Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar… mijn ochtenden zijn veranderd. Ja, ik sta graag in de gym, maar juist dat is wel veranderd. Hoe dit kan en waarom, wil ik je graag uitleggen in deze blog.

Het is bizar dat ik dit ga typen maar hey… jullie kennen me allemaal als dat ene open ochtend-meisje dat elke morgen een make-uploze selfie plaatst vanuit de gym. En als je me al een tijdje volgt dan weet je vast ook dat ik die selfies inmiddels al ruim vier jaar plaats.

Hoe het begon…

Gosh, het voelt alsof ik dit echt al honderd jaar aan het vertellen ben dus ik houd het kort. Ik wil je niet vermoeien, haha! Maar ooit in 2014 (toen ik nog 6 was… nee grapje ;-)) ben ik gewoon heel random op de vroege morgen gaan hardlopen. Ja echt,  hardlopen, kun je je het voorstellen? Ik niet.

Ik deed dit om 06.00 uur in de ochtend. De reden was heel duidelijk. Ik werkte bij de televisie en had amper tijd voor hobby’s. Waarom dan niet gewoon wat eerder opstaan en gaan sporten? Die ochtend veranderde mijn leven. Letterlijk en figuurlijk. Ik plaatste op mijn persoonlijke Facebook een foto van mijn ochtend-work-out en ik kreeg zoveel reacties dat ik gemotiveerd werd het nog een keer te doen. En nog een keer en nog een keer.

Instagram Dear Good Morning

Social media werd geboren

Dat delen op social media zorgde er voor mij voor dat ik mezelf motiveerde, maar ik merkte ook dat ik anderen prikkelde om ook eerder op te staan om een workout te doen. Soort van het goede voorbeeld geven! Ik deelde mijn work-outs, mijn tips en mijn enthousiasme na elke training.

Het werd voor mij nog makkelijk om op te staan toen ik een Instagram-pagina begon die openbaar was. Nu kon ik echt zoveel mogelijk mensen inspireren om ook een morning-work-out te doen. Ik ontdekte de social media-wereld, de hashtags en dat er nog meer meiden waren die aan het sporten waren. De term fitgirl bestond nog niet echt, maar werd wel steeds vaker gebruikt.

4 Jaar later

En dan ben je ineens vier jaar lang elke ochtend om 07.00 uur aan het trainen. Ik weet nog dat ik in 2015 10.000 volgers bereikte, maar ook dat ik begin april ineens 60.000 volgers had. Dit had denk ik te maken met het feit dat ik altijd eerlijk was op social media, iedereen meenam in mijn verhaal en natuurlijk in mijn uitdaging: bikini fitness. Elke morgen om 07.00 uur stond ik in de gym met een doel. Sterker worden, mezelf uitdagen, mensen motiveren. Dat lukte.

Lienke lacht dear good morning graffiti muur

Selfie moe

Als je vier jaar lang elke dag om 07.00 uur een selfie plaatst van jezelf denk je wel eens: welke pose moet ik  nou weer aannemen? Daar heb ik al eens een grappige post over geschreven. Die selfies waren voor mij echt het bewijs dat ik er weer stond, omdat ik nog steeds “real” wil blijven op social media.

In 2016 besloot ik al de weekenden niet meer te sporten en wat “vrij” te nemen van Dear Good Morning, dus ook van mijn social media. Dit beviel me enorm.  Maar toch merkte ik dat dat nog niet genoeg was. Ik begon aan alles te twijfelen.

De leeftijd enzovoort

Het ligt sowieso aan mijn leeftijd, zoals ik in deze blog beschrijf. Een leeftijd waarop je gaat nadenken over je verleden, je toekomst, je carrière en je dromen.

Soms kan ik mezelf gewoon hardop uitlachen. Inmiddels 27 jaar, een eigen onderneming, een droomhuis in Amsterdam (wat ik echt niet had durven dromen), bezig met serieuze zaken en dan… elke ochtend haasten om een selfie te plaatsen. Een selfie… In welk jaar leven we? ;-) Ik weet dat dit een groot onderdeel is van Dear Good Morning en waarom ik daarmee ben begonnen maar… DGM is ook meer dan een make up-loze selfie in de gym.

To be honest

En, om heel eerlijk te zijn, is sporten op de vroege morgen nog steeds mijn dingetje waar ik gelukkig van word maar niet elke ochtend meer. Als ik 3 tot 4 keer naar de gym ga ben ik ook tevreden. Als ik een week maar 2 tot 3 keer ben geweest vind ik het ook helemaal prima. Ik ben zoveel minder bezig met mijn fysiek. Ik denk zelfs dat ik op mijn zwaarste gewicht ooit ben (maar ik weeg mezelf nooit).

Weet je? Ik voel me goed. Ik zit prima in mijn vel en voel me op en top Lienke. Net zo’n Lienke als diegene die vorig jaar 6 tot 7 keer per week in de gym stond, bakjes met bepaalde voedingswaarden naar binnen werkte en veel progressie-foto’s maakte. Ik ben en blijf Lienke maar mijn behoeftes zijn veranderd.

nooit gedacht dat ik dit zou zeggen

Bizar maar waar

Ik vind het bizar, maar wel waar! Ik spring om 06.00 uur nog steeds graag uit mijn bed want hey… It’s me… DGM! Morning freak op en top. Maar dat hoeft niet te betekenen dat ik moet rammen in de gym. Het kan ook betekenen dat ik meteen achter mijn laptop kruip voor een blog, zoals deze, maar ook om een uitgebreid ontbijt te maken, het nieuws te lezen of gewoon te chillen met mijn katjes.

Verandering

Ik noem mezelf nog steeds een Fitgirl, want ik ben graag fit en sterk, maar het heeft wel een andere wending gekregen. Daarom zullen mijn Instagram en mijn andere social media kanalen geleidelijk wat veranderen, maar dat had je wellicht al door. Ik ben nog steeds super zoekende, maar ik merk wel aan mezelf: Ik ben en blijf real, ik ben en blijf Lienke. Dit is de Lienke van nu! Dus dat ga ik de komende tijd laten zien.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  1. Ik vind het echt super knap dat je elke ochtend zo vroeg op staat. Wel vraag ik me af hoe je avonden er dan uit zien, hoelaat je naar bed gaat bijvoorbeeld.

    Ik zou zelf ook graag wat actiever willen zijn en in de ochtend een wandeling ofzo willen maken om te beginnen. Echter zit ik met het probleem dat ik vaak s avonds werk en dan pas rond 11 uur half 12 of half 1 vrij ben. Ik kom dan dus ook erg laat in bed en moet s ochtends ook weer naar school dus een uurtje later sporten kan bijvoorbeeld dan ook alweer niet.
    Hoe richt je dit in?

  2. Je hebt gelijk om het even anders te willen doen. Je leven veranderd gewoon retesnel af en toe en daar moet je sommige dingen bij aanpassen. En ja , na 4 jaar heb je écht álle selfie-poses inmiddels wel gehad. Houdt niet in dat ik niet nog steeds vreselijk vrolijk wordt van jouw doldwaze , maffe en enthousiaste fotootjes elke ochtend. Maar hé ik overleef het wel als jij een keer een ochtendje overslaat hoor ? Die lekker waar jij je goed bij voelt , dus een keer uitslapen kan ook heel fijn zijn. DGM gaat gewoon met haar tijd mee en dat is goed❗ Maak er een lekker weekend van Lienke ?

  3. Leuk om te lezen Lienke en top dat je je eigen weg blijft volgen. Eigenlijk begint jou routine alleen maar meer op het mijne te lijken. Ik volg je nu zo’n 3 jaar en krijg inspiratie van jou enthousiasme en actieve ochtendroutine. Zelf ben ik daardoor oa een uur eerder begonnen op werk; om 08:00 als er nog niemand is. Dan heb ik veel concentratie en voel ik me nuttig. Ook op mijn vrije dagen stap ik er vroeg uit en ga ik lekker sporten of een wandeling maken in de duinen. Ik hou van mijn ochtenden!
    Groetjes Jill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken