Een latte? Dat betekent een half uur wandelen!

lienke in haar keuken met haar eigen philips koffiezet apparaat

De blog “welke koffie is het gezondst? Weet jij het?” werd zo onwijs goed gelezen dat er nu een koffie deel 2 is. Want heel leuk allemaal, om te weten hoeveel calorieën er in elke koffie zitten, maar heb jij ook enig idee wat je allemaal moet doen om die weer kwijt te raken? No? I will tell you enne… het gaat je nog verbazen ook.

Laten we beginnen met één van mijn favorieten: een latte. Alhoewel ik zelf amper het verschil proef tussen een latte en cappuccino, maar daar gaat deze blog niet over, hihi!
Voor een latte zou je een half uur moeten wandelen om weer een soort van “quite” te staan. Valt nog best mee toch? In je pauze meteen wandelend naar je koffietentje en weer terug. Dubbel op, ik vind het een goed plan.

De grootste klapper!

De ijskoffie moet je niet onderschatten want dat betekent toch echt behoorlijk wat extra beweging, om het maar even zo te noemen. Als je een ijskoffie bestelt dan krijg je een ijskoffie met veel ditjes en datjes wat toch al gauw uitkomt op honderden calorieën. Helemaal niet erg, want genieten moet je zeker. En als je een dubbele ijskoffie wilt dan kun je wellicht jezelf beloven om vanavond een HIIT workout te doen. Met een half uur intensieve HIIT workout verbrand je rond de 250 calorieën. Het is nog leuk ook.

De lekkerste klapper

Wanneer het tijd is voor een dessert neem ik altijd een Irish of Spanish Coffee. Noem het een soort verslaving, want eigenlijk wil je er elke dag wel eentje. Maar ja, we weten allemaal dat dat niet heel erg gezond is. Om een Irish Coffee een beetje te compenseren kun je een uur je huis gaan stofzuigen. Nou, dat vind ik het allemaal best waard!

koffie deel 2
Doe vooral alles wat je wilt

Deze blog is niet bedoeld om je bang te maken voor koffie of een speciale koffie. Integendeel, geniet er juist van! Wel is het zo dat mensen vaak onderschatten hoeveel calorieën zij op een dag binnen krijgen. Dat is zonde. Als jij elke dag drie cappuccino’s neemt, dan vliegen de calorieën zo je lichaam in.

Om wat bewuster bezig te zijn kun je jezelf één speciale koffie gunnen en de rest lekker zwart drinken. Daar zit 0 calorieën in, nou dat is weer ideaal! En geloof me, zwarte koffie is echt heel erg lekker!

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

 • Tips om je DGM-routine sneller voor elkaar te krijgen
 • Je bent als eerst op de hoogte van events of talks
 • Altijd een persoonlijk bericht
 • Kortingen en extra win-acties

De Dear Good Morning Shop

 • T-shirt zwart – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • T-shirt wit Dear Good morning

  T-shirt wit – I am (not) a morning person

  24.95
  Opties selecteren
 • Pre-order nu mijn boek!

  Meer informatie
 • E-book-HIIT-work-outs-DGM

  E-book – Let’s HIIT it (7 work-outs)

  8.75
  In winkelmand

Join jij de DGM-community?

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.