Mijn eerste surf-ervaring

Voor het eerst stond ik op een surfplank. Voor het eerst was ik niet bang in de grote zee. En voor het eerst ontdekte ik het surf-wereldje. Mijn eerste keer surfen dus. Hier wil ik zeker even wat over kwijt.

Door Surflife Atlantic Riders werden Marit, Suzanne en ik uitgenodigd voor een persreis. Bij een persreis denk ik meteen aan het promoten van een bepaald merk. We mochten bij aankomst meteen dit woord skippen. “Het is een vakantie, geen persreis, dames! We willen jullie laten zien en ervaren hoe tof surfen en een surfvakantie is! Alles mag en alles kan.” Zonnebril op en gaan met die banaan.

Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic RidersEen aantal Nederlandse vrienden is begonnen met het organiseren van surfvakanties. Simpelweg omdat zij niets liever doen dan zelf surfen.
Inmiddels hebben ze een groot bedrijf in Portugal en Frankrijk, waar jaarlijks honderden mensen op vakantie naartoe gaan. Hoe tof is dat?

Hun belangrijkste boodschap: verstand op zero en genieten van de mooie golven!

Zee, zon, surfen

Op de eerste dag kregen we meteen een privéles voordat we gingen surfen. Mocht je ooit voor het eerst gaan surfen, neem een privéles! Wat is dat ideaal. In korte tijd leer je precies hoe je met je surfplank om moet gaan en wat de beste manieren zijn om uiteindelijk te gaan staan. Zelfs ik kon na de eerste les al meteen op mijn plank staan.

Dat gevoel is haast niet te bevatten, zo fijn! Dat je midden op zee een golf pakt en gewoon staat op een plank… dat is echt vrijheid! Het enige dat ik toen dacht was: ik wil in het water blijven.

Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic Riders Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic Riders Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic RidersIn Nederland ben ik helemaal niet zo van de zee. Vind ik het een beetje eng. Zo’n beeld van dat er mensen onder water leven die me meesleuren naar het diepe. Yes, call me weird. Of van die enge onderstromingen die je ineens mee kunnen sleuren. Bleegh.

Ik had dus ook verwacht dat ik het surfen heel eng zou vinden en niet mee wilde doen. Dat ik na één poging al zei: ik kijk vanaf het strand wel naar jullie. Maar nee, ik was meteen verkocht. Na 100 hapjes zout, grote valpartijen en toffe acties was het wel even genoeg… Maar wat een workout!

What a beauty

Dat surfen gaf me rust. De geur van de zee, de golven, maar vooral de vibe die om het surfen heen hangt. Iedereen is zo aardig. Het is een soort familie waar letterlijk iedereen welkom is. Zolang je maar lekker jezelf bent.

Zo gingen we elke avond met iedereen die bij Surflife Atlantic Rider verbleef, ook lekker dineren. Niet verplicht maar wel zo gezellig. Ik heb nog nooit zoveel mensen leren kennen in korte tijd. Zo open, zo vrij en gewoon echt YOLO, ik doe wat ik wil. Hoe geweldig? Niets liever willen dan surfen en gewoon daar je werk van maken en surfvakanties organiseren. Respect voor iedereen die dat doet.

Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic Riders

Niet alleen genoot ik van het surfen en de mensen, maar vooral ook van het landschap. Ik had nog nooit het vasteland van Portugal gezien, maar wow, wat is dat land mooi! De vele mooie wegen, de rust, de natuur en de vele stranden.

Wij waren in het zuiden van Portugal waar ik zowel het meest zuidelijke, als het meest westelijke gedeelte van Europa heb gezien. Kan ik toch maar weer mooi afstrepen haha.
Oh en naar Portugal zou je al zeker moeten gaan voor pastel de nata! Mjammie!

Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic Riders Mijn eerste surf-ervaring

Surf go go go or no?

De laatste dag kon ik niet wachten om weer even te surfen. Echter had ik toch best wel veel last van hooikoorts gekregen (WHY ME), dus was ik er met mijn hoofd niet helemaal bij. Na een paar keer goed te zijn gevallen besloot ik om gewoon te genieten van de laatste uurtjes in Portugal.

Ik zou zeeeeeker nog vaker willen gaan surfen, maar ik zou niet 1,2,3 de trein naar Zandvoort pakken om in Nederland te surfen. Gewoon lekker in het buitenland, nog een aantal lesjes nemen en mezelf verbeteren. Me like!

Surfreis Aljezur Portugal Surflife Atlantic Riders

Ben jij al eens wezen surfen?
Oh en bij deze wil ik ook Surflife Atlantic Riders bedanken voor deze toffe pers… euh vakantie!! ;-)

PS Mijn te gekke surfkleding is van Protest: shop them here!

Nieuwsbrief

Wil je meer gratis ochtendtips en inspiratie? Meld je aan voor de dear Good Morning Nieuwsbrief

Energizer voor bedrijven

Geef je team een boost met de Dear Good Morning Energizer!

Community

De leukste start van de ochtend met de community. 6 live lessen per week vanuit je woonkamer

Bestel het DGM boek

Ontdek dé succesformule van Dear Good Morning. Bestel het boek en ga direct aan de slag!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dear Good Morning

5-Daagse WAKE UP challenge!

Spring uit bed en geef je ochtenden een geweldige start! Welkom bij de 5-Daagse WAKE UP Challenge, waar elke dag een nieuwe kans is om je dag te beginnen met energie, enthousiasme en positiviteit.

De februari editie 2024 is nu al uitverkocht, maar schrijf je snel in en blijf op de hoogte van de volgende 5-Daagse Wake Up challenge

Dear Good Morning

Prijsaanvraag

Dear Good Morning

Retreat 2024!

Workouts, aerobics, yoga, meditaties, workshops, bonte avond bij het kampvuur, veel verrassingen en heel veel gezelligheid!

De editie 2024 is nu al uitverkocht, maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst voor de 3e editie die van 28-30 juni 2024 is!

Dear Good Morning

Community

Word jij ook een ochtendgekkie? Met meer dan 300 leden, de leukste en enthousiaste ochtendberichten. Motivatie waar je U tegen zegt. Elke ochtend een virtuele live les vanuit je woonkamer. Welkom! Pak de ochtend voor jezelf. 

Probeer het nu 7-dagen GRATIS uit. 

Selecteer of jij per kwartaal of per jaar wil betalen, vul de gegevens in en je bent er helemaal klaar voor. Na de proefperiode wordt je abonnement AUTOMATISCH verlengd volgens de opgegeven betaalmethode. Je kan in je account zelf binnen de 7 dagen gratis opzeggen!

Zoek