. Het werd ineens een soort bedrijf met één product: de DGM-ochtendroutine. Oke, die was niet te koop, maar wel het product van DGM dat ik elke morgen weer probeerde uit te stralen. Ik kreeg merchandise, kreeg een webshop en een nieuwe site. Van persoonlijke blog naar brand, dat vond ik al heel wat.

De knop proberen om te omzetten

Door die verandering van DGM lukte het me om iets meer afstand te nemen van DGM. Ik kreeg in 2017 een team om mij heen dat ook artikelen begonnen te schrijven en mijn Facebook en webshop onderhielden, waardoor ik iets minder connected was dan voorheen. Maar alsnog. Ondanks dat ik er een business van maakte, DGM minder als “mij” neerzetten, kon ik alsnog moeilijk de knop om zetten. Wanneer iemand iets negatiefs te melden had over DGM, voelde dat toch alsof ze iets negatiefs zeiden over mij.

Als ik eerlijk ben: dit zal altijd zo blijven. Het is nooit leuk om te horen dat iemand je merk of product niet leuk vindt. Het is je “alles” en als iemand je “alles” niet waardeert, doet dat pijn. Maar door een verandering van gedachte en nieuwe aanpak, voel ik me ineens verlicht.

Ik doe nog veel meer dingen…

Hier op Bali heb ik veel nagedacht over DGM en mijn product: de DGM-ochtendroutine. Hoe kan het toch dat ik me zo connected voel en ik alsnog voel alsof ik DGM ben? En als je over DGM praat, je over mij praat en niet mij business? Is DGM dan het enige wat ik doe? Ja oké, ik presenteer verschillende sportprogramma’s, geef lezingen, maak work-outs, doe veel voor events en af en toe help ik bedrijven met online content. Eigenlijk hoort dat bij DGM, maar toch voelt het anders. Waar breng ik dit onder? Ik ben toch DGM, dus moet het allemaal onder DGM vallen? Komen deze opdrachten alleen omdat ik DGM ben en heb of ook omdat ik Lienke ben? Zou ik als ik DGM niet zou hebben, die opdracht ook krijgen?

ik doe nog zoveel meer dingen, zoals bruin worden op Bali haha
Ik doe nog zoveel meer dingen, zoals bruin worden op Bali, haha.

Ik ben niet mijn brand

En ineens tekende ik vorige week een heel nieuw plan uit. Ik moet DGM nog meer als brand laden. Dat zijn niet foto’s van mij, maar juist de mooie ochtendverhalen. Juist alles wat met de ochtend te maken heeft, dat is wat ik wil laten zien. Niet alleen mezelf “weer” op de foto zetten voor DGM. Ineens voelde het alsof alles op z’n plek viel. Ja, ik moet DGM laden en niet mezelf. Mezelf wil ik gewoon laden als Lienke, laten zien wie ik ben, wat ik doe, wat me bezighoudt en dat is naast DGM nog veel meer. Ik ben niet DGM, DGM is mijn werk en gelukkig ben ik meer dan mijn werk.

Jij hebt twee keuzes

Vanaf nu kan je gewoon nog steeds @deargoodmorning volgen op Instagram. Die gaat vanaf begin / midden maart volledig gericht worden op mijn business, dus de ochtend! Minimaal vier keer per week om uiteraard 07.00 uur een ochtendpost, waar je echt wat aan hebt om een ochtendmens te worden en te blijven.
Vanaf nu kan je ook @lienkedejong volgen – dat is gewoon wie ik ben. Daar kan je zien wat ik uitspook als ondernemer, mocht je dat leuk vinden!

Het duurde 5 jaar… maar je komt vanzelf verder ;-) En het voelt ineens als een enorme opluchting. Ik kan mezelf loskoppelen van mijn brand. Ik ben meer dan dat.

https://www.instagram.com/p/B8F5V6ilPiD/

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

  1. Hoi Lienke! Ik volg je al een tijdje, leuk om dit proces te lezen. Als je iets doet onder de aandacht van veel mensen, zul je altijd lovers en haters hebben. Je zal altijd kritiek krijgen. Maar ook veel liefde. Dat weegt waarschijnlijk niet altijd tegen elkaar op, kritiek komt altijd harder aan. Maar goed om in jezelf te geloven als persoon, want natuurlijk ben je verbonden aan je brand. Kritiek op je brand kan je relativeren door te zeggen: dat is geen kritiek op mij als persoon, maar je kan ook denken: kritiek zal er altijd zijn maar ik geloof in mezelf. Maar dat is wel wat lastiger, maar ook sterk denk ik.

  2. Hi Lien(e)ke!
    Volg je ook al een tijdje. Wakker worden, sporten, Miss bikini wedstrijden, bijna geen Lienke meer over, etcetera.
    Ik zeg topper en gefeliciteerd met je wijze inzichten. Zoals je weet, fan van het eerste uur, respect……. Je weet toch x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek