Als je in bed blijft liggen, word je gelukkiger

Ja, ik ben de 7 uur ochtendkoningin. Ja, ik vind een productieve ochtend het fijnste wat er is. Toch is in bed blijven liggen als je wekker afgaat soms beter voor je. Die keuze maken kan nog knap lastig zijn en is zeker iets wat ik heb moeten leren. Want wanneer ben je lui of wanneer is in bed blijven liggen écht beter voor je? Ik help je op weg.

Je kan beter in bed blijven liggen als…

1: … je nacht écht te kort is geweest

Laatst had ik een enorm drukke periode waarbij ik soms maar 2-3 uur per nacht sliep. Leer van mijn fouten mensen, dit is niet echt gezond! Soms kan het niet anders. Maar als het wel kan, pak dan toch minimaal 6 uur slaap. Ook als dat betekent dat je na 7 uur in je bed blijft liggen.

2: … je ziek bent

Alsjeblieft, blijf in bed liggen als je ziek bent. Het is al vervelend genoeg dat jij ziek bent, je hoeft niet de hele sportschool aan te steken. Kuchend en niezend door de sportschool lopen is gewoon goor. Daar hoef je je echt niet schuldig om te voelen. Ziek is ziek. Geef eraan toe.

3: … de alcoholwalm nog om je heen hangt

Prima dat je de G&T’s van je vrijmibo uit je bloed komt zweten in de sportschool, maar misschien kan je dit keer beter voor cardio in de openlucht gaan. Je weet wel, daar waar niemand last heeft van je kegel.

4: … je voelt dat je lichaam moet herstellen van je workout van gisteren

Slapen is natuurlijk hét moment om je lichaam te laten herstellen van een zware workout. De kunst is om te kunnen onderscheiden wanneer je je aanstelt of wanneer je misschien te lang, te vaak en te veel van jezelf hebt gegeven.

5: … je jarig bent

Als jij jezelf wilt trakteren op een workout in de vroege ochtend is dat natuurlijk helemaal prima. Maar als je jarig bent en je hebt even geen zin, dan mag dat. Je bent tenslotte jarig!

Wanneer maak jij de keuze om in bed te blijven liggen? Of vind je die keuze maken, net als ik, soms knap lastig?

Lienke de jong - Dear Good Morning. In bed blijven liggen

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek