blog

Met een positieve mindset de winter doorkomen

De overgangsperiode van de zomer naar de herfst valt voor veel mensen zwaar. Het is weer is slechter en buiten blijft het steeds langer donker. Van 4 tot 24 oktober staat mental health centraal bij Myprotein en ik doe daar graag aan mee. Daarom heb ik in deze blog voor jou een aantal tips uitgezocht die je helpen om met een positieve mindset deze winter door te komen.

Een goede nachtrust

Een keer slecht slapen heeft geen grote gevolgen voor je mentale gezondheid. Maar als je regelmatig te weinig en niet diep slaapt dan vergroot je de kans op een depressie. Een goede nachtrust is dus onwijs belangrijk om mentaal sterk de winter door te komen. Een aantal tips om beter te slapen vind je hier, maar er zijn nog meer tips die je kan toepassen. Zo helpen 5-HTP kapsules (dit is 5-hydroxy L-tryptofaan)om serotonine aan te maken. Seratonine h is een verbinding die het lichaam van het aminozuur tryptofaan maakt. Als voorloper van de neurotransmitter serotonine speelt het een rol in veel belangrijke lichaamsfuncties zoals stemmingsregulatie en slaap. Daarnaast helpen deze relax shots met rustgevende kruiden en mineralen om je te ontspannen voor het slapen gaan. Wil je liever geen shots? Dan zijn deze relax pillen met vitamines, mineralen en kruiden misschien wel iets voor jou.

Meditatie en affirmaties

Door regelmatig even een momentje voor jezelf te nemen voorkom je dat je altijd over jouw grenzen heen gaat. Mediteren kan je hier onwijs goed bij helpen. Door jouw meditatie sessie te combineren met affirmaties, zal je merken dat jouw mindset snel positiever wordt. In de DGM Hub, de community van Dear Good Morning, sluiten wij ook de yoga lessen af met affirmaties. Zo weet je zeker dat je met een positieve mindset in aan jouw dag begint.

Beweging

Sporten heeft veel positieve effecten op jouw mentale gezondheid. Door regelmatig te bewegen, heb je minder kans op depressieve gevoelens. En als je af en toe last hebt van depressie gevoelens dan helpt bewegen ook nog eens om ze te verminderen. Tijdens het sporten, maakt jouw lichaam namelijk endorfine aan. Trek tijdens de donkere winterdagen vrolijke sportkleding aan met leuke kleuren, zodat het sporten nog aantrekkelijker wordt. Mijn favoriete sportlegging van Myprotein is in tien kleuren te verkrijgen. Kies een bijpassende hoodie in de zelfde kleur om jezelf goed warm te houden tijdens de koude dagen. Uiteraard focussen we ons tijdens de live lessen in de DGM Hub ook op het hebben van een positieve mindset in de winter.

Voeding

De laatste en misschien wel de beste tip om met een positieve mindset de winter door te komen, is door te letten op je voeding. Hiermee doel ik er vooral op, dat het belangrijk is dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Door extra vitamines krijgt jouw weerstand een boost, waardoor jij je energiek en gezond voelt. Deze multivitamine gummies leggen een goede basis om een sterke weerstand te creëren.

Dit waren mijn tips om met een positieve mindset de winter door te komen. Wil je meer tips of vind je het fijn om deze winter ’s ochtends extra steun te krijgen van andere ochtendgekkies? Meld je dan aan bij de DGM Hub.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK: