blog

10 Inspirerende podcasts om de dag te beginnen

Het afgelopen jaar ben ik een beetje podcastverslaafd geworden. Ik geef toe, ik ben er laat bij, but now I’m hooked! Op weg naar mijn werk, tijdens het schoonmaken of sporten, eigenlijk staat er altijd wel wat op. Het is een ideale manier om je kennis te verbreden en gemotiveerd te raken door andermans verhalen. Vandaag mijn 5 inspirerende podcast-favorieten die niet in je lijstje mogen ontbreken.

Good life project

Elke week nieuwe gesprekken met de meest inspirerende, motiverende mensen. De gesprekken zijn enorm uiteenlopend. Van businesstips tot verhalen over het overwinnen van angsten. Uit elk gesprek kan je wat waardevols halen en het geeft je inzichten in zoveel verschillende thema’s. Echt een aanrader!

5 inspirerende podcasts-3

Happier with Gretchen Rubin

De titel zegt het eigenlijk al. Happier gaat over gelukkig worden en blijven. De gesprekken gaan vaak over gevoelens en hoe je daar mee om kan gaan. Ideeën om je doelen te bereiken en tips die er voor zorgen dat je goed in je vel zit.

Fit & Fearless

Drie meiden, Tally, Zanna en Vic (ook wel bekend als de #GirlGains crew) praten op een luchtige manier over fitness en gezondheid. Elke week is er een specifiek onderwerp waar dieper op wordt ingegaan. Ze laten specialisten aan het woord en delen hun eigen ervaringen. Erg leuk en perfect voor tijdens je work-out!

5 inspirerende podcasts-2

The Tim Ferriss Show

Misschien ken je hem wel van het boek ‘Een werkweek van 4 uur‘ of andere zelfhulpboeken. Tijdens elke podcast interviewt hij mensen over hun carrière. Hoe hebben zij hun doelen bereikt? Wat zijn hun routines en hoe gaan ze om met time management? Het zijn soms pittige podcasts waar je echt je hoofd bij moet houden. Laat je daardoor niet afschrikken, want dit is misschien wel de meest motiverende podcast die er is!

5 inspirerende podcasts-4

Dear Good Morning Podcast

Iedere maandagochtend komt mijn eigen podcast om 05.30 online. In deze podcast neem ik je mee in de ochtendroutine van ochtendgekkies, ochtendhaters en experts. Haal er uit wat voor jou werkt. Je kan de podcast op iTunes en Spotify beluisteren.

Talking Tastebuds

Ik houd van eten. En daardoor houd ik ook van mensen die praten over eten. Dat is waar het in Talking Tastebuds over gaat. Ik vind het een fijne mix tussen leren over voeding en tegelijkertijd het gevoel hebben dat je relaxt bij iemand aan tafel zit. Enige nadeel aan deze podcast? Ik krijg altijd trek!

100 % Inspiratie Podcast

In de 100% Inspiratie Podcast interviewt Thijs Lindhoudt iedere week een andere geluksexpert. De mensen die hij interviewt, hebben allemaal een andere achtergrond, maar zijn over één ding zeker: ze staan gelukkig in het leven. Ook Lienke is te gast geweest bij deze podcast, de aflevering kan je hier terug luisteren.

All about fitness

Personal trainer Pete McCall gaat in deze podcast op zoek naar antwoorden op al zijn vragen over fitness. Hij interviewt bewegingsexperts en onderzoekers en komt zo te weten waarom bijvoorbeeld HIIT zo goed voor je is (hadden ze ook wel aan mij kunnen vragen ;)) en wat de fitnesstrends van dit jaar zijn. Interessant!

Omdenken

Ik vind Omdenken heel inspirerend. Soms blijf ik vasthangen in negatieve gedachten, maar Omdenken weet altijd je kijk op dingen te veranderen. Het hoeft niet altijd negatief te zijn, kijk er op een andere manier naar. Vooral de aflevering over topsport en blessures trok mij aan. Als jij ook een sportfanaat bent, moet je beginnen met die aflevering.

OERsterk

In de OERsterk podcast praat Richard de Leth met verschillende dokters, wetenschapper en ondernemers over gezondheid. Wil jij wat meer weten over hoe jij zo goed mogelijk voor jezelf kan zorgen? Dan is deze podcast echt iets voor jou! Gelukkig ziet Richard ook het belang van vroeg opstaan en bewegen in. De podcast met Lienke kan je hier terug luisteren.

Luister jij wel eens naar podcasts? Deel met ons je inspirerende podcast-favorieten!

8 reacties

  1. Hallo Nienke,

    Superleuke podcast over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot persoonlijk leiderschap: de transformatie podcast van Sjanett de Geus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: