Meer vitamines voor meer energie

De zomervakantie is nu echt voorbij en de ‘r’ zit weer in de maand. Veel mensen voelen zich deze maanden vaak wat minder energiek en zijn sneller moe. Vaak geven we de donkere dagen de schuld, maar wat als ik je nou eens vertel dat het ook door een tekort aan vitamines kan komen. Hier lees je welke vitamines en mineralen jouw energielevel positief beïnvloeden. 

Vitamine C

Vitamine C is misschien wel de bekendste die er is, want waar is vitamine C nou niet goed voor? Vitamine C staat vooral bekend om het versterken van ons immuunsysteem. Een goede weerstand zorgt er natuurlijk voor dat we ons een stuk fitter voelen en minder kwetsbaar zijn. Daarnaast helpt Vitamine C bij het vrijmaken van energie uit voeding. Eet jij nog niet vaak genoeg een sinaasappeltje of mandarijntje uit jezef dan zijn deze shots een echte vitamine C bom. Drink je het op een lege maag dan heb je meteen een goed begin van je dag. 

Photo by: Miranda Fritz - Unsplash
Photo by: Miranda Fritz – Unsplash

B-Vitamines

De meeste B-vitamines (B2, B3 ,B5, B6, B11 en B12) dragen bij aan de energiehuishouding. De B-vitamines helpen namelijk de voedingsstoffen uit voedsel optimaal op te nemen. De B-vitamines zitten vooral in dierlijke producten, maar ze komen in kleinere hoeveelheden ook voor in graanproducten en groente.  Door deze soep te eten krijg je al echt een boost aan vitamines en mineralen binnen. 

Magnesium

Magnesium is misschien wel het belangrijkste mineraal voor onze energiehuishouding. Magnesium activeert namelijk de natuurlijke energie in het lichaam en bevordert de energiestofwisseling. Magnesium is vooral te vinden in groene groenten en noten. Deze groene juice is daarom perfect. 

Ijzer

Bij een ijzertekort kan je je moe voelen. Ijzer zorgt namelijk voor het zuurstoftransport door het lichaam. Vitamine C bevordert dan weer de opname van ijzer in het bloed. Een smoothie met sinaasappel en spinazie zorgt er meteen voor een dat jij ook je dosis vitamine C binnen krijgt. Zo heb je toch twee vliegen in één klap.

Frecious Juice

De sappen, shots en soepen van Frecious juice zijn een perfecte aanvulling om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen. Doordat de ingrediënten die in de sappen gedaan worden geschroefperst, blijven alle voedingsstoffen behouden. Wil je graag verder gaan en denk je echt dat je een chronisch te kort hebt aan bepaalde voedingstoffen? Dan raad ik het je aan om advies te vragen aan een specialist of je huisarts.

Wat is jouw tip om de herfst gezond door te komen? Laat het me hieronder in de reacties weten. 

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Eén reactie

  1. Ik eet wat vaker soep bij de lunch, daar zit veel groente in, dat krijg ik dan toch maar mooi extra binnen :)
    Verder probeer ik elke dag buiten te zijn (vitamine D). Ik begin elke dag met een pepermuntolie capsule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek