blog

Koffie in combinatie met sporten?

Ik ben een echte liefhebber van koffie. Elke dag minstens drie bakjes. Maar hoe zit het met koffie in combinatie met sporten? Er gaan nogal wat verhalen rond en het wordt tijd om het eens uit te pluizen. Koffie in combinatie met sporten, hoe zit dat?

Behalve dat ik dat zwarte goedje onwijs lekker vind, gebruik ik het ook als pre-workout. Het geeft een boost en het zorgt voor meer uithoudingsvermogen. Dit is aan de ene kant een psychologisch gevoel, maar ook in diverse onderzoeken bewezen. Sporters die koffie drinken vóór een workout, hebben meer uithoudingsvermogen.

Maar pas op dat je er niet te veel van drinkt. Je krijgt dan last van je darmen en je kunt enorm uitdrogen. Eén sterk bakje voor het sporten is meer dan voldoende. En drink genoeg water tijdens het trainen.

koffie in combinatie met sporten, cafeïne
Hoe zit het met koffie in combinatie met sporten?

Wat doet koffie met je?

Het verhoogt onder andere je hartslag. Daarnaast maakt het maakt glucose los in je lichaam. Dat komt terecht in je bloed en zo krijg je meer energie die nodig is voor je verbranding. Cafeïne schijnt er ook voor te zorgen dat je na je workout minder spierpijn hebt dan anders. Dus koffie in combinatie met sporten is zo gek nog niet, maar wel met mate!

Tenslotte nog dit. Als ik over koffie praat, praat ik over een zwarte bak. Jij weet natuurlijk als geen ander dat koffie met siroop, melk, slagroom etc. boordevol calorieën zit en niet gezond is. Zwart bevat deze amper calorieën. Hoe ideaal?!

4 reacties

  1. Er werd mij geadviseerd om maximaal 2 koppen koffie te drinken, dit ivm een stresshormoon wat wordt vrijgegeven en wat afvallen (een belangrijk doel van mij dit moment) in de weg staat… Hoe denk jij hierover? Klopt dit?

  2. Super fijn artikel Lienke! Ik heb me dit ook wel eens afgevraagd, maar eigenlijk nooit opgezocht 😉

    P.S. er staat een inimini spelfoutje in. Boeit mij niets, maar misschien jou wel! ‘Pas op dat je niet te veel koffie drinken.’

    Heb een hele fijne dag vandaag! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: