Mediteren, niks voor mij!

Krijg jij gelijk de kriebels als iemand begint over mediteren en begin je al te gapen bij de gedachten? Heel herkenbaar! Mediteren is echt iets wat je moet leren. Daarnaast zijn er zo veel verschillende manieren en technieken dat je na een mislukte poging niet gelijk de handdoek in de ring moet gooien. Hopelijk kunnen we je met deze blog overtuigen om (weer) met meditatie aan de slag te gaan.

De voordelen van mediteren

Mediteren is om zo veel redenen gezond voor je! Zelf vind ik de grootste winst dat je echt leert om naar jezelf te luisteren doordat je letterlijk even stopt. Ja, ja, dat klinkt misschien wat zweverig maar zo bedoel ik het niet. Door het drukke leven gaan we altijd maar door, door en door. Wanneer neem je de tijd om echt eens na te denken over wat je wilt en hoe je je echt voelt? Door te mediteren leer je meer ruimte te creëren voor die gedachten.

leren mediteren 1

Fysiek

Naast alle mentale voordelen zijn er ook nog een hoop fysieke pluspunten. Zo ervaar je minder stress en angst omdat je beter je ademhaling onder controle kan houden. Daarnaast is je bloeddruk beter onder controle en slaap je als een roos. Al die dingen samen zorgen ervoor dat je met slechts 10 minuten per dag veel harder en beter kan knallen. Zo wordt het behalen van je doelen een stuk makkelijker!

Give it a try

De makkelijkste en bekendste manier om te starten met mediteren is via een app.

 • Headspace
  Je kan gratis gebruik maken van hun 7 dagen trial periode. In die periode kan je bijvoorbeeld starten met de basiscursus. Hierin volg je dagelijks een ingesproken meditatie van tussen de 1 en 10 minuten. Of wat dacht je van de Early morning-reeks? De perfecte meditatie om je dag goed mee te beginnen! Ze hebben overigens ook hele fijne technieken om je te helpen met in slaap vallen.
 • Stop Breath & Think
  Een app die zich niet alleen focust op het aanbieden van meditaties, maar ook echt op jou. Bij het openen van de app wordt je gevraagd hoe het met je gaat. Zowel fysiek als mentaal. Hartstikke goed om daar soms even bij stil te staan!
 • Calm
  Ben je meer een visueel type? Dan is de app Calm voor jou de beste keuze. Denk aan fijne plaatjes van de zonsondergang en zee die je begeleiden. Zelf vind ik deze app iets spiritueler, maar minstens net zo fijn als Headspace.
leren mediteren 2

Geef het de tijd!

Net als met sporten kost het ook tijd voordat je resultaat ziet bij meditatie. Zeker de eerste week zal het misschien onzinnig voelen en lijken alsof je geen progressie boekt. Maar überhaupt de tijd nemen om er mee bezig te zijn, dat is al progressie! Houd het vast en kijk wat meditatie jou kan bieden. Heb je nog wat extra motivatie nodig? Wij spraken ochtendfreak Ellie over haar ervaringen met mediteren.

Mediteer jij wel eens en maak je dan gebruik van een app?

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 1. Ik heb met meditatie een chronisch slaapprobleem weten op te lossen. Het is dankzij de beschikbaarheid van een app zo laagdrempelig geworden. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn. Ik vond meditatie ook nogal zweverig. Tijdens de trial-period van mijn app vond ik de aanpak echter heel praktisch.

  https://www.zen.nl/mediteren-leren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek