Jaaroverzicht 2023 – persoonlijk

Het jaaroverzicht van 2023 is een stuk persoonlijker dan dat van 2022, en zeker van alle overzichten van de afgelopen jaren. Logisch ook, op 31 december 2022 kondigde ik aan een jaar te gaan lummelen. Hoe dat is uitgepakt? Dat lees je allemaal in deze blog.

Dat ik op 31 december 2022 aan jullie schreef dat ik een stap terug ging doen, voelt als de dag van gisteren. Ik weet nog zo goed hoe spannend ik het vond en wat er in mij omging. Vooral de gedachte dat Dear Good Morning helemaal zou moeten stoppen omdat ik minder ging werken, dat alle jaren hard werken voor mijn eigen onderneming, helemaal teniet zou worden gedaan. Maar ik had het nodig. Ik werkte al jaren lang te hard, te veel en mijn enthousiasme was steeds meer weggeëbd. Ik voelde me niet meer mezelf. Dus tijd om een stap terug te doen. WAT ENG!! Pfff, Little did I know…

Ik typ deze blog op 26 december 2023, bijna één jaar later en ik kan je nu al een conclusie geven: dit jaar heeft me meer gebracht dan dat ik ooit had durven dromen. Lummelen was het beste wat ik ooit had kunnen doen! Ik vertel je graag eerst over de afgelopen maanden, voor ik overstap op de 2024 plannen.

Lummelen zorgt voor progressie

Van 80 uur werken naar 30 uur werken. Van totale blokkades naar heel veel creativiteit. Van heel veel zorgen of ik wel actueel zou blijven, naar de grootste engagement ooit. Van stresskip naar… nog steeds een stresskip (haha) maar wel eentje die razendsnel kan schakelen om weer in de ruststand te komen. En wellicht nog wel het belangrijkste: 2023 was een jaar met een groei in winst waar je u tegen zegt en dat alleen maar om mezelf rust te geven om alles weer beter te voelen, te ervaren, te uiten en te ontdekken. Ik weet nu veel meer wat IK wil in plaats van maar meegaan in mijn eigen sneltrein. Ik had nooit verwacht dat ik dit ging zeggen maar juist door meer rust te nemen, ga je veel meer jezelf ontdekken en vooral je enthousiasme dan ooit zien en voelen! Ik voel me… mezelf? Ik voel me een hele sterke ondernemer die weet welke kant ze op wil en die vooral weet wat haar kansen zijn in de maatschappij. Onderaan de blog lees je dan ook mijn plannen voor de komende tijd.

4 weken door Thailand

Na een relaxte overgang van 2022 naar 2023 ging ik in januari live met een Dear Good Morning Winterspecial podcast, in samenwerking met Dai Carter. Deze 4 speciale afleveringen van mijn podcast werden een groot succes! Dit was één van de laatste grote projecten die ik nog op de planning had staan. Toen ik voor mezelf besloot een stap terug te doen had ik ook direct besloten een maand naar Thailand te gaan om even echt weg te zijn in een totaal andere omgeving. Het was zo lekker om er even he-le-maal uit te zijn! Mijn reis deelde ik vooral via Instagram stories, check vooral mijn hoogtepunten voor alle tips en verhalen.

Eenmaal terug in Nederland gaf ik een groot feest voor mijn verjaardag op 13 maart met iedereen om wie ik gaf. Thema: paars en vooral lekker gek! Heerlijk om iedereen weer te zien!
Maart en april waren vooral de maanden waarin ik echt balans moest zien te vinden. Terug in Nederland was het een stuk lastiger om te lummelen. Waar in Thailand iedereen lekker “layback” is, is in Nederland iedereen hard aan het werk. Het thema lummelen toen voortzetten, vond ik een grote uitdaging. Toch soms iets te veel werken, projecten oppakken of lezingen geven. Mezelf iedere keer terugroepen en dan weer projecten afzeggen. Lummelen was ineens heel lastig – zeker als je een ambitieus persoon bent. Gelukkig kon ik goed focus leggen op mijn sport, HYROX!

WK HYROX

Waar veel mensen niet begrepen dat hard sporten voor mij bij lummelen hoort, merkte ik aan mezelf dat juist focus op sport me enorm veel rust gaf. Het voelde vooral dat ik veel meer focus had op mijn eigen ding, dan op Dear Good Morning, mijn werk. Sporten gaf me ontspanning en ik had een doel. In mei mocht ik meedoen aan de Wereldkampioenschappen van HYROX en daar wilde ik alles voor geven. HYROX is een fitness race waaraan iedereen mee kan doen. De race is altijd: 8 km rennen en tussen elke kilometer doe je een oefening. Het hele parcours staat vast en vind je hier. Zeker nu mijn werk rustiger was, kon ik makkelijker alle trainingen volgen en stappen zetten in mijn conditie en kracht.
Ik denk dat ik iets te fanatiek werd – typisch ik – want mijn lichaam floot me terug door een scheur in mijn kuit te creëren. Rust in werk, rust in sport – ik denk de grootste hel in die tijd haha! Met extra veel lummelen, nog meer rust en heel veel fysio behandeling, kon ik alsnog aan de start staan, finishte ik in de top 35 en was ik de snelste Nederlander in mijn leeftijdscategorie. Trots dat ik was!!! En ik beloofde mijn lichaam dat ik nu echt rustig aan zou gaan doen.

5 grote overwinningen

De maanden juni en juli deed ik bijna helemaal niets, los van kleine werkprojecten waar ik enthousiast van werd, zoals een heerlijke Dear Good Morning retreat! De maanden die volgenden waren vooral echt gericht op mij als persoon. Ik ging op reis naar IJsland, samen met mijn liefde. We liepen de bekende Laugavegur route en sliepen in een tentje. Pff… dit was zo magisch (psst, jij kan in 2024 met mij mee naar IJsland!). Een enorme overwinning voor mij om een week lang volledig offline te zijn. Het was heerlijk! Een week later vlogen we naar Frankrijk om daar onze allereerste Trail-run te doen, een 21 km lange route met 2000 hoogtemeters. Laten we deze overwinning maar in ere houden en het niet hebben over hoe ziek ik die nacht werd door het hoogteverschil. ;-)

De derde overwinning was in september toen ik 1e werd tijdens een nieuwe HYROX-race in Malmö (Zweden), waardoor ik me opnieuw kwalificeerde voor het WK! Ik wilde niets liever dan een herkansing – een WK zonder scheurtje in de kuit.
Nieuwe overwinningen toen ik mijn eerste halve marathon rende in november en enkele weken later weer 1e werd bij een HYROX wedstrijd in Stockholm. Wat een maanden!

De grootste overwinning (dus eigenlijk is dit de 6e, maar vooruit…) is, dat mijn directe omgeving vooral merkte dat ik weer echt Lienke werd, ik mijn enthousiasme veel meer liet zien en ook ikzelf merkte dat ik rustiger, relaxter en vooral creatiever was geworden. Ik voelde me meer verbonden met mijn familie. Met mijn moeder ben ik naar een Rammstein concert gegaan en met het gezin van mijn zus naar Griekenland. Hoe mooi is dat? Daarom begon ik deze laatste maand, de decembermaand, wat meer te werken, ik voelde dat ik veel rust en ook juist veel energie had. Ik had er zin in en het voelde goed! De community werd verbeterd, ik besloot elke dag iets te posten op Instagram en de kerst HIIT workout pakte ik groots aan. Daarnaast heb ik de afgelopen periode ook alweer veel voor komend jaar voorbereid, dus ik neem je direct mee in wat mijn plannen zijn voor 2024.

2024

In 2024 wil ik nog steeds mijn 80-uur-naar-30-uur-werkweek aanhouden. Tuurlijk weet ik als ondernemer dat het het ene moment soms wat harder werken is dan het andere, maar dat het ook zo ontzettend goed is om wat vaker te lummelen. Want ik voel me creatiever dan ooit en ik voel vooral dat wat ik nu doe de juiste keuzes zijn. Het soort keuzes van veel meer voelen, durven, vertrouwen hebben en mezelf vooral een veel betere ondernemer vinden. Het voelt alsof ik de komende jaren hele grote stappen ga maken voor Dear Good Morning en dat het 100% goed komt met mijn missie om nog meer mensen energiek en enthousiast uit bed te halen.

Op persoonlijk gebied heb ik al veel mooie plannen. Midden januari ga ik terug naar Thailand, dit keer gaat mijn moeder mee. Zo speciaal! Daarna ga ik direct door naar Lapland om een geweldige reis met mijn liefde te maken. Ik ga me daarna klaarstomen voor het WK HYROX, wat in juni in Frankrijk plaatsvindt en waar we gelijk een mooie reis omheen hebben geboekt. De laatste Dear Good Morning retreat is in juni en in augustus kan ik met jou de Iceland trail gaan wandelen. De wereld ontdekken!

Op werkgebied heb ik o.a. deze doelen:

  • Community naar 400 enthousiaste en vaste leden. Per 3 maanden ontvang je een supergroot e-book vol challenges en tips, er zijn 6 virtuele live lessen per week (lekker vanuit je woonkamer), er is elke maand een event in Nederland, er komen meer ochtendfeestjes en heel veel toffe activiteiten om de leuke start van je ochtend te hebben. Ben jij al lid?
  • Lancering van de Dear Good Morning Energizer. Een superleuk en energiek programma voor bedrijven. Een energizer tussen de 10-30 minuten om alle medewerkers heel veel energie te geven. De pilot is net opgenomen en binnen enkele weken komt de pagina online. Dus mocht jij hier interesse in hebben voor jouw werk? Houd de website in de gaten.
  • Ludieke activiteiten door heel Nederland om de Dear Good Morning gekte als een soort olievlek te verspreiden. Nog meer energieke ochtendgekkies!
  • De overige doelen zal ik steeds met je delen. Het is ook niet leuk om alles al te verklappen ;-)

En ergens hoop ik echt dat ik de drive voel voor om mijn enthousiasme-boek te gaan maken, maar ik ga mezelf daar niet in pushen! Het is een pittig proces en ook heel persoonlijk.

Ik wil jou voor nu bedanken voor weer een nieuw jaar aan Dear Good Morning, de liefde die ik heb mogen ontvangen, het vertrouwen en vooral alle steun en inspiratie! Held!

Liefs,
Lienke

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoek