In 1 minuut je leven veranderen?

Mag ik 1 minuutje van je tijd? Echt 1 minuutje maar. Dat ene minuutje gaat je leven veranderen. Geloof je niet dat dat kan? Na het lezen van dit artikel sowieso wel.

Eén minuut per dag is niet veel. Iedereen kan wel een minuut vrijmaken om iets te doen dat zijn of haar leven gaat veranderen. Maar als je al die minuutjes bij elkaar optelt, is het 365 minuten in een jaar. Dat is in totaal iets meer dan 6 uur. Dat klinkt alweer anders, toch? In 6 uur kun je veel bereiken.

Je dag actief beginnen

Dat ene minuutje in de ochtend zorgt voor een goed begin van de dag. Misschien ben jij nog niet zo’n ochtendmens als ik en wandel je het eerste half uur na het opstaan als een zombie door je huis. Ga bewegen! Door te sporten, zelfs al is het maar een minuut, komen stresshormonen vrij. Die stresshormonen maken ons alert en houden ons wakker. Een top begin van de dag dus!

1 minuut je leven veranderen

Productiever en blijer in 1 minuut

Een simpele positieve gedachte in de ochtend kan je hele dag veranderen. Met het goede been uit bed stappen noem ik het voor het gemak maar even ;) Je voert je 1 minuut routine uit, voelt je daar goed over en houdt dat positieve gevoel vast. Hierdoor ben je de rest van de dag productiever en ook blijer!

Meer goede gewoontes

Elke ochtend 1 minuut iets doen is voldoende voor meer goede gewoontes. Het zit namelijk zo: kleine veranderingen, zoals 1 minuut vrijmaken voor een kleine opdracht, zorgen ervoor dat die verbeteringen ook doorzetten naar andere gewoontes. Het zou besmettelijk zijn, als we Charles Duhigg met zijn prijswinnende boek The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life mogen geloven. Dat ene minuutje planken in de ochtend kan er dus voor zorgen dat jij vervolgens elke week wel drie keer in sportschool staat, vaker de trap neemt of elke ochtend een HIIT-workout doet. Dat is toch top?!

Conclusie

In het kort komt het aanleren van een nieuwe routine dus hierop neer:

  • Focus in eerste instantie op één nieuwe gewoonte die je wilt aanleren.
  • Bepaal waarom je deze gewoonte dagelijks wilt doen.
  • Bedenk welk moment het handigst is om deze gewoonte uit te voeren.
  • Maak reminders om aan deze routine herinnerd te worden.
  • Niet te veel nadenken, maar gewoon doen.
  • Geef het de tijd.

Het veranderen van je leven gebeurt eigenlijk in drie simpele stappen: 

  1. Besluiten wat je wilt veranderen; 
  2. Besluiten waarom je wilt veranderen; 
  3. Besluiten hoe je gaat veranderen. 

Die laatste is de reden waarom veel mensen niet beginnen met veranderen. We weten bijvoorbeeld best hoe we moeten afvallen, maar om het écht te doen, is een ander verhaal.

Maar met behulp van bovenstaand stappenplan moet het toch lukken. En als je daarbij hulp kunt gebruiken, dan kun je bijvoorbeeld ook lid worden van de community. Daarin vind je gelijkgestemden die zeker ook zo zijn begonnen. En zij hebben zeker tips voor je!

Dus zet morgenochtend die wekker en spring je bed uit binnen 15 seconden. Het helpt echt om te werken met de 15 seconderegel. Dit is een regel die ik toepas voor mezelf en wat ook positief effect heeft op alle duizenden mensen die deze regel inmiddels toepassen. Je telt hardop af van 15 naar 0 en bij de laatste tel moet je uit je bed zijn. Door hardop af te tellen activeer je je brein en geef je jezelf een shot aan dopamine. De eerste overwinning van de dag en dat binnen 15 seconden.

Nog veel meer info over het belang van een ochtendroutine vind je hier.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken