Liberate life – coaching Hans

Een paar maanden terug was ik de hele dag op pad met een Zweedse filmploeg en met Hans. Vanaf zijn geboorte is Hans hemofiliepatiënt. Door complicaties kreeg hij hierbij nog een aantal andere aandoeningen, waaronder een HIV-infectie. Ik mocht hem coachen en motiveren om zijn grootste droom waar te maken. Lees alles over Liberate Life.

Hemofilie is een zeldzame, erfelijke bloedziekte. Mocht je hier meer over willen lezen, kijk dan op liberatelife.nl Liberate Life is het coaching traject waar ik Hans mocht motiveren.

Zijn sportieve challenge ondersteunen

Ondanks deze vreselijke ziekte, een HIV-infectie en verschillende complicaties zet Hans zich in om anderen te motiveren door te gaan. Door te gaan met leven, het positieve in het leven zien en vooral nooit opgeven. Hans heeft een boek geschreven, geeft lezingen en workshops om te vertellen over zijn leven maar vooral over zijn wilskracht ondanks zijn gebreken. 

Dit keer werden de rollen omgedraaid. Hans kreeg een coach, en hij kreeg mij toegewezen. Ik ging als coach aan de slag om Hans zijn sportieve challenge te ondersteunen. Wat een eer dat ik hem mocht coachen bij dit Liberate Life project.

Hans woont in Simpelveld, Limburg. Een prachtig natuurgebied met veel heuvels. Zijn droom was om die heuvels te kunnen bewandelen, iets wat vroeger makkelijk ging. Door de jaren heen is zijn conditie achteruit gegaan en moet hij na enkele stappen zitten omdat hij geen adem meer heeft. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat hij alsnog op punt X van een heuvel zou komen. Punt X, de plek waar hij vaak met zijn vader kwam.

Plan van aanpak

Ik vond het spannend om als coach aan de slag te gaan bij dit Liberate Life project. Ik bedoel, Hans, met zijn enorme levenservaring. Met een eigen boek en juist zelf vaak de motivator zijn voor anderen. Wie ben ik om hem te kunnen coachen? Maar juist door deze eerlijkheid had Hans interesse in mijn gedachte. Ik vertelde Hans toen we stap voor stap probeerden te wandelen – wat bovenal bestond uit veel zitten op bankjes omdat praten en wandelen moeizaam is – dat ik elke wandeling die hij maakt al als overwinning zie. Dat ik heel goed snap dat hij een hele heuvel wil bewandelen om punt X te halen, maar dat, mocht het niet lukken, zijn challenge niet gefaald is. Ik hoopte dat Hans ging inzien dat elke wandeling, elke stap, elk mini stuk van zijn challenge al een overwinning was. Mijn doel? Zijn enorme druk, verwachting (je hebt toch even een filmploeg achter je aan) weg te nemen. Ik zag hoe zwaar Hans het had met enkele stappen, laat staan dat hij een hele heuvel zou kunnen bewandelen. 

Van deze challenge van Liberate Life en van het verhaal van Hans is een prachtige video gemaakt.

Liberate life

Het is Hans gelukt. Hans heeft zelf een dagboek bijgehouden, deze kan je hier teruglezen. Wekelijks belde ik met Hans. Om te kletsen, maar vooral om mijn trots uit te spreken en hem ook vaak voor gek te verklaren dat hij deze sportieve challenge aanging. Dat hij zich niet moest laten opjutten door de filmploeg en dat, als het niet lukte, hij dan niet gefaald had. Toch lukte het hem. Deed hij het gewoon. En dat maakte mij als coach enorm trots.

Zijn challenge om naar plek X te lopen is onderdeel van Liberate Life. De website over en voor hemofilie. Deze organisatie wil juist laten zien wat je wél kan met deze ziekte. Dat het allemaal nog wel mogelijk is. Leven. Challenges. Sportief zijn. 

Er zijn door heel Europa onwijs mooie portretten gemaakt van hemofiliepatiënten die niet opgeven, maar doorgaan. Hans is daar één van, en ik voelde me vereerd dat ik mocht coachen. 

Hans Meex en Lienke de Jong

Ervaring?

Deze blog heb ik puur geschreven – buiten het coachen om – omdat ik heb gemerkt dat er in Nederland maar weinig bekend is over deze ziekte. Ken jij iemand met deze ziekte en hoe kijk jij er tegen aan? Heb je vragen voor Hans, over dit traject of over de ziekte? Laat het dan vooral weten. Dit kan in een comment of je mag me mailen op [email protected] . Ik zou het zo fijn vinden als ik alsnog meer voor Hans kan betekenen. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek