Hoe overleef ik de maandag na een heftig weekend?

De maandag is maar een beetje een rare dag. Het is voor de meesten het begin van de werkweek, wat eigenlijk leuk zou moeten zijn (want je houdt van je job, toch?), maar het weekend is toch vaak nét wat leuker. Helaas, de maandag hoort er nou eenmaal bij, dus je kan hem maar beter omarmen. Was je weekend net wat heftiger dan andere weekenden? Dan is de maandag overleven nog een uitdaging en kan je deze 7 tips vast en zeker goed gebruiken.

Met deze 7 tips ga jij de maandag overleven

1: 1, 2 of 3 koffies

Lukt wakker worden niet? Koffie is your friend. Lust je geen koffie? Dan is groene thee, Red Bull of cafeïnekauwgom ook een optie. Het is niet iets wat je elke dag op deze manier wilt oplossen, maar voor deze bizar brakke maandag kan het best. Wil je de maandag overleven, dan moet je keuzes maken.

Sex And The City Coffee GIF - Find & Share on GIPHY

2: Ga sporten

Hier heb je misschien nóg minder zin in dan in werken, maar het is echt de beste oplossing voor jouw weekendkater. Je bent in een klap wakker. Heb je nog wat alcohol in je bloed zitten? Dan zweet je het er met een workout meteen uit. Je vind gratis workouts op mijn site.

maandag overleven

3: Ga onder de (koude) douche

Niets verfrissender dan een douche. Douche jij je normaal ‘s avonds om in de ochtend extra tijd te besparen? Niet op de(ze) maandag! Douchen helpt je jouw ogen open te krijgen. Nog beter dan een dampende douche die je badkamer in een Turks stoombad verandert, is de koude douche. Heftig, maar wakker worden ga je gegarandeerd. Niemand zei dat de maandag overleven makkelijk zou zijn ;-)

Heb je last van wallen? Dompel je gezicht in een bak met ijswater!

maandag overleven

4: Zorg dat je maandagavond vrij is

Zo kan je uitkijken naar een heerlijk chille avond waarop niks moet, maar alles mag. Zoals bingewatchen wat je in je drukke weekend hebt gemist. Of om 20.30 uur naar bed gaan. Zo is de maandag overleven toch een stuk leuker!

maandag overleven

5: Eet eieren

Heb je je zware maandag te danken aan alcohol? Dan is ontbijten of lunchen met een eitje een goed idee. De vetten en eiwitten die hierin zitten kan je lichaam goed gebruiken. Het helpt je bloedsuikerspiegel weer in balans te brengen na een ontregeld weekend. Ook is de kans groot dat het je wellicht aanwezige hoofdpijn vermindert. Ze hoeven overigens niet per se rauw te zijn…

maandag overleven

6: Drink veel water

Ontgift jezelf door gedurende de hele maandag veel water te drinken. Naast je kop koffie dus! Water is een wondermiddel. Kan je teveel water drinken? Ja dat kan! Stop bij een liter of 2-3, dan is er niets aan de hand.

maandag overleven

7: Zorg voor voldoende zuurstof

Voorkom dat je bij een vergadering of hoorcollege gaat knikkebollen. Hoe? Door voldoende zuurstof tot je te nemen. Ga tussen de middag wandelen. Heb je acuut een remedie nodig? Adem 10 x heel diep/hard in en uit. Probeer het geluidloos te doen maar wél diep!

maandag overleven

Het is nogal wat, de maandag overleven! Laat je me weten hoe en of je de dag bent doorgekomen?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek