Koffie in combinatie met sporten?

Ik ben een echte liefhebber van koffie. Elke dag minstens drie bakjes. Maar hoe zit het met koffie in combinatie met sporten? Er gaan nogal wat verhalen rond en het wordt tijd om het eens uit te pluizen. Koffie in combinatie met sporten, hoe zit dat?

Behalve dat ik dat zwarte goedje onwijs lekker vind, gebruik ik het ook als pre-workout. Het geeft een boost en het zorgt voor meer uithoudingsvermogen. Dit is aan de ene kant een psychologisch gevoel, maar ook in diverse onderzoeken bewezen. Sporters die koffie drinken vóór een workout, hebben meer uithoudingsvermogen.

Maar pas op dat je er niet te veel van drinkt. Je krijgt dan last van je darmen en je kunt enorm uitdrogen. Eén sterk bakje voor het sporten is meer dan voldoende. En drink genoeg water tijdens het trainen.

koffie in combinatie met sporten, cafeïne
Hoe zit het met koffie in combinatie met sporten?

Wat doet koffie met je?

Het verhoogt onder andere je hartslag. Daarnaast maakt het maakt glucose los in je lichaam. Dat komt terecht in je bloed en zo krijg je meer energie die nodig is voor je verbranding. Cafeïne schijnt er ook voor te zorgen dat je na je workout minder spierpijn hebt dan anders. Dus koffie in combinatie met sporten is zo gek nog niet, maar wel met mate!

Tenslotte nog dit. Als ik over koffie praat, praat ik over een zwarte bak. Jij weet natuurlijk als geen ander dat koffie met siroop, melk, slagroom etc. boordevol calorieën zit en niet gezond is. Zwart bevat deze amper calorieën. Hoe ideaal?!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

  1. Er werd mij geadviseerd om maximaal 2 koppen koffie te drinken, dit ivm een stresshormoon wat wordt vrijgegeven en wat afvallen (een belangrijk doel van mij dit moment) in de weg staat… Hoe denk jij hierover? Klopt dit?

  2. Super fijn artikel Lienke! Ik heb me dit ook wel eens afgevraagd, maar eigenlijk nooit opgezocht ;)

    P.S. er staat een inimini spelfoutje in. Boeit mij niets, maar misschien jou wel! ‘Pas op dat je niet te veel koffie drinken.’

    Heb een hele fijne dag vandaag! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken