Leer geloven dat jij het kan!

Geloven dat jij het kan dat kun je op verschillende gebieden doen: bijvoorbeeld binnen sport, binnen je studie, binnen je relatie met vrienden of binnen je relatie met je partner. Als je niet helemaal gelooft in jouw eigen kunnen komt dat soms voort uit angst, een andere grens of wellicht uit onwetendheid of je hebt het gevoel dat je er nog niet klaar voor bent. Geloven dat jij het kan is niet altijd makkelijk. Maar hoe fijn zou het zijn als jij wel gelooft in jezelf?

In de community werken we iedere maand met een thema waar we die maand extra aandacht aan besteden. Voor de maand oktober is dat het thema IK KAN HET!

Maar hoe doe je dat dan, in jezelf geloven? Wij helpen je! Wij geven je een aantal tools die kunnen helpen om meer in jezelf te gaan geloven.

Bedankje aan jezelf

Neem eens de tijd om even stil te staan. Denk niet aan alles wat je nog zou willen bereiken, maar denk eens aan wat jij allemaal al hebt gepresteerd. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote dingen, alles mag. Ga hier bewust met je gedachten naartoe en ben trots op jezelf. Kijk eens wat jij allemaal al hebt bereikt! Bedank jezelf hiervoor. Door terug te denken aan deze momenten kan jij tegen jezelf zeggen ‘zie je wel dat ik het kan’. Jij kan het, dus jij doet het.

Manifesteren kan je leren

Manifesteren is het openbaren, iets zichtbaar maken, bekendmaken van jouw verlangens en wensen. Het is de weg die je aflegt naar het uitkomen van je wens. Van dromen naar doen. Creëer het leven dat jij wilt. Oftewel manifesteer het leven dat jij wilt. Het klinkt zo wellicht wat zweverig, maar jezelf af en toe vijf minuten de tijd geven om te fantaseren over jouw leven klinkt easy toch? Manifesteren helpt je om te focussen op datgene wat jij belangrijk vindt. Waardoor jij datgene meer zal opmerken in jouw eigen omgeving, er meer open voor zal gaan staan en het zal gaan aantrekken. Hoe zorg je er dan voor dat je uiteindelijk denkt: ik kan het!? Dit kan je bijvoorbeeld doen door deze drie stappen uit te voeren:

  • Intentie: wat wil je manifesteren? Is dat iets in je werk, in sport of wellicht in jouw privéleven? In deze stap bedenk je welke doelen je wil bereiken, hier zet je je intentie.
  • Stilstaan: hier is het tijd om er op los te fantaseren, waarbij je je voorstelt hoe je leven eruit zou zien als je deze intentie hebt bereikt. Geloof in jezelf!
  • Actie: daarna moet je echt actie ondernemen om je doel te bereiken. Grijp de mogelijkheden die je tegenkomt met beide handen aan. Er is dus ook werk aan de winkel.

Geloven in jezelf door middel van affirmaties

Affirmeren is onwijs simpel en kan een rol spelen bij je intentie om meer in jezelf te geloven, zodat jij denkt: ik kan het! Het woord affirmatie betekent letterlijk dat je een gedachte versterkt of bekrachtigt. Dit doe je met een positieve gedachte zoals: “Ik kan het”. De kracht van de affirmaties zit hem in het regelmatig uitspreken van die ene specifieke gedachte die voor jou belangrijk is. Door het uitspreken speelt de positieve gedachte in op jouw onderbewustzijn en kunnen de affirmaties jou helpen meer in jezelf te geloven.

Voor de maand oktober hebben we mooie affirmaties in het thema IK KAN HET:

? Ik ben meer dan genoeg.

? Ik ben wie ik ben en dat voelt goed.

? Ik kan het.

? Ik wil het.

? Ik doe het.

De kracht van journallen

Ik hoor je al denken: ja leuk, maar hoe dan? Een journal is een onwijs handige tool om in te schrijven, te visualiseren en te plannen. Hierin kan je al het bovenstaande (en nog veel meer!) samenvoegen om echt te leren geloven in jezelf, zodat jij denkt: Ik kan het!

Voor iedereen die ook de kracht van journallen wil ervaren is nu het Dear Good Morning journal beschikbaar. Gevuld met nieuwe content, voorbeelden en opdrachten om je voortgang bij te houden, biedt dit journal de nodige houvast om te ontdekken welke ochtendroutine voor jou persoonlijk het beste werkt. Het perfecte hulpmiddel dat je nodig hebt om te leren denken: IK KAN HET!

Verder ingaan op dit thema? Meld je dan aan voor de community van Dear Good Morning. Hier kan je een guide downloaden en livelessen en talks volgen gericht op dit thema.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Search