Jouw persoonlijke healthcoach, de FITBIT VERSA!

Eindelijk is hij er, de nieuwste gadget van Fitbit, de FITBIT VERSA! Een combinatie van smartwatch en fitnesstracker in één, die jou kan helpen bij een fitter en actiever leven. Maar maakt hij alle mooie woorden ook waard? Ik heb hem nu een aantal dagen om mijn pols en deel alle ins & outs met je!

Health coach

De belangrijkste functie van de Fitbit VERSA is natuurlijk die van fitnesstracker. Alles wat je doet wordt continu gemeten. Zo kun je je hartslag zien, meet hij de afstanden die je loopt en zelfs van je slaap kun je een uitgebreide analyse zien. Daarnaast kun je verschillende workouts selecteren om tijdens je training je realtime statistieken te volgen. En heb je even geen zin om de deur uit te gaan? Op je watch staan een aantal voorgeprogrammeerde workouts die je zo in je woonkamer uit kan voeren. Ideaal toch?

Om je nog beter te helpen je fitnessdoelen te bereiken kun je persoonlijke reminders instellen. Zo kan je bijvoorbeeld een melding krijgen om te zorgen dat je meer drinkt of wanneer je te lang stil zit. Vooral voor mensen die dagen doorbrengen achter de computer (zoals ik) echt een stok achter de deur om te zorgen dat je voldoende blijft bewegen.

deargoodmorning fitbit versa review 2

Voor de vrouwen komt er binnenkort nog een extra feature beschikbaar. De Female Health Tracker. Hiermee gaat Fitbit je helpen om een beter inzicht te krijgen in je cyclus. Dit lijkt me echt enorm interessant! Want tsja, die tijd van de maand komt altijd vanzelf weer voorbij, maar met deze app kun je straks zien hoe je cyclus je lichaam beïnvloedt. Zeker wanneer je fanatiek sport is het fijn om te weten wanneer het wellicht even wat minder met je gaat, zodat je je training daar eventueel op kunt  aanpassen.

Ook aan je mentale gezondheid is gedacht, er zit een handige relax app op je watch die je twee minuten laat focussen op je ademhaling. Even een momentje voor jezelf om tot rust te komen voordat je weer verder gaat met je dag. Het is een hele simpele oefening maar zonder de VERSA nam ik daar eigenlijk nooit even de tijd voor.

Kortom, je hebt echt jouw persoonlijke coach om je arm!

deargoodmorning fitbit versa review 6

Smart Watch

Wat de VERSA nog leuker maakt zijn de smartwatch-functies. Je koppelt de watch aan je telefoon waardoor je al je meldingen op je pols voorbij ziet komen. Dit zorgt ervoor dat ik veel minder op mijn telefoon kijk. Ik hoef me niet meer af te vragen of ik misschien een telefoontje of belangrijk appje heb gemist. Het geeft me dus gek genoeg een soort van rust in plaats van dat het mijn aandacht juist opeist!

Ook zijn er al verschillende apps beschikbaar voor de VERSA. Ontvang het nieuws via de New York Times app of luister draadloos naar muziek via Deezer (een soort Spotify). Heb je geen Deezer-account maar wil je wel graag muziek luisteren? Op de watch is ruimte voor zo’n 300 nummers. Je koppelt hem aan je iTunes en de rest wijst zich vanzelf.

Helaas is het in Nederland nog even toekomstmuziek maar je kunt er ook mee betalen. Je koppelt je creditcard aan je watch en vervolgens werkt hij hetzelfde als contactloos betalen. Zelf ben ik vaak in het buitenland dus daar ga ik het zeker proberen, want het lijkt me ideaal!

The looks

De tijd van lelijke sporthorloges is met de FITBIT VERSA echt verleden tijd. Het horloge voelt totaal niet groot of lomp aan om mijn smalle pols. Logisch ook want hij is slechts 23 gram en de smalste en dunste ooit! Ik houd van safe dus ben gegaan voor de all black versie die ik soms afwissel met een bruin leren bandje, dat past eigenlijk bij alles. Maar als je wilt kun je hem echt helemaal naar je eigen smaak stylen. Er zijn maar liefs 14 bandjes op de markt die je heel eenvoudig kunt wisselen. Zo heb je bijvoorbeeld speciaal voor de zomer een lila- of perzikkleurige variant.

deargoodmorning fitbit versa review 1

Fun facts

Leuk natuurlijk al die health en smartwatch-functies, maar dat is nog niet alles! Je kunt namelijk je eigen huisdier creëren. Say whuut?! Ja, ken je nog de Tamagotchi van vroeger? Eigenlijk lijkt het daar heel erg op. Beweeg je te weinig… dan is je huisdier niet blij met je en moet je afscheid van hem of haar nemen. Ja jongens, ik ben net een groot kind hoor, ik houd van zulke features haha!

Fitbit wil iedereen helpen om een gezondere levensstijl te krijgen en vooral om die te behouden. Speciaal voor kinderen brengen ze daarom eind mei de Fitbit Ace uit. Hiermee gaan ze de strijd aan tegen kinderobesitas. Een leuke en innovatieve manier om ervoor te zorgen dat kids minder op de bank blijven hangen. Uiteraard hebben alleen de ouders vervolgens inzicht in bewegingstijd en calorieën. Zo kunnen ze actief bijsturen waar nodig.

Mijn oordeel over de Fitbit Versa

Ik geef toe, ik ben een beetje verslaafd. Ik was er al bang voor maar ik kan echt niet meer zonder. En ik merk dat het me enorm motiveert om meer te gaan doen. Ik wil zien dat mijn fitheidsmeter omhoog gaat, dat ik mijn stappendoel haal op een dag, het is echt een extra push!

deargoodmorning fitbit versa review 5
De Fitbit Versa trackt mijn sportactiviteiten ook beter dan verwacht. Ik doe zelf aan crossfit en was heel benieuwd hoe dat zou gaan. Maar hij lijkt echt aan te voelen welke inspanning je levert. Daarnaast was ik even teleurgesteld over het ontbreken van GPS maar achteraf maakt het me niet veel uit. Ik ren vaak alleen en wil dan toch mijn telefoon bij me hebben, wel zo veilig.

Verder is de batterijduur echt een enorme plus. Ruim 4 dagen gaat hij moeiteloos mee terwijl ik hem echt intensief gebruik.
Dus om alles nog even kort samen te vatten, de voor mij meest opvallende voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen

> Eenvoudig in gebruik
> Lange batterijduur
> Waterdicht tot 50m
> Sportwatch en smartwatch in één
> Lichtgewicht

Nadelen

> Ontbreken van GPS
> Nog weinig apps beschikbaar (bijvoorbeeld nog geen FB / Instagram maar dat kan nog komen!!)

Kortom, voor de prijs is het absoluut de fijnste sport-/smartwatch die momenteel op de markt is. Hij kost slechts € 199,– en ik vind dat je daarvoor heel veel waar voor je geld krijgt, prima prijs-kwaliteitverhouding!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek