blog

Journallen met Dear Good Morning

De herfst is volop in gang. De dagen worden korter en de avonden langer. In deze tijd zitten we meer thuis en kunnen we echt even de tijd nemen om na te denken en te reflecteren. En hoe kan dit beter dan met de Dear Good Morning journal? Door journallen zet je deze gedachten even op een rijtje. Maar wat is journallen nou precies? En wat is het belang van journallen? Je leest het in deze blog. 

Wat is journallen?

Journallen is een manier om weer even helemaal tot jezelf te komen en los te komen van de dagelijkse hectiek. Je houdt een soort dagboek bij, maar dan meer gericht op bewustwording. Je schrijft op welke emoties je ervaart, hoe je je voelt en wat je bezighoudt Dat zorgt voor een gedetailleerde documentatie van gebeurtenissen, ervaringen en inzichten.  

Het hoeft niet ‘mooi’ te zijn. Schrijf gewoon wat er in je opkomt! Je kunt jezelf ook een vraag stellen en daarover beginnen te schrijven. Door intuïtief schrijven kom je in een schrijfflow. En vanuit deze flow ontstaan de inzichten, de rust en de geluksmomenten. Als we onze gedachten op papier zetten kunnen we ze vanuit een nieuw, fris en helder perspectief bekijken. Dit helpt ons om situaties beter te overzien en betere beslissingen te nemen. Journallen kan op elk moment van de dag, maar ik raad je aan om er je dag mee te beginnen. Door ’s ochtends te schrijven, begin je niet alleen de dag met een hoofd zonder “rommel”, maar ook met een rustige, frisse start om er weer een topdag van te maken. 

Positieve effecten van journallen

✓ Beter omgaan met stress en gevoelens.

Wist je dat je je stressniveau al verlaagt met slechts 15 minuten schrijven per dag? Journallen werkt dus ontspannend en leert je beter om te gaan met overweldigende emoties. Je begrijpt beter wat je voelt en waarom je dat voelt. Door deze gevoelens bij te houden, kan je op den duur ook beter zien waarom je bepaalde gevoelens ervaart en kan je daarop inspelen. 

✓ Het maakt je dankbaarder.

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat journallen je dankbaarder maakt. Je krijgt meer waardering voor het leven. Als het allemaal op papier staat, beseffen we vaak pas hoe mooi ons leven is. Het zorgt dus ook voor meer positiviteit. 

✓ Het geeft je een creatieve boost.

Ook als je niet creatief bent aangelegd, is journallen een goede manier om je hoofd leeg te maken en merk je vanzelf dat er nieuwe gedachten in je opkomen. Je komt in je creatieve flow. Je krijgt meer overzicht in wat je wilt en voelt. 

✓ Boeken van vooruitgang en leren relativeren.

Het is natuurlijk ook gewoon superleuk om je eigen vooruitgang te zien door af en toe terug te bladeren. Je krijgt inzicht in veranderingen die je doormaakt en kijkt wellicht na een tijdje heel anders tegen bepaalde zaken aan. Zo ga je zien dat dingen waarover je je een dag, een week of een jaar geleden zorgen maakte, er nu niet meer toe doen. Je leert dus beter relativeren, je ziet ontwikkeling en herkent valkuilen.  

Er zijn nog tal van andere redenen waarom journallen goed voor je is, maar het leukste is om dit allemaal zelf verder tijdens het journallen te ondervinden! 

Verschillende manieren van journalling

Je kunt jouw journal op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld om doelen in op te schrijven. Maak een lijst met doelen die je door het jaar heen motiveren en aan het einde van het jaar betekenis geven. Of gebruik je journal als braindump om je hoofd leeg te maken. Zet een timer van 5 minuten en laat je gedachten de vrije loop. 

Je kunt ook stilstaan bij specifieke journalling vragen, zoals:

✓ Hoe voel je je nu?

✓ Waar word je vandaag blij van?

✓ Wat zijn drie doelen die je hebt voor de dag?

✓ Wat is je intentie voor de dag?

✓ Waar ben je dankbaar voor?

✓ Wat wil je? / Wat wil je niet?

✓ Wat zit je dwars en waarom?

✓ Waar sta je over vijf jaar?

Waarom de Dear Good Morning Journal?

Net zoals bij elke goede gewoonte is het van belang om het een tijdje vol te houden voor je de voordelen van journallen gaat ervaren. Enthousiast geworden en op zoek naar een journal? Dan heb ik goed nieuws! 26 oktober ligt de Dear Good Morning journal namelijk in de winkels. In deze journal creëer je in 10 weken de perfecte ochtendroutine voor jou door middel van voorbeelden, tips, opdrachten, affirmaties, workouts, challenges en quotes! De focus ligt vooral op de ochtend om zo echt de ochtend voor jezelf te pakken! Een journal waarmee je de ochtenden volledig kunt omarmen, je ochtendroutine concreet kunt maken én kunt optimaliseren op basis van jouw persoonlijke wensen. Eentje waar-
bij de focus ligt op jezelf fitter, gelukkiger en succesvoller maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: