blog

Hoe gebruik je de loop band ?

Wie regelmatig mee doet met de workouts van de DGM Hub herkent ze vast wel: de loop banden van BLACKROLL. Deze fijne weerstandsbanden zijn een ideale fitnesstool om thuis mee te trainen. Zo zijn de loop banden goed te gebruiken tijdens workouts die gericht zijn op jouw onderlichaam. Lees hier hoe jij met de loop band alles uit jouw workout haalt.

Hoe werkt een loop band?

Een loop band wordt ook wel een weerstandsband genoemd. Loop banden bestaan in verschillende soorten en maten, waardoor de sterkte van de weerstand per band verschilt. Zo zijn de loop banden van BLACKROLL in de volgende sterktes opgedeeld:

Kleur
Geel
Oranje
Rood
Groen
Blauw
Zwart

Sterkte
Extra licht
Licht
Matig
Medium
Sterk
Extra sterk

Deze set loop banden bevat alle zes sterktes van hierboven.

Door de loop band te gebruiken tijdens een workout daag jij jouw been- en bilspieren uit om sterker te worden. De banden zijn speciaal ontworpen om effectief en doelgericht te trainen. De weerstand die de band geeft, zorgt ervoor dat zelfs de kleinste spiertjes in jouw benen en billen worden getraind. Daarnaast zijn de banden door hun kleine en lichte formaat perfect om overal mee naar toe te nemen. Zo kun je altijd en overal sporten.

Dit is één van de exclusieve workouts van uit de DGM Hub.

Waar let je op bij het kiezen van een weerstandsband?

Tijdens het kiezen van een goede loop band die past bij jouw trainingen zijn er een aantal belangrijke criteria waar je op moet letten.

  • Anti-slip: Tijdens jouw workout wil je natuurlijk ongestoord kunnen trainen. Let daarom altijd op de breedte en dikte van de band. Een dikke weerstandsband zal minder snel omslaan en afzakken dan een dunne band van latex.
  • Materiaal: De fijne loop banden van BLACKROLL zijn gemaakt van textiel. Hierdoor voorkom je dat de banden schuren of een irriterende reactie veroorzaken op je huid.
  • Weerstand: Loop banden zijn in allerlei verschillende weerstanden te verkrijgen. Het is fijn om thuis een set van verschillende weerstandsbanden te hebben, zodat je gemakkelijk kunt wisselen van niveau tijdens de oefeningen. Op deze manier voorkom je dat je spieren overbelast raken.

Dear Good Morning loop band gebruiken
Dit is de set van 6 loop banden bij BLACKROLL

Tips om te trainen met een loop band

Ben jij er klaar voor om een loop band te gebruiken bij jouw workout? Hierbij wat laatste tips, zodat jij zeker weet dat jij veilig en gecontroleerd van start kan gaan:

Leg meerdere weerstanden klaar

Leg voordat je aan jouw workout begint meerdere weerstanden klaar. Zo kun je gemakkelijk tijdens de oefeningen wisselen van band.

Ga langzaam van start

In de eerste instantie lijkt de weerstand van de lichtere loop band niet zo zwaar. Vergis je echter niet! Door oefeningen vaker te herhalen en een weerstand aan jouw workout toe te voegen, kan het voor jouw spieren al snel zwaar worden.

Voer de oefeningen gecontroleerd uit

Door de extra weerstand van de band train je zelfs de kleinste spiertjes in jouw benen en billen. Door de oefeningen gecontroleerd uit te voeren, behaal jij een optimaal resultaat.

Ga niet door bij pijn

Mocht je tijdens het trainen met een loop band een vervelende pijn ervaren, stop dan direct en zoek niet je grenzen op.

Wil jij ook tijdens het trainen een loop band van BLACKROLL gebruiken? Kies dan deze set loop banden van 6 verschillende niveaus. En doe daarna meteen mee aan de booty workout van Marloes in de DGM Hub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: