Ochtendroutine – alleen maar rust!

Dit keer in ochtend freaks: Annemiek die elke morgen om 06:30 uur uit bed gaat om… te bankhangen. Ja, daar had ik ook even vraagtekens bij. Tijd om uitleg te vragen.

Annemiek is 23 jaar en woont in Twente. Ze is bijna klaar met haar studie rechten. Naast haar studie is ze veel aan het sporten. Voetbal, fitness en hardlopen. Ze wisselt het lekker af.

Toen ze een half jaar stage liep in de gevangenis kreeg ze interesse in het politievak, waardoor ze nu een minor doet bij de politie. Je leert alle ins & outs van het vak om echt te kunnen ontdekken of je het werk aan kunt en of het echt bij je past. Wat ze later wil? Rechercheur worden of toch echt het politiewerk  in. 

Naast haar studie, haar vele sporten en minor bij de politie, heeft Annemiek ook nog tijd voor haar website: annemieknauta.nl Met haar website wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren op het gebied van coeliakie. Annemiek heeft haar hele leven al coeliakie en wil juist een keer de positieve kant ervan laten zien, in plaats van steeds te moeten vertellen hoe lastig het is. 

Tijd om te ontdekken hoe haar ochtend eruit ziet

Hoe laat gaat je wekker?

Elke dag om 06:30. Heel soms om 07:00 uur als ik wat later naar mijn werk of studie ga.

Zodra je wekker gaat, wat denk je dan?

Eten. Als ik wakker word denk ik aan mijn ontbijt… Nou dan ga ik wel uit bed hoor! Oh en koffie is ook heel belangrijk. Een ochtendhumeur heb ik niet. 

Nooit?

Nooit! Als mijn wekker gaat sta ik direct op en kleed ik mij aan. Met mijn ogen nog half dicht loop ik naar de keuken voor mijn ontbijt en koffie.

Geen douche?

Nee. Ik douche alleen in de avond. Ik sta op, kleren aan en eten. Heel helder haha.

OK OK vertel verder…

Mijn ontbijt bestaat uit glutenvrije muesli en koffie. Lekkere filterkoffie, smaakt het allerbeste. Vervolgens neem ik het mee naar de bank. Ik plof lekker op de bank en ga Netflixen. Ik kijk diverse series zoals Suits of Gossip Girls. Het is maar net waar ik zin in heb.

OK. Dus je gaat je bed eerder uit om tv te kijken?

JA! Het klinkt misschien heel gek want iedereen doet dit in de avond maar het is zo lekker om je ochtend even “zen” te beginnen. Gewoon met een bak koffie op de bank ploffen en een heerlijke serie kijken. Nergens aan denken. Dit is echt even mijn momentje. Niemand moet me dan ook storen. Nergens aan denken, maar echt even me-time. Die heb ik de hele dag niet meer, dus ik eis de ochtend dan maar op. 

All Rights Reserved by B. Trienen
All Rights Reserved by B. Trienen

Bankhangen dus…

Word je dan niet moe? (ik zou gewoon op de bank verder gaan slapen)

Ik pak al vrij snel mijn tweede bak koffie, dus dan ben ik echt wel wakker! Ook doe ik mijn make up tijdens het Netflixen dus ik blijf echt wel wakker. Ik hoef niet perse iets actiefs te doen op de ochtend. Ik kan ook prima hardlopen hoor, maar ik vind het ook heerlijk om gewoon chill op te bank te zitten. 

Hoe laat ga je naar bed om elke dag om 06:30 uit bed te gaan?

Aangezien ik twee hersenschuddingen heb gehad door voetbal merk ik dat ik wel meer slaap nodig heb dan anderen. Ik probeer elke avond om 21:30 uur in bed te liggen. Ik slaap niet direct maar rust in mijn lichaam is sowieso heel fijn. Sinds ik altijd dezelfde tijd op sta merk ik dat mijn lichaam fitter is geworden. Door ritme weet mijn lichaam waar het aan toe is. Dat helpt voor mij ook veel beter om in slaap komen.

bankhangen All Rights Reserved by B. Trienen
All Rights Reserved by B. Trienen

Een echte ochtendfreak dus?

JA! Ik denk wel dat je me zo kunt noemen. De ochtend is echt mijn tijd. Om mijn eigen ding te doen, om nog niet na te denken over mijn studie of werk of noem maar op. Dit pakt niemand van mij af.

Tips?

* Gewoon beginnen met de wekker zetten en er uit gaan. Niet snoozen. Dat heeft geen zin! Beetje jezelf pushen mag heus!
* koffie ;-)
* Echt opstaan om voor jezelf een moment te creëren. 

Ben jij een ochtend freak en wil jij ook met je verhaal op mijn website? Mail dan naar [email protected] of laat een comment achter.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek