Jezelf blijven op social media

Jezelf blijven op social media kan soms behoorlijk lastig zijn. Ik vind dat ik volledig mezelf ben, alhoewel ik van de week te horen kreeg dat ik was veranderd. Mijn socialmediakanalen werden ineens heel anders opgevat dan de bedoeling was. Hoe blijf je jezelf op social media?

Naaktheid gebruiken, yes or no?

Waar ik slecht tegen kan: je naaktheid gebruiken voor likes. Yes, daar heb ik zelf ook aan meegedaan, want als je kijkt naar mijn bikinifitnessperiode in 2015 en 2016 postte ik behoorlijk vaak mijn fysieke progressie. Naaktheid. En dat leverde onwijs veel likes en reacties op. Ik groeide qua volgers en ik voelde me vereerd dat zoveel mensen mij positiviteit gaven. Soms vond ik de groei van volgers van mannelijke geslacht wel vervelend en ging via deze tool zoveel mogelijk mannen verwijderen (die vervelend deden dan). Toch kreeg ik in de loop der jaren steeds meer afkeer. Gaat het dan alleen maar om naaktheid? Is dat het enige wat scoort? Soms testte ik het met een bikinifoto. En ja hoor, een bikinifoto kreeg direct meer engagement dan alle andere foto’s. Moet ik dan maar naaktheid gebruiken? Yes or no?

Ochtendscenario’s fotograferen

Gaandeweg heb ik geleerd om vooral te doen wat ik zelf wil. Ik word ook ouder. Mij boeit het niet meer als mijn social media minder goed loopt dan die van anderen. Het gaat mij om mijn boodschap. Als ik één iemand al uit bed laat springen met een lach, dan ben ik blij. Zijn het er honderd, ja natuurlijk, dan ben ik nog blijer. Steeds meer wil ik die ochtendmotivatie uitstralen en daarom doe ik nu steeds vaker shoots met mijn fotograaf. We bedenken allemaal grappige ochtendverhalen en daar maken we foto’s bij. Denk ik aan ochtend, denk ik aan: bedfoto’s, keukenfoto’s, eetfoto’s, klaar-maak-foto’s etc. En zo stonden we allemaal ochtendscenario’s te fotograferen. Kwam daar toch wat naaktheid bij?

Je bedoelt het anders dan het kan worden opgevat

Ik slaap zelf naakt. Maar om nou een Dear Good Morning-shoot dan ook naakt te doen? Nee, bedankt, haha! Toch vond ik het wel leuk om echt mooie ochtendscenario’s te creëren, dus: lang shirt, pyjamabroek of ondergoed. De afgelopen weken heb ik die foto’s ook geplaatst. Dat zie je ook aan mijn feed, Pinterest en Facebook. Meer ochtendfoto’s in scène gezet, zodat ik beter tips & tricks kan geven over de ochtend. Toch merkte ik dat op mijn nieuwe foto’s ook meer reacties kwamen dan toen in mijn bikinifitnessperiode. Lag het aan de blote benen? Lag het aan de houding? Of omdat ik een tijd terug had verteld dat ik weer single was? Ik hechtte er niet heel veel waarde aan, tot een vriend tegen me zei: “Wat je uit wilt stralen met je foto’s, wordt door sommigen toch anders opgevat.”

Je doet ineens zoveel naakt

“Huh?” Ik opende mijn Instagram en begon te scrollen. Ben ik zo veranderd? Kan het echt zo zijn dat men mijn foto’s nu heel anders kan opvatten dan wat ik wil uitstralen?

“Je missie om mensen eerder uit bed te halen om te gaan sporten, kan nu door andere mensen anders geïnterpreteerd worden. Je hebt je benen wijdt met een krant ertussen, je bent halfnaakt muesli naar binnen aan slokken en die ene met je kussen tussen je benen (heb ik inmiddels verwijderd) straalt echt iets heel anders uit dan je missie.”

HMM“, reageerde ik. “Ja” vervolgde hij. “Ik wil je gewoon die spiegel voorhouden. Je doet ineens zoveel naakt. Je had er zelf altijd zo’n afkeer tegen als mensen weer de zoveelste naaktfoto postten. En nu lijk je er zelf onbewust aan mee te doen.”HMM“, reageerde ik harder en stapte op de fiets.

Eerlijkheid duurt het langst

Ik kon die eerlijkheid wel waarderen. Het is niet dat hij zei dat het goed of fout was. Het was simpelweg mijzelf bewust maken hoe mijn ochtendfoto’s ook opgevat konden worden. Een hele andere insteek dan ik zelf voor ogen had. Een hele andere gedachte dan ik zelf voor ogen had. Ik vond die eerlijkheid fijn. Ik wil mezelf blijven, helemaal niet naaktheid gebruiken bij Dear Good Morning voor bereik of engagement en al helemaal niet aandacht van de verkeerde doelgroep. Ik ging met andere vrienden praten en kreeg echt even eerlijke antwoorden. Het heeft mij zeker aan het denken gezet.

Social Media in Colorful Alphabets

Jezelf blijven op social media

Het is goed om met mensen te praten over je social media. Kom je over hoe je over wilt komen? Hoe denken zij over bepaalde foto’s? Komt de boodschap die jij wilt uitstralen ook over bij anderen? Vind je dat je jezelf bent op social media en hoe zien anderen je op social media? Het is zo zo zo belangrijk om jezelf te blijven, om feedback te kunnen ontvangen en trouw aan jezelf te blijven. En al heeeelemaal niet je naaktheid willen inzetten voor aandacht. Voor mij een eyeopener. Je social media kan dus echt heel snel een ander verhaal vertellen. Blijf jezelf, vraag je vrienden eens om een eerlijke mening en bepaal voor jezelf: is dit wat je wilt uitstralen?
Ik ga met mijn fotograaf in vervolg wat beter nadenken ;-)

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek