blog

Jezelf zijn, hoe doe je dat?

Gewoon lekker jezelf zijn, klinkt easy hè? Toch is dat niet altijd zo makkelijk gezegd als gedaan. Je bent misschien heel anders nu dan wie je was als tiener, of misschien ben je wel heel anders dan een half jaar geleden. In de community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden, voor de maand april is dat jezelf zijn. Maar hoe doe je dat dan, jezelf zijn?

Jezelf kunnen zijn begint bij jezelf kennen

Wanneer je jezelf kan zijn bij anderen maar ook in eentje, kan dat voor een gelukkig gevoel zorgen. Je kan gewoon zijn wie je bent en hoeft niet bezig te zijn met hoe je overkomt. Maar om jezelf te kunnen zijn, moet je jezelf natuurlijk kennen. Om erachter te komen wie je bent kan je jezelf een aantal vragen stellen zoals: Hoe kijk ik naar mezelf? Wat vind ik belangrijk? Hoe wil ik zijn? En yes, wij weten het, dit zijn niet de makkelijkste vragen en hier ga je ook geen antwoord op bedenken tijdens het tandenpoetsen of het koken. Dit zijn vragen waar je echt even de tijd voor moet nemen en dan zal het je een stuk dichter brengen bij wie jij echt bent.

Ennnn… actie!

Jezelf zijn is cruciaal om tevreden te zijn en om van jezelf te houden. Daarop aansluitend zijn de dingen die je doet net zo belangrijk. Want je voelt je gelukkig als je dingen doet die je zelf belangrijk vindt. Zo vinden wij het bij Dear Good Morning geweldig om andere mensen te motiveren om in de ochtend tijd voor zichzelf te nemen en op deze manier fitter, gezonder en succesvoller te worden.

Oké, nu weet je misschien wie je bent, maar hoe dan verder? Ready, set, actie! Ja echt, zet deze kennis om in actie. En we horen je al denken, makkelijk gezegd, jullie doen al waar jullie gelukkig van worden. Maar iedereen moet ergens beginnen! En je zal zien dat het je meer brengt. Begin bijvoorbeeld met het lezen van een boek over iets wat jou gelukkig maakt, of begin een praatje met een expert. Vele kleine stapjes maken samen een grote stap!

Jij bent goed zoals je bent

Oké, nu weet ik wel hoe je jezelf kan zijn. Maar wat nou als je dat best wel eng vindt? Snappen we! Wij vinden jullie allemaal prachtige mensen, maar de enige manier waarop jij echt jezelf kan zijn is door van jezelf te houden 🙏🏻. Het kan je helpen om iedere ochtend de affirmaties, die focussen op jezelf zijn, uit te spreken voor de spiegel. Door dagelijks deze affirmaties uit te spreken, sta jij hopelijk een stuk sterker in je schoenen. Voel de liefde voor jezelf en wees trots op wie jij bent. Zoals Lienke op de foto hierboven🤪

De maand april werken we met mooie affirmaties om te focussen op jezelf zijn:
🌟 Ik mag er zijn.
🌟 Ik ben gewoon mezelf en daar mag ik trots op zijn.
🌟 Wat anderen ook van mij denken, ik blijf dicht bij mezelf.
🌟 Ik ben mooi, van binnen en buiten.

Kortom, je bent goed zoals je bent en dat mag jij laten zien. Mooi mens! Wil je verder ingaan op dit thema? Meld je dan aan voor de community van Dear Good Morning. Hier kan je het journal downloaden en livelessen en talks volgen gericht op dit thema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: