Ochtendroutine – leven met MS

Dit keer is ochtend freak Mariëlle aan het woord. Mariëlle is getrouwd met Marc en samenwonend met hun hond Sayuri van 3 jaar oud. Op haar 27e kreeg zij de diagnose MS. Speciaal voor ArenA MoveS, waar ik ambassadeur voor ben, interview ik Mariëlle onder andere over hoe haar ochtenden zijn veranderd door de ziekte MS. 

Vertel, hoe laat gaat je wekker?

Mijn wekker gaat om 08:00 uur. Nu het sneller licht wordt ben ik vaak eerder wakker dan de wekker. Het eerste wat ik doe zodra ik wakker word is mijn dag doornemen. Wat staat er op de planning? Wat ga ik vandaag doen? Dat geeft me een bepaalde rust. 

Stap je gelijk uit bed?

Nee, ik blijf nog even liggen om rustig wakker te worden. Meestal pak ik mijn mobiel om een spelletje te spelen of wat berichten te beantwoorden. En ik doe de MIR-methode. Hier heb ik veel aan op dit moment. Het kost maar 2 minuten en het werkt echt. Ga voor meer info en een instructie filmpje naar de site (http://www.mirmethode.nl/video/). 

Dus je ochtend begint eigenlijk heel zen?

Ja, dat is voor mij de ultieme manier om wakker te worden.

ochtendfreaks: MS patient Marielle verteld over haar ziekte

OK, je komt uit bed. En dan?

Dan ga ik douchen en kleed ik me aan. Daarna maak ik ontbijt voor mezelf en geef ik mijn hond te eten. Na mijn ontbijt neem ik uitgebreid de tijd voor een heerlijke espresso. Hoe rustiger de ochtend, hoe gelukkiger ik ben. 

Altijd rustig?

Ja. Altijd rustig en nooit een ochtendhumeur.

En toen kreeg je de diagnose MS.

Mijn ochtenden zijn totaal veranderd sinds ik de diagnose MS heb gekregen. In 2009 heb ik de diagnose MS gekregen. De eerste MS klacht kreeg ik in 2007. Dit was een ontsteking aan de oogzenuw, waardoor ik van de ene op de andere dag nog maar 40% zag met 1 oog. Dit is trouwens weer volledig hersteld, maar het heeft wel ruim een half jaar geduurd.

In 2009 kreeg ik klachten met lopen, de eerste keer was heel raar, ik stond ineens stil en kon niet meer verder, ik had tintelingen in mijn voeten en benen. Dit gebeurde nog een aantal keer waardoor ik naar de huisarts ben gegaan. Hij stuurde mij door naar de neuroloog en na allerlei onderzoeken kreeg ik uiteindelijk de diagnose MS. Dit was een maand voordat ik ging trouwen en ik heb mijn man gevraagd of hij het zeker wist, nu ik ziek was, of hij echt nog met mij wilde trouwen.

En?

Natuurlijk wilde hij nog trouwen. Op 4 september 2009 trouwden we!

ochtendfreaks: MS patient Marielle verteld over haar ziekte

Hoe waren je ochtenden voor MS?

Voor de diagnose had ik een fulltime baan. Het was veel meer gehaast. De wekker ging dan om half 7, dan had ik een uur de tijd om op te staan, aan te kleden, ontbijten en lunch maken. Half 8 stapte ik dan op de fiets en begon ik om 8.00 uur met werken. Nu zou ik me echt niet meer voor kunnen stellen hoe ik dat toen allemaal deed.

ArenA MoveS, ben jij er bij?

Zeker! Momenteel train ik twee keer per week in de gym. Met de nadruk op de been- en bilspieren omdat ik aan het trainen ben voor ArenA MoveS, waar ik dit jaar voor de 3e keer aan mee ga doen. Het eerste jaar heb ik 700 traptreden op en af gelopen. Vorig jaar heb ik 2 x 700 traptreden op en af gelopen. Dit jaar hoop ik nog een stapje verder te kunnen gaan.

In 2012 is mijn man samen met mijn vader en een vriend de Mont Ventoux opgefietst vanuit 3 verschillende kanten op 1 dag tijdens het evenement “klimmen tegen MS“. Dit was zo bijzonder en  geweldig dat we ons gelijk hebben aangemeld bij de organisatie om mee te helpen. In 2013 hebben we ons dus ingezet voor de deelnemers. En in 2014 ben ik ook zelf mee gaan doen en heb ik de Mont Ventoux vanuit Bedoin op gelopen. In 2015 hebben we ons weer ingezet voor de deelnemers. Vanaf 2016 doen we mee met het evenement ArenA MoveS. 

ochtendfreaks: MS patient Marielle verteld over haar ziekte

Het allermooiste?

Door de diagnose MS ben ik beter voor mijzelf gaan zorgen. Word ik elke dag wakker om juist de rust in mijzelf en van het leven te accepteren.

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek