Ochtendroutine- van kettingroker naar ochtendmens

Marie-Louise wordt bijna 50 en heeft een paar jaar terug het roer omgegooid. Van kettingroker naar ochtendsporter, wow! En vroeg opstaan doet ze ook. Wat een fijne verandering. Hoe heeft ze dat gedaan? Daar wil ik meer over weten!

Hoe zag jouw leven eruit voordat je de ochtend begon met sporten?

“Met veel hectiek en met veel pieken en dalen zijn we door deze jaren heen gegaan. Ik rookte als een ketter en dacht daar mijn rust in te vinden. Na de geboorte van de eerste en ook weer van de tweede ben ik steeds opnieuw begonnen met roken. Maar rust vond ik niet. Ik was fulltime huismoeder, werkte thuis als coupeuse erbij en vond het leven moeilijk. Ook vond ik mezelf lelijk, dik en was nooit tevreden. Vroeg opstaan deed ik in die tijd wel, maar toen voor een sigaretje en koffie…”

Dat is heftig! Wanneer ging de knop om?

“Na een paar jaar met dips, psychologen en antidepressiva moest ik het roer omgooien. Ik stopte met roken en ging veel wandelen. Van wandelen ging ik over naar hardlopen. We gingen aan de slag om 5 km te rennen. Eigenlijk vond ik er niks aan. Ik probeerde steeds smoesjes te bedenken: hoofdpijn, ongesteld, te snel na het eten. Je kent het wel. Gelukkig sleurde mijn man mij altijd mee. En als ik klaar was met de training, had ik altijd een goed gevoel. Nu word ik bijna 50 en heb pas een paar jaar het gevoel dat ik mezelf heb gevonden in het leven.”

Marie Louise vroeg opstaan om te sporten 3


Heb je het sporten nooit leuk gevonden?

“Toen mijn oudste ziek werd, bleef ik lopen. Alle stress eruit lopen en even van het ziekenhuis weg. Daar begon ik dan vroeg in de ochtend, als zoonlief sliep, aan een rondje om het ziekenhuis. Zo vroeg op de dag, dat beviel me wel. Het gaf me energie om aan die dag te beginnen. En zo begon ik een liefde te krijgen voor sporten en zeker vroeg in de ochtend.”

Wat goed! Sport je nog steeds in de ochtend?

“Ondertussen zijn we vijf jaar verder en is dit een uit de hand gelopen passie geworden. Van die moeizame 5 km loop ik nu toch zeker twee keer per jaar een hele marathon en ga fanatiek naar de sportschool.”

Wow, van kettingroker naar marathonloper. Hoe doe je dat toch?

“Ik ben voedingsassisstent en huiskamerbegeleidster op een groep met ouderen met dementie. Het is een pittige job met onregelmatige dagen. Een goede planning is the key. Ik ga elke zondag een uurtje zitten met mijn agenda. Dan maak ik een planning voor de komende week. Wanneer kan ik naar de sportschool, wanneer kan ik hardlopen, wat eet ik de hele week en wat staat er verder nog op de planning.”

Hoe laat sta je op om te sporten?

“Of ik nu vrij ben of niet, elke ochtend sta ik om 5 uur op. Graag heb ik even lekker tijd voor mezelf. Ik zet lekker een bakje koffie, smeer voor mijn hele gezin de broodtrommels (gewoon omdat ik het leuk vind!), drink nog een bakje koffie en maak mijn eigen eten voor de hele dag klaar. Dit omdat dan voor mij duidelijk is wat ik de hele dag mag eten. Hierna maak ik een lekkere wandeling met de hondjes.

Marie Louise vroeg opstaan om te sporten 2

Op dagen dat ik moet werken en hardlopen op de planning staat ga ik na de wandeling gelijk van start. Ik heb dan een schat van een man die mijn tas met kleren en eten naar mijn werk brengt. Zo kan ik een heerlijk stukje naar mijn werk hardlopen, zo’n 10 km tot 12 km.

Daar aangekomen fris ik me op, trek mijn werkkleren aan en terwijl ik de rapportage over mijn bewoners lees eet ik mijn ontbijtje, een lekker schaaltje havermout met banaan. Mijn standaard lievelingsontbijtje. Daar kan ik heel onderweg al naar uitkijken…. Ik heb dan volop energie om aan de werkdag te beginnen.

Op zondag loop ik altijd een langere duurloop, tussen de 17 en 25 km. Ook dan vind ik het heerlijk om vroeg van huis te gaan, of ik nu wel of niet moet werken. De energie, het fris kunnen denken over allerlei dingen onderweg, en weer fris en fruitig voor mijn werk, en thuis voor alle tieners uit bed zijn. Die hebben vaak niet eens gemerkt dat ik al weg ben geweest….. En dit alles zorgt ervoor dat ik fit en productief de dag doorkan!”

Vroeg opstaan: heb je tips?

“Vroeg opstaan kun je jezelf echt aanleren. Als ik een planning voor mezelf maak, geeft dat van te voren al rust, zowel voor mijn dagindeling als mijn planning qua eten. Voor mij ook wel steeds een doel om mijn planning te halen. Dan ben ik trots als het weer gelukt is, ook dat geeft mij een boost energie.”

Heb jij ook een ochtendroutine die je graag wilt delen? Mail naar [email protected]

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

PROBEER DE COMMUNITY NU 7 DAGEN GRATIS!

De leukste start van je dag met de Dear Good Morning Community. Elke doordeweekse ochtend staat er een trainer voor je klaar om samen te sporten vanuit de woonkamer.
Yoga, HIIT, krachtles tot aan zumba. De lessen zijn 30 minuten en starten om 06.00 of 06.30 uur. Alles kan je altijd terugkijken.

Ontdek ons maand-thema inclusief leuke challenges en voor je het weet spring jij energiek uit bed. De leukste ochtend community van Nederland met +250 leden.

Let op, je ontvangt binnen 5 minuten een mail met meer informatie en de toegang tot de Community. Check ook je spambox.

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Zoeken