blog

Je potentie leven, jij kan het!

Wil je jouw potentieel leren kennen? Ontdekken waar jouw potentie ligt? In de Community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden, voor de maand mei is dat potentie. Maar wat is dat dan en wat kan je ermee? We got you!

Wat is potentie?

Je potentie leven en eruit halen wat erin zit is populair. Mensen streven tegenwoordig steeds naar meer en meer. Ze willen het beste uit zichzelf en het leven halen. Het zit al in je. Je moet het er alleen nog uithalen. Jouw persoonlijke potentie heeft te maken met jouw kracht en jouw vermogen. Wat kan je en wat wil je. Zo kun je het vermogen (de potentie) hebben om een bepaald doel te halen. Zoals bijvoorbeeld het doel om te groeien binnen jouw werk of een bepaalde sportprestatie te doen.

Wat kenmerkend is voor potentie is dat het er vaak al is, maar het er om een of andere reden nog niet uitkomt. Je hebt wel de mogelijkheid of het vermogen om iets te bereiken, maar je hebt het nog niet (kunnen) laten zien.

In de maand mei werken we met mooie affirmaties om te focussen op potentie:
🌟 Mijn potentieel is eindeloos.
🌟 Ik kan bereiken wat ik wil.
🌟 Alles is mogelijk.
🌟 Ik leer van alle uitdagingen die ik tegenkom.

Geloof in je eigen potentie

Om je potentie te kunnen laten zien is het belangrijk dat jij zelfvertrouwen hebt. Je moet geloven dat het in je zit om het uit te kunnen voeren. Wij geloven al in jou, nu jij zelf nog! Een mooie manier om wat meer zelfvertrouwen te krijgen is door terug te kijken naar alle uitdagingen die je al hebt overwonnen. Voor welke uitdagingen heb je al gestaan? En hoe heb je dit aangepakt? Zie je nou wel dat je het kan! Daar mag je trots op zijn. Jij hebt potentie! In de journal die je gratis krijgt als je lid bent van de Dear Good Morning Community gaan we hiermee aan de slag.

Dear Good Morning - potentie

Alles is mogelijk!

Nu je je zelfverzekerde ik bent kun je gaan nadenken: wat zou ik graag nog willen bereiken maar heb ik (nog) niet laten zien? Misschien heb je het niet gedurfd of was je bang dat het niet zou lukken. Schrijf op wat je wil bereiken, alles is mogelijk. Het zit al in jou! Jij hebt potentie!

Ga vervolgens kijken welke acties je kan uitvoeren om jouw potentie te laten zien. Dit kunnen hele kleine acties zijn, maar ook hele grote. Jij kan dit! Heb jij bijvoorbeeld de potentie om ooit een marathon te lopen? Welke acties kan je daarvoor doen? Inlezen, een trainingsschema maken, je inschrijven voor een marathon en veeeel rennen bijvoorbeeld. Schrijf het op.

Doen doen doen!

Yep, daar gaan we weer. Doen, doen, doen! Kom in actie en neem de stappen om jouw potentie te laten zien. Jij hebt het in je, nu moet je het alleen nog laten zien. Waar je ook begint, welke stappen je ook neemt, hoe klein dan ook, jij laat je potentie zien. Dus hup, sta op en go for it!

Zo is Lienke zelf ooit (2014!) begonnen met haar potentie te laten zien door te gaan hardlopen op de vroege ochtend. Ze wilde aan zichzelf bewijzen dat ze genoeg discipline had, dat ze de potentie had om dit te doen. Die ochtend heeft Lienke’s hele leven veranderend. Ze kreeg zoveel energie van de ochtend dat ze het vaker ging doen en dit online ging delen. Dat is de start geweest van Dear Good Morning. Die ene ochtend in 2014, toen Lienke besloot om te gaan hardlopen. Ze begon met een kleine actie wat ervoor heeft gezorgd dat ze haar potentie is gaan laten zien. Jij kan dit ook!

Kortom, jij hebt het al in je. Nu mag je het ook laten zien, prachtig mens! Wil je verder ingaan op dit thema? Meld je dan aan voor de Community van Dear Good Morning. Hier kan je het journal downloaden en livelessen en talks volgen gericht op dit thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: