Mens wat ben je mooi als je probeert (advertorial)

Mens wat ben je mooi als je probeert. Een nieuwe studie, eindelijk die kilo’s eraf of een nieuwe PR in de gym. Er zijn altijd gedachtes die vertellen dat je het niet kan. Bang om te falen, bang dat het je toch nooit gaat lukken. Herkenbaar hè? Vind ik ook!

Deze blog is in samenwerking met Menzis. Met hun motto “Mens wat ben je mooi als je probeert” begon ik de afgelopen weken aan iets nieuws. Uit je comfort zone stappen. Het gewoon doen, ook al heb je er geen vertrouwen in. Nieuwe (gezonde) stappen nemen waarvan je nooit had gedacht dat je deze stappen kon nemen.

Ik ben niet lenig

Mijn yoga-vriendin Milou stelde meteen voor om yoga te gaan doen. Vorig jaar heb ik ook yoga geprobeerd, maar na twee lessen opgegeven. Ik voelde me er niet thuis, ik ben niet lenig, ik had het geduld er niet voor en… eigenlijk kon ik op alles een dikke vette nee geven. Toch probeerde Milou mij keer op keer te overtuigen en met de samenwerking met Menzis vond ik het wel een goed moment om er toch maar voor te gaan. Proberen kan altijd…

Uit je comfort zone

Voor Menzis, en voor Milou, ging ik de uitdaging aan. Ik en yoga. Regelrecht uit mijn comfort zone. Want dat is uiteindelijk wat je doet en waar het leven ook om draait. Hoe saai zou je leven zijn als je altijd binnen je comfort zone blijft? Juist door elke keer uit je comfort zone te stappen kom je vele malen verder.

Mijn avontuur

Nou, daar ging ik dan. Milou ging mij – letterlijk en figuurlijk – ondersteunen. Ik heb inmiddels drie privélessen gehad en ik blijf lekker proberen. Ik ben -nog steeds- niet lenig, maar door niet op te geven, kom ik er wel. Tijdens die lessen merk ik dat ik wel echt honderd procent tot rust kom. Kwestie van niet durven weg te lopen uit de les, maar ook om deze uitdaging aan te gaan. Mens wat ben je mooi als je probeert is iets wat ik al jaren doe met Dear Good Morning, mijn bikini fitness wedstrijden en iedere keer weer mijn nieuwe probeersels (zoals mijn secret project, in januari meer) die ik aan ga.

Yoga heeft me geleerd te ontspannen. Het heeft mij geleerd om toch elke keer rust te pakken. Dat doe ik gewoonlijk niet, maar na drie keer proberen lukte het me meer en meer. Door yoga heb ik ook geleerd hoe ik het beste mijn lichaam kan stretchen. Ik lag echt in een deuk hoe ik erbij lag met sommige poses, maar uiteindelijk lukte het me dan toch om mijn been zo ver mogelijk om te buigen tot een soort maan.

De grootste struggle was vooral het volhouden in een bepaalde pose. Het is toch echt heftiger dan ik dacht.

Na deze ervaring denk ik toch dat ik nooit een grote fan word van yoga. Ik weet het niet, ik wil liever toch meer een sport beoefenen waar ik meer voldoening uithaal door bijvoorbeeld meer te bewegen, te zweten. Ik houd van veel bewegen. Toch wil ik proberen om het vol te houden, want door deze nieuwe activiteit ben ik in de avond veel rustiger en slaap ik beter. Ook heb ik veel minder spierpijn doordat ik veel stretchoefeningen krijg van Milou en leer ik beter omgaan met mijn ademhaling. Yoga komt mijn andere trainingen dus wel echt ten goede! Ik geef dus niet op.

Wat hebben jullie geprobeerd en wat is jullie ervaring? Ik ben benieuwd!

Mens wat ben je mooi als je probeert

Onderzoek 

Menzis deed onderzoek naar mensen en proberen. Als het gaat om het proberen van (nieuwe) fysieke activiteiten kiezen mannen liever voor een sport die hun conditie verbetert. Vrouwen kiezen daarentegen eerder voor activiteiten als yoga of meditatie. Meer dan een kwart (26%) van de vrouwen wil middels dit soort oefeningen meer balans in hun leven brengen.

Elkaar stimuleren

Als je gezond leeft, zit je lekkerder in je vel. Uiteindelijk ben je gelukkiger, fitter en word je automatisch ook succesvoller. Menzis wil jou hierbij helpen. Op menzis.nl/samengezond vind je tips en inspiratie van professionals en ervaringsverhalen van anderen, maar ook leuke ideeën voor gezonde activiteiten. Het online programma is gekoppeld aan de Menzis SamenGezond app, die je inzicht geeft in je gezondheid en je fitscore meet.

Mens wat ben je mooi als je probeert. Go for it.

Dit is een blog in samenwerking met Menzis. Dit houdt in dat ze mij gevraagd hebben om te bloggen over Menzis SamenGezond. Ik doe alleen samenwerkingen waar ik honderd procent achter sta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook leuk:

Extra motivatie in je mailbox?

Wekelijks ontvang je nog meer ochtendgekte in je mailbox. Ready to become a morningfreak?

Wat kan je verwachten?

De Dear Good Morning Shop

 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 3 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 2 – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • ochtendroutine en sportschema dear good morning

  Invulschema’s ochtend en sport – weekschema

  0.00
  In winkelmand
 • deel 1 sportplanner fit tijdens de lockdown

  Workout planner deel 1 – weekschema

  0.00
  In winkelmand

Het leukste cadeau om te geven. Voor alle (nieuwe) ochtendmensen.

Laten we 2021 energiek, fit, gelukkig en succesvol maken.

Lieve lezer, mijn website gebruikt als standaard de nodige functionele cookies. Om de site te kunnen verbeteren, functies voor social media te bieden, content te personaliseren en sporadisch een advertentie te tonen zijn meer cookies nodig. Je kunt mijn privacybeleid erop nalezen als je wilt.