Is tandenpoetsen bij jou een echte (ochtend) routine?

Bij mij wel. Ik sta altijd vroeg op omdat ik mezelf (en anderen) een lange, energieke ochtend gun. Even snel een plens koud water in mijn gezicht, tandenpoetsen, sportkleding aan en mijn dagelijkse workout doen. Als ik thuis kom is het douchen en ontbijten en ben ik klaar voor de dag. Dat is mijn ochtendroutine.

Ik heb vroeger geleerd dat je je tanden pas moet poetsen nadat je hebt gegeten, maar dat blijkt helemaal niet nodig te zijn. Maar als je na het ontbijt gaat poetsen, dan moet je zo’n 30-45 minuten wachten omdat er in de voedselresten die nog achter in je mond zitten zuren zitten die bij het poetsen je glazuur kunnen aantasten. Dus ik poets gewoon voor het ontbijt. Gaan sporten met een fris bekkie is trouwens veel fijner, ook voor mijn omgeving ?. Datzelfde geldt overigens ook voor poetsen voor het slapen gaan. Dat hoeft echt niet per se vlak voor je naar bed gaat, het is zelfs beter om dat te doen ergens tussen avondeten en bedtijd. De fluoride in de tandpasta heeft dan langer de tijd om zijn werk te doen.

Even wat feiten over tandenpoetsen

Wist je trouwens dat tandenpoetsen al zo’n 7000 jaar een dagelijkse gewoonte is? Toen poetste men (zeggen ze) met een takje van een geneeskrachtige boom of plant. Daarna gebruikte men de vingers met daarop een beetje zout. De eerste “echte” tandenborstel komt, zegt men, uit China. Al rond 1500 werden daar tandenborstel gemaakt van bamboe, bot en varkenshaar. Eeuwenlang is dat zo’n beetje de basis geweest, al werden de tandenborstels niet meer gemaakt van varkenshaar en bot.

Elektrisch poetsen is in de jaren 80 van de vorige eeuw in Europa geïntroduceerd, maar al in 1880 was men bezig met de ontwikkeling van een elektrische tandenborstel voor mensen met een motorische beperking zodat ook zij goed konden poetsen. Het belang van goed je tandenpoetsen is door de eeuwen heen altijd wel duidelijk geweest.

De Philips Sonicare-lijn

De Philips Sonicare-lijn met de unieke sonische technologie wordt wereldwijd gebruikt en aanbevolen door tandartsen. Maar wat maakt Sonicare zo uniek? Door de zachte trillingen ontstaat er een dynamische, vloeiende beweging die microbelletjes creëert waardoor ook de moeilijke plekjes tussen de tanden worden bereikt.

De overgang van een handtandenborstel naar Philips Sonicare is makkelijk, omdat de poetstechniek hetzelfde blijft. Je poets dus zoals je gewend bent, maar dan tot wel 20 keer effectiever. Door de innovatieve sonische technologie beweegt de opzetborstel meer dan 62.000 keer per minuut. Daarvoor zou je een maand moeten poetsen met de handtandenborstel.

De Sonicare Diamond Clean Prestige 9900 is ontwikkeld in samenwerking met tandheelkundige professionals. Je verwijdert hiermee tot wel 100% meer tandaanslag en verkleuringen in slechts 2 dagen** en heb je tot wel 15 x gezonder tandvlees dan met een gewone tandenborstel. ***

Een gebit en tandvlees dat niet gezond is kan zorgen voor heel veel problemen. Dat je sneller kans loopt op longontsteking, aderverkalking en hart- en vaatziekten was al bekend. Maar uit diverse onderzoeken is ook gebleken dat mensen met een slechte mondhygiëne een hoger risico lopen om bijvoorbeeld dementie en de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen.

Maak het een routine!

Poets jij je tanden al elektrisch? Maak het dan een onderdeel van je ochtendroutine of maak er een challenge van voor jezelf door bijvoorbeeld je tanden te poetsen tijdens een wallsit. Sla je 2 vliegen in 1 klap. Een gezond gebit en je hebt gelijk een stukje van je dagelijkse workout routine gedaan. Een gevalletje van WIN-WIN dus.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Philips Sonicare.

Disclaimers

* in vergelijking met een gewone tandenborstel
** in een laboratoriumtest vergeleken met een gewone tandenborstel *** in vergelijking met een gewone tandenborstel in 6 weken

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken