London calling… wanneer dromen niet uitkomen

als je dromen niet uitkomen 1

We praten vaak over het behalen van je doelen, over reizen en over hoe je er voor kan zorgen dat jij je happiest zelf kan zijn. Maar soms betekent vooruit gaan ook het loslaten van je droom. Realiseren dat het niet gaat en dat je een andere weg in moet slaan. Hoe ga je daarmee om? Ik deel mijn grootste droom met je en hoe ik ermee omga dat deze niet zal uitkomen.

Mijn allereerste vakantie zonder ouders. Ik was zestien en stapte met twee vriendinnen op de boot naar Engeland. Geen wilde feesten voor ons in Salou of andere spannende dingen. Nee, wij wilden Engeland ontdekken.Tijdens die twee weken werd ik verliefd. Een gevoel van thuiskomen terwijl je van huis bent, dat is hoe Londen voor mij voelt. Een connectie met een stad die ik nooit eerder in Nederland heb gevoeld. Ik denk dat het gevoel niet uit te leggen is, tenzij je het zelf hebt ervaren. Het is een soort van rust die ik krijg, ondanks de chaos van de drukke stad.

Nu, bijna 15 jaar (ouch, ik word oud) verder staat het aantal bezoekjes van mij aan Londen op ruim 50. Ik ken de stad beter dan mijn eigen woonplaats. Mensen vragen vaak waarom ik er niet woon. Waarom ik niet de stap heb gemaakt en mijn gevoel heb gevolgd. Natuurlijk was, en is, er die droom. Ik heb meerdere stappen ondernomen om te kijken of het mogelijk was. Maar het mocht niet zo zijn. Niet lang na die eerste pogingen leerde ik mijn vriend kennen. En hoewel hij Londen, gelukkig, ook heel leuk vindt, wil hij er niet wonen en die keuze heb ik geaccepteerd.

Zo lijkt het misschien of ik mijn droom eenvoudig heb weggeveegd, maar niks is minder waar. Jarenlang was deze droom dagelijks in mijn gedachten. Ik moest en zou die kant op gaan. Maar op een gegeven moment ging de knop om. Zo kon ik niet doorgaan, ik zat continue in een spagaat. Het was dus of in mijn eentje die kant op, of verder bouwen aan het leven met mijn vriend. Het werd dat laatste. In die periode daarna heb ik een aantal dingen gedaan om dit een plekje te geven. Want wat doe je wanneer dromen niet uitkomen?

als je dromen niet uitkomen 3

Mijn tips voor als je dromen niet uitkomen!

Janken mag
Eigenlijk is het verliezen van een droom bijna hetzelfde als het uitgaan van je relatie. Gun jezelf dan ook de tijd om hier verdrietig over te zijn. Duik op de bank met een reep chocolade en kijk slechte films. Laat je tranen de vrije loop en schaam je niet voor je verdriet.

Geef jezelf niet de schuld
Een hele belangrijke in het omgaan met een teleurstelling is zorgen dat je jezelf niet de schuld gaat geven of het persoonlijk gaat opvatten. Als iets niet lukt is dat niet een weerspiegeling van jouw onkunde. Hou het vertrouwen in jezelf vast!

Find the next best thing
Zo vaak als mijn bankrekening het toelaat ga ik even richting Londen. Zelfs nu ik een gezin heb. Mijn vriend weet hoe belangrijk het voor me is en klaagt er ook nooit over. Als ik daar ben geniet ik voor duizend procent. Probeer dus naar mogelijkheden te zoeken die jou in de buurt laten komen van je droom.

Nieuwe dromen
Je zet je droom niet in een seconde opzij, dat is logisch! Maar sta er wel voor open om nieuwe dromen te creëren. Want waar een deur misschien sluit gaat een andere juist open!

als je dromen niet uitkomen 4

Heb jij wel eens een droom gehad die je opzij hebt moeten zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.