0
Hoe word je gelukkiger? by Good Morning Dear

Als je in bed blijft liggen, word je gelukkiger

Ja, ik ben de 7 uur ochtendkoningin. Ja, ik vind een productieve ochtend het fijnste wat er is. Toch is in bed blijven liggen als je wekker afgaat soms beter voor je. Die keuze maken kan nog knap lastig zijn en is zeker iets wat ik heb moeten leren. Want wanneer ben je lui of wanneer is in bed blijven liggen écht beter voor je? Ik help je op weg.

Je kan beter in bed blijven liggen als…

1: … je nacht écht te kort is geweest

Laatst had ik een enorm drukke periode waarbij ik soms maar 2-3 uur per nacht sliep. Leer van mijn fouten mensen, dit is niet echt gezond! Soms kan het niet anders. Maar als het wel kan, pak dan toch minimaal 6 uur slaap. Ook als dat betekent dat je na 7 uur in je bed blijft liggen.

2: … je ziek bent

Alsjeblieft, blijf in bed liggen als je ziek bent. Het is al vervelend genoeg dat jij ziek bent, je hoeft niet de hele sportschool aan te steken. Kuchend en niezend door de sportschool lopen is gewoon goor. Daar hoef je je echt niet schuldig om te voelen. Ziek is ziek. Geef eraan toe.

3: … de alcoholwalm nog om je heen hangt

Prima dat je de G&T’s van je vrijmibo uit je bloed komt zweten in de sportschool, maar misschien kan je dit keer beter voor cardio in de openlucht gaan. Je weet wel, daar waar niemand last heeft van je kegel.

4: … je voelt dat je lichaam moet herstellen van je workout van gisteren

Slapen is natuurlijk hét moment om je lichaam te laten herstellen van een zware workout. De kunst is om te kunnen onderscheiden wanneer je je aanstelt of wanneer je misschien te lang, te vaak en te veel van jezelf hebt gegeven.

5: … je jarig bent

Als jij jezelf wilt trakteren op een workout in de vroege ochtend is dat natuurlijk helemaal prima. Maar als je jarig bent en je hebt even geen zin, dan mag dat. Je bent tenslotte jarig!

 

Wanneer maak jij de keuze om in bed te blijven liggen? Of vind je die keuze maken, net als ik, soms knap lastig?

Lienke de jong - Dear Good Morning. In bed blijven liggen

PS Heb jij de boekkalender al besteld? Binnen 2 werkdagen op je deurmat!

Dit vind jij vast ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AANMELDEN VOOR DE DEAR GOOD MORNING NIEUWSBRIEF
Je mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. Meer info vind je bij mijn privacybeleid.