Ben je nou lesbisch of hetero? Boeit het?

“Jij bent toch een vieze pot?” stond er laatst onder een oude Instagram-foto van me. Dit raakte me. Dat er nog steeds zulke mensen rondlopen!

Ik verlaag me niet tot hun niveau. Even verwijderen en weer doorgaan. Nou ja, doorgaan. Het bleef me toch bezighouden. Zeker omdat ik vorige week contact had met een oud-klasgenootje van de Havo. Eigenlijk kwam ons gesprek op één vraag neer: Ben je nou een pot of niet? Ik stopte abrupt met het gesprek. Toen ik vandaag een oud-collega sprak en die het gesprek afsloot met: ben je er nou al uit?, kon ik het niet laten om toch een blogje te schrijven. Zijn we ook weer gerustgesteld toch?

O, o, die vooroordelen toch…

Ten eerste zou ik graag een potje pindakaas of chocopasta willen zijn hoor. Ten tweede snap ik niet zo goed wat het ertoe doet. Ja, ook ik ben altijd erg nieuwsgierig naar personen. Of ze een relatie hebben, of ze gelukkig zijn, wat hun dromen zijn. En ja, ik vind het leuk om mensen te leren kennen en ik hoop altijd op sappige verhalen. Maar het is de manier waarop die worden gesteld.

Het is toch de manier waarop het gevraagd wordt

Pot vind ik sowieso een vreselijk woord. Een scheldwoord. Maar dat is voor iedereen anders. Wat ik geleerd heb de afgelopen jaren is altijd te vragen: Heb je een partner?  Zo laat je niemand zich naar voelen, want ik kreeg ook zo vaak deze vragen:

Heb je een vriendin?  Ja, ik heb een vriendin
Heb je een vriendin? Nee, ik heb een vriend
Heb je een vriend? Ja, ik heb een vriend
Heb je een vriend? Nee, ik heb een vriendin
Heb je een partner? Ja, namelijk…
Het zorgt toch voor ongemakkelijk situaties. Niet voor mij. Ik ben wie ik ben. Maar de ander reageert toch altijd van: Oh. Goh. Oké. Stilte.

Awkward. Ja en dan vind ik het ook awkward worden. Omdat ik nooit het antwoord zal weten. Misschien mijn hele leven niet.

Mensen. Het boeit niet waar iemand op valt toch? Je bent me gaan volgen omdat je (waarschijnlijk) mijn ochtendselfies leuk vindt, of mijn (mega toffe) grapjes. En ja, we willen altijd alle roddels van elkaar weten, maar vraag het op een subtiele manier. Dan zal ik altijd lief en braaf antwoord geven.

Kort gezegd…

Van mijn 17e tot mijn 22e heb ik altijd relaties gehad met vrouwen. Heb samengewoond met mijn vriendin in Utrecht en was helemaal happy.
Op mijn 23e kreeg ik voor het eerst een relatie met een man en ook daarin was ik helemaal happy. Nu ben ik 26 jaar, heb een vriendje, en ben ook helemaal happy. Ik val op iemands toffe karakter en ik denk dat we allemaal zo zouden moeten denken.

Op deze dag vieren we ook weer even extra het feit dat we lekker verliefd moeten worden op wie we willen! Het verandert mij als persoon echt niet!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

 1. IK VIND JOU GEWELDIG! Of je nou op vrouwen of mannen valt of allebei! Jou vrolijkheid, passie voor sporten en motiveren, dat is 1000000000keer zo belangrijk! Shit dat je relatie over is, maar lienke je bent en blijft geweldig! En je verdiend hoe dan ook het beste❤️

 2. Ik vind jouw een topper en blijf lekker wie je bent je bent een super inspiratie voor vele. En tovert een smile op ieders gezicht.

 3. Ahh wat een leuk/lief verhaal! Ik vind jou tof! En inderdaad ik snap ook die ophef niet over waar je nou op valt. Deze week zei iemand: heb je het geheim al gehoord? Nou dat was dat iemand lesbisch was. Ik keek echt huh? Maar goed! Ik ben zelf hetero, maar mannen zijn vaak zulke botte lullen!!! Dat ik soms maar denk: misschien ga ik maar voor een vrouw haha. Maar ja dat kan je dus ook niet kiezen! Ik zeg tegen alle mensen die dit lezen: volg je gevoeeeeel dan jonguhhhh (of meisje)

 4. Lieve Lienke,

  Laten we voorop stellen dat ik het met je eens ben liefde laat zich niet lijden door geslacht/geloof/uiterlijk/innerlijk of wat dan ook.
  Het gebeurd dat is het mooie van liefde.

  Ik heb 1 vraag/gedachten voor je, waarom verantwoord je je toch voor wat er in het verleden heeft voorgevallen (sociale druk/antwoord verschuldiging/ je gedrag verantwoorden).

  Lieve Lienke, jij bent wie je bent en je doet wat je denkt dat goed is. Blijf alsjeblieft jezelf, je bent een prachtig mens van binnen en buiten.

  San

 5. Het maakt mij allemaal niets uit. Ik vind je super tof Lienke. Heb me serieus ook nooit afgevraagd wat je geaardheid (stom woord) is. I don’t care. Ik vind het veel interessanter dat je met zoveel discipline je passie volgt. X

 6. Goede blog! En heel herkenbaar. Ik ben twee keer uit de kast gekomen, eerst op m’n 16e toen ik een relatie kreeg met een vrouw en nogmaals op m’n 24e toen ik een relatie kreeg met een man. Mensen waren compleet van de leg. Seksualiteit is zwart-wit. Je moet een team kiezen en dat is het dan. Team Mannen of Team Vrouwen, er is geen Team I Like ‘m Both of Team Changed My Mind. Verschrikkelijk!!
  Gewoon lekker zijn wie je bent en je aandacht richten op wie jou gelukkig maakt.

 7. Je bent een sterke vrouw! Knap dat je zo open bent! Ik ben je gaan volgen omdat ik het super tof vind wat je doet en ik daar ook motivatie uit haal! Succes met de voorbereidingen! Je kunt het.

 8. Ik ben zo hetero als de pest ;) desondanks herken ik wel de awkward situaties doordat mensen vanuit hokjes denken. Het is daarom goed dat je laat zien dat er meer is dan dat ene hokje, zo weten ze ook dat jij niet zo makkelijk in een hokje te vangen bent!

  Helaas zullen er altijd mensen zijn die denken vanuit een iets te bekrompen hokje, toch denk ik dat de wijze waarop je er zelf mee omgaat een groot verschil kan maken in de awkward situaties en de mate waarin je het los kan laten. Vergeet niet dat jezelf er veel vaker mee te maken hebt en daar dus beter in kunt worden. Bovendien bedoelt de ander het lang niet altijd zó beroerd bedoelt is als het overkomt. Voor die ander kan het net zo awkward zijn als ze zien dat het niet echt lekker over komt. Door die wederzijdse gene zit een fatsoenlijke comeback van beide kanten zit er dan ook niet echt meer in.

 9. Hee Lienke,

  Je hebt helemaal gelijk! Het is niet erg dát iets gevraagd wordt, maar de manier waarop! Ik vind je een geweldig toffe chick, dus ik blijf je toch volgen :D! Maar zonder gein, je bent een super tof wijf die onwijs veel mensen inspireert en motiveert om het beste uit iemand naar boven te halen. Je gaat ondanks je drukke leventje je eigen dromen achterna, en je hoeft je door niets of niemand tegen te laten houden. Mijn stem heb je!

  x @tinussssoptioneel

 10. Ik volg je pas 3 dagen, maar ik vind je nu al helemaal top! Wil (mede) door jou ook weer de motivatie voor het sporten gaan vinden en hier weer helemaal in op kunnen gaan. En als ik zo alles terug kijk en lees, dan gaat dit vast helemaal lukken. Je bent top, nu al!

 11. Wauw. Hear hear. Lekker belangrijk ‘wat’ je bent. Je bent een tof mens (oordelend op basis van je blog en Instagram), that’s what matters.

 12. Helemaal gelijk!, ik volg je al een tijdje!, en ben zeker van plan om je te blijven volgen!. Eerlijk en oprecht!.

  In ons fitness wereldje heb ik respect voor iedereen, dun en zwaar. Iedereen doet moeite en dat is geweldig. Maar heb ook respect voor ieder mens en dan maakt het niks uit waar je op valt. Als je maar jezelf bent!. Ga zo door!

 13. Goed geschreven! Je bent n super tof mens om te volgen en eigenlijk is jou visie ook de mijne. Ga voor een persoon! Bij mij is dat tot nu toe altijd een man geweest, ben sinds de zomer ‘de vrouw van’ maar evengoed had er een vrouw tussen gezeten. Ik vind mensen mooi zoals ze zijn (op sommige rotte appels na ;)) en trouwens, iedere man en ieder vrouw zal op een zeker moment een zekere nieuwsgierigheid hebben naar het eigen geslacht. En de mensen die daar heel hard tegenin gaan, zouden zichzelf toch eens achter de oren moeten krabben waarom ze zo heftig reageren. What’s the point?

  Just be yourself. Life’s too short to be anyone else…

 14. Mensen zijn allesbehalve tactisch, pft. Gelukkig weet jij (en vele anderen lees ik) beter! Ik vind je stoer. 8)

 15. Helemaal met je eens! Jammer dat sommige mensen er zo’n negatieve toon aan geven, wat maakt het allemaal uit? Je bent gewoon tof! Of je nu met mannen gaat, vrouwen, allebei of geen van beiden.

 16. Tof Lienke! Ik geef je groot gelijk, laat iedereen lekker doen waar hij of zij zin in heeft (letterlijk en figuurlijk! haha) Ik heb je blog gevonden n.a.v. mijn vraag onder je vlog vorige week. (Schijnbaar volg ik je toch nog niet zo heel lang.. of nouja, sinds ruim twee jaar in ieder geval élke dag). Mensen zouden er inderdaad eens wat meer bewust van moeten worden hóe ze het communiceren. En voor mij ben je gewoon die toffe chick met veel te leuke petjes, die net zoveel houdt van de ochtend als ik én goeie humor heeft! (En niet een potje of pannetje of dekseltje of whatever die mensen denken dat in de Nederlandse taal thuis hoort). Fijn weekend alvast! Liefs,

 17. Heel mooi gezegd!
  Jammer dat er nog altijd mensen zijn die zulke dingen niet begrijpen of willen begrijpen.
  Wat maakt het nou uit op wie je valt man of vrouw als jij je goed/gelukkig voelt bij die persoon dan is dat toch het allerbelangrijkste!
  Ik vind dat iedereen lekker moet doen wat hij zij wilt.

 18. Ha Lienke,

  Alsof ik mijn verhaal teruglees in je blog. Ook ik val op de persoon en heb dus met zowel mannen als vrouwen relaties gehad. Niet altijd even makkelijk (Ik herken je metafoor van je potje pindakaas) echter heb ik mezelf wel steeds meer accepteren om het feit dat ik mag zijn wie ik ben!

  Superblij met je blog!!

  Groet Suzan

 19. Ha, nooit uberhaupt over jouw geaardheid nagedacht. Zoals je zegt, het gaat om iemands karakter en niks anders!

  Zelf ben ik lekker bi, en loop ik tegen het vooroordeel aan dat het samenzijn met vrouwen een ‘experimentele fase’ is die wel weer over gaat… alsof dat niet serieus genomen kan worden…?!
  Gelukkig is die aanname niet afkomstig van de mensen in mijn meest directe omgeving maar daarbuiten, dus lekker laten lullen!

  Prachtige blog!

 20. Aahh ik heb dit blogje nooit gelezen maar wat n leuke/goeie blog. Ik vind je n super toffe meid en blijf lekker alles doen wat je wil! En op wie je valt: whatever haha. Date met wie t goed voelt en ja gwn whatever jij bent jij en ik vind jou tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek